Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Open Office |
witam. czy ktoś korzysta z praogramu Open Office 2.0. jak są osoby korzystające z tego pakietu biurowego to proszę o opinię tego programu.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Open Office |
OOpen jest ok, zauważyłęm jednak to że im nowsza wersja tym wolniej chodzi. Nie ma znaczenia specyfikacja komputera. Po porstu to zauważyłęm. Nie ma czegoś takiego w Microsoft , ale to szczegół. Śmiało instaluj i nie płać za Microsoft. Pamiętaj jednak aby pliki tekstowe tworzyć kompatybilne z Microsoft Word , bo nie wszyscy używają OPEN
|
|
Re: Open Office |
A co tu pisać. Pakiet jak każdy inny. Mi się spodobała łatwość tworzenia spisu treści do pracy inżynierskiej (to było już dość dawno), co w MS Word było wtedy dla mnie trudne :) Niestety promotor używał jednego słusznego oprogramowania i byłem zmuszony do korzystania z MS Word-a. Dodatkowo nowe "Openy" mają zaimplementowany nowy format dokumentów rekomendowany przez UE: ODF - Open Document Format. Miejmy nadzieję, że i w Polsce stanie się on standardem. Nie da się niezauważyć, że Open Office jest wolniejszy i z wyglądu niedopracowany w porównaniu z produktami MS. W firmie używam tylko Open Office-a. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |