środa, 19 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
KONCERT NA SKATEPARKU

Wczoraj mieszkańcy okolic \"skejtu\" mieli niezwykłą okazję posłuchać muzyki dalekiej od \"łupu cupu osiksik na trzewik\". Jak zwykle w naszym mieście (co robią ludzie od promocji kultury w odpowiednim wydziale UM???) bez reklamy i jakichkolwiek informacji odbył się koncert Młodzieżowej Orkiestry Dętej wspieranej przez młodych muzyków z Estonii; okrasiły go popisy grup mażoretek.
Jestem pod ogromnym wrażeniem kunsztu i pracowitości tych młodych ludzi: grali z taką swobodą, lekkością, za którą NA PEWNO kryją się setki godzin ćwiczeń na instrumentach. Także dziewczęta z grup tanecznych wykazały się niezwykłym talentem, a ich układy choreograficzne ujmowały pomysłowością i wdziękiem.
Ów koncert wrócił mi wiarę w młodzież: wśród młodych ludzi jest wiele wartościowych jednostek, osób ambitnych, utalentowanych, pracowitych - sursum corda!!!! (w górę serca). Szkoda, że ich nie widać: siedzą godzinami w pracowniach, salach ćwiczeń itd, a przecież powinny w budżecie miasta znaleźć się pieniądze na pokazanie talentów młodzieży: na takie właśnie koncerty, na wernisaże, pokazy itd. Niestety, nie ma pieniędzy, za to na ulicach kogo widać???: bluzgających młodych ludzi, których wzrok tęskni za rozumem, a w systemie wartości jest kasa, fura, komóra i coś jeszcze do rymu. Ludzi, którzy nawet nie wiedzą, jak wspaniale można spędzać czas na szlifowaniu swego talentu, pasji i zainteresowań; że muzyka nie kończy się na arcydziełach w rodzaju \"On tańczy dla mnie\"; że kinematografia to nie tylko seriale; że książki to nie tylko lektury katujące młodych, że od czytania się nie ślepnie ani nie łysieje.
Młodzi MUZYCY z orkiestry: DZIĘKUJĘ WAM ZA CUDOWNIE SPĘDZONY CZAS, NIEZWYKŁE WRAŻENIA, TCHNIENIE OPTYMIZMU I RADOŚCI. ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO. I dobrego sponsora!!!

*finka*

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: KONCERT NA SKATEPARKU

Właśnie, że nie wiedziałam!!! Usłyszałam próbę orkiestry i zaciekawiona poszłam na miejsce koncertu! Czy wydział kultury UM cokolwiek robi oprócz parzenia herbatek? Czy to tak trudno poinformować mieszkańców, co się w mieście dzieje? A może już trzeba pomyśleć o emeryturze?

*finka*

Kurcze! A gdzie była informacja PRZED???! Jak zwykle w Łomży dowiadujemy się o fajnych imprezach PO !!!!

dokladnie! kilka dni temu na starym rynku mozna bylo obejrzec bajke dla dzieci - kino na swiezym powietrzu, oczywiscie nikt nic nie napisal o tym!!!!!!!!!!!!!

i jeszcze tu Ci zxcv4 odpowiem...
to nie jest wina Premiera Tuska... to jest wina takich dupków, którzy dzięki różnym układom, na różnych stanowiskach siedzą, forsę biorą i wszystkich w głębokim poważaniu mają!

i też bardzo żałuję, że o tych występach nic wcześniej nie wiedziałem!

Przejrzałam wczoraj wszystkie łomżyńskie strony, szukając informacji o tym co się dzieje w mieście ciekawego i nic nie znalazłam.
Normą jest, że dowiadujemy się zawsze po... Szkoda.
Potem tylko komentarzy pełno, że ludzi trudno rozruszać.

zgadzam się z Wami wszystkimi ...zero reklamy . czemu?
z miłą chęcia zabrał bym córeczkę na taki film i na taką graną imprezę.... sam pamiętam jak na Moniuszki puszczany był film na ścianie bloku \" Krół Macius Pierwszy \" ależ przeżycie....

Paradox

Nikt nie informowal bo ludzie od kultury w UM
sa z kultura na bakier.
Oni bedac na wycieczce w Japonii opanowali do
perfekcji co ma odzwierciedlenie w pracy,czyli
CEREMONIĘ PARZENIA HERBATY.

siwysiwy świetnie to ująłeś.Lepiej sie nie da.
Popieram ze w naszym mieście zawsze wiadomosci o imprezach pojawiają się PO.Czy to takie trudne napisać wcześniej ze cos sie bedze działo???

Masakra ...

Swego czasu byla propozycja dla UM, zeby ktoś z Wydz. Kultury UM wziął w ręce całą informację o kulturze w mieście, otworzył stronę informacyjną i też numer telefonu. Na wszystkich organizatorów imprez Um powinien nałożyc obowiazek dostarczania informacji do takiej komórki. Niestety, skończyło się to wielkim milczeniem i skrytymi pretensjami, ze to niby ktoś niby krytykuję pracę urzędników. I tak wszystko \"leży i piszczy\" ....

Takos

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org