Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
KONCERT NA SKATEPARKU |
Wczoraj mieszkańcy okolic \"skejtu\" mieli niezwykłą okazję posłuchać muzyki dalekiej od \"łupu cupu osiksik na trzewik\". Jak zwykle w naszym mieście (co robią ludzie od promocji kultury w odpowiednim wydziale UM???) bez reklamy i jakichkolwiek informacji odbył się koncert Młodzieżowej Orkiestry Dętej wspieranej przez młodych muzyków z Estonii; okrasiły go popisy grup mażoretek. Jestem pod ogromnym wrażeniem kunsztu i pracowitości tych młodych ludzi: grali z taką swobodą, lekkością, za którą NA PEWNO kryją się setki godzin ćwiczeń na instrumentach. Także dziewczęta z grup tanecznych wykazały się niezwykłym talentem, a ich układy choreograficzne ujmowały pomysłowością i wdziękiem. Ów koncert wrócił mi wiarę w młodzież: wśród młodych ludzi jest wiele wartościowych jednostek, osób ambitnych, utalentowanych, pracowitych - sursum corda!!!! (w górę serca). Szkoda, że ich nie widać: siedzą godzinami w pracowniach, salach ćwiczeń itd, a przecież powinny w budżecie miasta znaleźć się pieniądze na pokazanie talentów młodzieży: na takie właśnie koncerty, na wernisaże, pokazy itd. Niestety, nie ma pieniędzy, za to na ulicach kogo widać???: bluzgających młodych ludzi, których wzrok tęskni za rozumem, a w systemie wartości jest kasa, fura, komóra i coś jeszcze do rymu. Ludzi, którzy nawet nie wiedzą, jak wspaniale można spędzać czas na szlifowaniu swego talentu, pasji i zainteresowań; że muzyka nie kończy się na arcydziełach w rodzaju \"On tańczy dla mnie\"; że kinematografia to nie tylko seriale; że książki to nie tylko lektury katujące młodych, że od czytania się nie ślepnie ani nie łysieje. Młodzi MUZYCY z orkiestry: DZIĘKUJĘ WAM ZA CUDOWNIE SPĘDZONY CZAS, NIEZWYKŁE WRAŻENIA, TCHNIENIE OPTYMIZMU I RADOŚCI. ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO. I dobrego sponsora!!! *finka*
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: KONCERT NA SKATEPARKU |
Właśnie, że nie wiedziałam!!! Usłyszałam próbę orkiestry i zaciekawiona poszłam na miejsce koncertu! Czy wydział kultury UM cokolwiek robi oprócz parzenia herbatek? Czy to tak trudno poinformować mieszkańców, co się w mieście dzieje? A może już trzeba pomyśleć o emeryturze? *finka*
|
|
Kurcze! A gdzie była informacja PRZED???! Jak zwykle w Łomży dowiadujemy się o fajnych imprezach PO !!!!
|
|
dokladnie! kilka dni temu na starym rynku mozna bylo obejrzec bajke dla dzieci - kino na swiezym powietrzu, oczywiscie nikt nic nie napisal o tym!!!!!!!!!!!!!
|
|
i jeszcze tu Ci zxcv4 odpowiem... to nie jest wina Premiera Tuska... to jest wina takich dupków, którzy dzięki różnym układom, na różnych stanowiskach siedzą, forsę biorą i wszystkich w głębokim poważaniu mają! i też bardzo żałuję, że o tych występach nic wcześniej nie wiedziałem!
|
|
Przejrzałam wczoraj wszystkie łomżyńskie strony, szukając informacji o tym co się dzieje w mieście ciekawego i nic nie znalazłam. Normą jest, że dowiadujemy się zawsze po... Szkoda. Potem tylko komentarzy pełno, że ludzi trudno rozruszać.
|
|
zgadzam się z Wami wszystkimi ...zero reklamy . czemu? z miłą chęcia zabrał bym córeczkę na taki film i na taką graną imprezę.... sam pamiętam jak na Moniuszki puszczany był film na ścianie bloku \" Krół Macius Pierwszy \" ależ przeżycie.... Paradox
|
|
Nikt nie informowal bo ludzie od kultury w UM sa z kultura na bakier. Oni bedac na wycieczce w Japonii opanowali do perfekcji co ma odzwierciedlenie w pracy,czyli CEREMONIĘ PARZENIA HERBATY.
|
|
siwysiwy świetnie to ująłeś.Lepiej sie nie da. Popieram ze w naszym mieście zawsze wiadomosci o imprezach pojawiają się PO.Czy to takie trudne napisać wcześniej ze cos sie bedze działo???
|
|
Masakra ...
|
|
Swego czasu byla propozycja dla UM, zeby ktoś z Wydz. Kultury UM wziął w ręce całą informację o kulturze w mieście, otworzył stronę informacyjną i też numer telefonu. Na wszystkich organizatorów imprez Um powinien nałożyc obowiazek dostarczania informacji do takiej komórki. Niestety, skończyło się to wielkim milczeniem i skrytymi pretensjami, ze to niby ktoś niby krytykuję pracę urzędników. I tak wszystko \"leży i piszczy\" .... Takos
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |