środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
podlaczenie gazu w mieszkaniu

siema,

od jakiegos czasu jestem wlascicielem mieszkania, ale nie mialem do tej pory potrzeby podlaczenia sie do sieci gazowej. niestety taka potrzeba przyszla do mnie jakis czas temu i mam kilka problemow.

1. na infolinii PGNIG pani twierdzi, ze w lomzy nie ma szans podpisac umowy ze zaprasza mnie do ostroleki. serio? czy moze ktos w ostatnim czasie zalatwil to gdzies w lomzy?

2. do podpisania umowy potrzebuje proby szczelnosci. a do tego potrzebuje inzyniera z uprawnieniami gazowymi. mozecie kogos polecic? moze nie umiem szukac, ale nikogo nie zlalazlem w internecie.

3. potrzebuje tez jakies zaswiadczenie od kominiarza. byc moze dostane takie we wspolnocie, ale w razie czego poprosze tez namiary na specjalistow.

wszelakie inne podpowiedzi mile widziane dzieki.

CK

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: podlaczenie gazu w mieszkaniu

1. Tak Ostrołęka
2. Nowe od developerów czy SM. Ja wziąłem osobę wzialenyznaczona przez developera co kosztowało mnie 2x tyle co kolega piętro wyżej ale jemu developer nie chciał uznać ppierow
3. W Łomży w PGNiG panowie mogą zrobić

Udaj się na ul. Przemysłową obok Pligonowej. Dobrym fachowcem do założenia instalacji polecam p. Brzózkę. Tel. 608463044

Tylko pamiętaj musi mieć papiery.

Jeżeli chodzi o mieszkanie o developera to
1. Ostrołęka
2.Na probę szczelności można się umowić poprzez PGNiG i przyślą gazownika co wszystko sprawdz i wystawi papiery, (ale wcześniej trzeba umówic sie z gazownikiem(developer/administrator podeśle lokalnego gazownika, ktory założy coś tam jeszcze przy tej rurze od gazu) i wtedy dopiero mozna umawiac sie z gazownikiem z PGNiG
3.PGNig w biurze się załatwi

Biegania trochę jest ale gaz bezposrednio z rury a nie z butli to super sprawa

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org