Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
świniak od chłopa |
Jak w temacie. Czym zbulwersowany - ano tym że z chlewa to bodaj za darmo, a w sklepie to nic ,tak jakby się nic nie działo .Cała ta choroba jeszcze nas nie dotknęła ,a już są takie skutki jakby od nas to wszystko się zaczęło. Chleb kosztuje ok. 1,80 za 0,5 kg. a mięso na spędzie dziś 3,60 za kg . TO może jedzmy mięso będzie taniej.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: świniak od chłopa |
Masakra ...
|
|
dxs transporder za wsparcie na Ciebie zawsze idzie liczyć
|
|
nie dajcie sie tej chamskiej kur... propagandzie kazdy wie co ma. kryzys swiatowy był, sie skonczył to teraz swinski pomór idzie
|
|
Ryba. Niewiele z twojej wypowiedzi wynika tzn. nie rozumiem czy ja jestem tą chamską propagandą , czy propaganda wynika z tego że chcę Was wy...ać mówiąc,że w sklepie to trza około 12 pln poświęcić na chabaninę , o jakości nie wspomnę . Ja nie mam tucznika w ilości 2000 szt. tylko 15 , a te 15, to też jakiś dochód mojej rodziny, z którego nie chciałbym oddać za mniej niż mnie to kosztowało . To co mnie tak zbulwersio, to już nie to ,że ja mam w plecy , tylko u producenta lipa, a w sklepach super nic się nie stało.
|
|
Idę spaty , bo znudziło mnie czekanie na moją odp. Wszystkim życzę by się spełnił ten sen , sen , w którym nie ma rachunków i tego całego g ....jakie dostajecie w skrzynkach pocztowych, też dostawałem i dlatego dziś mieszkam na wsi.Tutaj przynajmniej ........ sami sobie dopowiedzcie....Miłego tulu tulu .
|
|
Mogę Was spiknąć na robotę do NIEMIEC ( nieodpłatnie) lekka , więcej na tel lub priv. Żadne gó....no typu rura, LUB KLUB GOGO itp. sam tam pracowałem przez 5 lat i narZekam bo.. ! bo po jakimś czasie miałem tego dość .Widziałem dużo wpisów , że potrzebuję pracy. Daleki byłem od tego by załatwić bo to żle zazwyczaj się kończy Widzę,co się w naszym kraju dzieje i jeżeli ja nie mogę jechać daję Wam tą możliwość - Jedżcie i się dorabiajcie ! punkt sprawdzony. powodzenia i niech śmoc będzie z WAMI .
|
|
W sklepach i tak nie obniżą cen,
|
|
jjack na pewno nic się nie stało, bo to mięso w sklepach nie jest polskie. Z zagranicy tańsze . Jak oni to robią, że im się opłaca? Polski rolnik narzeka, a dopłaty, zwrot za ropę, niski Krus. Jeszcze Wam źle. Na pewno trzeba pracować ciężko, ale w mieście nie ma dopłat, ceny są każdy widzi jak wysokie, a pensyjka malutka i nie zawsze na porę wypłacona, czynsik trzeba też zapłacić i Zusik ok. 1050 zł co miesiąc i nikt nie pyta czy masz. Tylko płać.
|
|
a gdzie ty widziałeś chleb 05 kg
|
|
chamska propaganda to ten cały swinski pomór ze wschodu. komu swinie pomaryły? finansowy kryzys swiatowy tez z kad tam sie wzioł i jakos tam niby powoli wygasł a jesli pomór jest z rosji to wcale nie zdziwił bym sie jesli byłaby to odpowiedz putina na wtracanie sie polski w sprawy ukrainy gdzie on tez swoje karty rozdawał. a ceny? ja w anglii kupuje zywca taniej jak w ubojni w polsce. a jak jakiemus rolnikowi nie podoba sie ze tanio mu płaca za zywca a potem sprzedaja drogo to kto stoi ci na drodze założyc mały sklep z chłodnia i sprzedawac tego zywca całego w kawałkach oraz wiele innych tak jak robia tutaj angole.
|
|
ta propaganda z tym pomorem świń jest jak już pisałem zasłoną dla faktycznych intencji Rosji. Nibvy faktycznie sa podstawy ale nie na tyle aby zaraz skazywać naszych producentów żywca na upadek. W tej sytuacji nasz kraj płaci za głupotę naszych polityków którzy w bezpardonowy sposób wpierniczają się do tego co się dzieje na Ukrainie. I w sumie nie ma co się dziwić. Rosjanom bo niby czemu ktoś kto ich nie szanuje , opluwa, wpiernicza się w ich interesy ma być ich głównym dostawca żywca. Bo moi drodzy prawda jest prozaiczny albo zajmujemy się interesami gospodarczymi kraju i tego pilnujemy albo polityką. Jak polityką to efekty tego takie są. Dla nas ważniejsze jest popieranie banderowców na Ukrainie i pokrzykiwanie pod adresem Rosji niż interesy tysięcy producentów żywca w kraju. W Europie jest tle innych narodów i jakoś nikt tak jak my nie podskakuje i nie pluje na Rosje . Więc niby czego od Rosji w tej sytuacji wymagać . Sami się prosimy o taką biedę. A to tylko początek bo tylko czekac jak zatrzymane zostanie nasz eksport do Rosji owoców i warzyw i przetworów z mleka. Już dzisiaj jest płacz i rządanie dopłat do każdej świni przez państwo producentom po 300 złotych a jutro będzie katastrofa. No to wszystko dzięki naszym politykom.
|
|
Po tych występach naszych polityków na Ukrainie Rosja wstrzymała import naszego żywca i w to miejsce kupuje żywiec z Argentyny , Brazyli . Tak więc z głodu Rosja nie padnie . Jak ktoś myśli ,że ceny mięsa w sklepach z tego powodu spadną to też się bardzo myli.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |