Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Rozwiązany problem ŁKS |
Miasto na święto sąsiadów wydało 5 tys. zł. Było tam 20 osób. Na osobę wychodzi 250 zł. Na mecz ŁKS przychodzi 4 tys ludzi. Jeżeli kibice zostana potraktowani przez Urząd Miasta poważnie to 4 000 * 250zł= 1 mln zł. I problem długów i bytu w II lidze jest rozwiązany. Wystarczy raz w roku zorganizować święto ŁKS.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Rozwiązany problem ŁKS |
I co Ci (wam) z tego przyjdzie że ŁKS będzie w drugiej lidze? Proszę napisz co zyska na tym zwykły mieszkaniec tego miasta. Chyba tylko to ze bedzie jeżdzil po dziurawych ulicach.... Wydaje mi sie że wydawanie takich horędalnych pieniedzy na ten klub to przegiecie, a zwałaszcza przez miasto. A co do samego remontu stadionu to według mnie to on będzie piekny do pierwszego meczu z Jagielonia :) Najpierw powinno sie zlikwidować zamieszki na stadionach a póżniej dopiero budowac stadiony, bo w tej chwili to jest na odwrót i stadiony powstaja dla kiboli tak by mieli co niszczyć. Filip
|
|
nie wiem czy jestes z tego miasta , a kibicem nie jestes napewno! Jest to napewno jaka reklama dla Łomży i tego biednego regionu! Najlepiej to w miejsce stadionu jakis hipermarket zbudowac! Brawo!!!
|
|
Łomżaaaa nie unoś sie tak!! Filip z konopi ma trochę racji i ja również po częsci jestem jego zdania.Rozumiem że jesteś kibicem i chciałbyś jak najlepiej i jak najwięcej pieniędzy dla klubu lecz nie wszyscy mieszkancy naszego miasta są kibicami i mają równiez inne potrzeby niż modernizacja stadionu czy problem z 2 ligą.....
|
|
Ja tam bym wolał zamiast tego nowego stadionu nowy basen na przykład. Jak ŁKS jest taką promocją dla miasta, to taką samą promocją byłby dla kazdego innego sponsora, czyż nie? To dlaczego tak trudno znaleźć takiego? Może dlatego że sponsor umie liczyć i wie że to mu się średni opłaca? Finansowanie ŁKS przez miasto powinno się ograniczać jedynie do finansowania grup młodzieżowych, a pieniądzę przeznaczone na utrzymanie II ligowej drużyny dużo lepiej by było spożytkować, np. na dodatkowe zajęcia pozalekcyjne w szkołach np. z piłki nożnej, koszykówki. Na pewno łomżyńska młodzież dużo by więcej na tym zyskała. Jakiś czas temu byłem świadkiem jak pijana grupa nastolatków (tak na oko 16? lat) wracała z meczu - ledwo się na nogach trzymali i jestem pewien że wyniku nie znali na pewno. "nie wiem czy jestes z tego miasta , a kibicem nie jestes napewno!" To jak jesteś kibicem to zróbcie zbiórkę pomiędzy sobą po 250zł. 250zl x4000 daje nam milinon złotych. Mało? "Jest to napewno jaka reklama dla Łomży i tego biednego regionu!" I może jeszcze mi powiesz, że taka reklama spowoduje nowe inwestycję w Łomży?
|
|
To ze ty sie ze mna nie zgadzasz to akurat wiem ale... co Wy byscie chcieli ??? Ja nie widze jakos innego rozwoju dla tego miasta !
|
|
Tak czytam co się dzieje w łomży i naprawde gratulacje ze ŁKS jest w drugiej lidze ale ta cała otoczka wam nie sprzyja prawde mówiąć jesli już to będzie jeden sezon II ligi w łomży, ktoś kiedyś mówił ze sport w mieście to najlepsza reklama oraz promocja tego miasta...hm... a łomża będzie miała II ligę ale jak tak dalej pójdzie to będziecie znani tylko z tego że przez łomżę jedzie się na mazury a i tego nie jest w stanie wykorzystać zarząd miasta, GRATULACJE!!! Mc Donalds umie!!! to widać w każdą niedzielę!! Modernizacja stadionu owszem musi być ale uważam, że jak już robić to robić wszystko, podgrzewana murawa oświetlenie itd.Dlaczego miałaby polska reprezentacja np, Młodzieżowa albo jeszcze inna nie grać czasem w łomży takie mam przemyślenie, poza tym tereny macie ładne kasę można bić na zgrupowaniach różnych drużyn i nie mówię tu o reprezentacjach tylko. Trzeba najpierw zainwestować!!!! Jeszcze raz brawo Dla ŁKS co innego miasto!! Legia Mistrz!!
|
|
"nemo" napisał: //To jak jesteś kibicem to zróbcie zbiórkę pomiędzy sobą po 250zł. 250zl x4000 daje nam milinon złotych// Drogi nemo my kibice z Łomży ten milion uzbieramy, ale naesze podatki, którymi dysponuje miasto to 180 mln zł Jeżeli pełni uznania dla historycznego sykcesu radni uchwalili dziś dla ŁKS-u 15 750 zł (piętnaście tysięcy siedemset pięćdziesiąt złlotych) to daje pełny obraz. Łomżanie rozliczcie swoich radnych! I to jest paradosk, że największe sportowe wydarzenie w historii Łomży zostanie zignorowane. Kibice ŁKS, władze miasta mówią Wam jesteście smieciami społecznymi. Władze miasta, kibice Was ocenią.
|
|
Nemo idąc Twoim tokiem myślenia proponuje zrobić zbiórke pieniędzy i zbudować basen - powodzenia.
|
|
"Drogi nemo my kibice z Łomży ten milion uzbieramy, ale naesze podatki, którymi dysponuje miasto to 180 mln zł" Weź pod uwagę, że większośc osób tak tu chwalących tu ŁKS i wymagających od miasta wsparcia sowjego ukochanego klubu to niestety osoby NIE płacące podatków. Po drugie spytaj się osoby płacącej podatki co by wolała nowy stadion, czy zajęcia dodatkowe zajęcia dla swoich dzieci. I zgadnij co by wybrała? (oczywiście zaraz tu pojawi się pełno odpowiedzi, że oczywiście nowy stadion, ale to forum nie jest w żaden sposób reprezentatywne) "Nemo idąc Twoim tokiem myślenia proponuje zrobić zbiórke pieniędzy i zbudować basen - powodzenia." Napisz mi ile osób czynnie korzysta ze stadionu teraz (kibiców nie liczymy) i o ile ta liczba wzrośnie po modernizacji stadionu. Dla młodzieżowych grup ten stadion jest wystarczający, a modernizacja stadionu dla 11 piłkarzy, którzy przez rok pobiegają sobie po boisku, po czym spadną z powrotem do III ligi jest trochę bez sensu. I porównaj to z ilościa osób korzystających z basenu, lub jakiejś dużej sali gimanstycznej w naszym mieście... "Modernizacja stadionu owszem musi być ale uważam, że jak już robić to robić wszystko, podgrzewana murawa oświetlenie itd.Dlaczego miałaby polska reprezentacja np, Młodzieżowa albo jeszcze inna nie grać czasem w łomży takie mam przemyślenie, poza tym tereny macie ładne kasę można bić na zgrupowaniach różnych drużyn i nie mówię tu o reprezentacjach tylko. Trzeba najpierw zainwestować!!!!" Pokaż mi DOWOLNY stadion w Polsce, który przynosi zyski z jego samego wynajmowania na różne zgrupowania itp, itd.
|
|
Z tego co czytam, to te pieniądze są dla piłkarzy, a nie dla klubu. 16 tysięcy do podziału, to niemało. Ciekawe, czy Rafała Boguskiego też przewidzieli w tej puli, bo mu się również należy. A kibicom to chyba nikt w tym kraju nie daje. Kibice są od tego, żeby bilety kupować, dawać datki na klub i drzeć mordy na meczach (co robi się z wielką przyjemnościa oczywiście).
|
|
wiarus... tyle że mieli dostawać po 5000 za każdy wygrany mecz.... ...to są ochłapy... ...w ten sposób miasto się nie wymiga... ...mam propozycję, niech wezmą od Engela szacunkowe koszty gry w IIiej lidze, dodadzą do tego 10% rezerwy odejmą tegoroczne przychody klubu z reklam i wyłożą na kolejny sezon kasę, żebyśmy nie musieli wstydzić się za nasze miasto.... ...czy nasi włodaże nie rozumieją, że przy okazji można promować miasto w całej Polsce....? --- PGG
|
|
5 tysięcy ale na całą drużynęa, a nie na zawodnika. I to zarząd ŁKS się z tego nie wywiązuje. Pozczytaj dzisiejszą współczesną. Do tego od kwoty 5.000 odlicz podatek który należy odprowadzić, to ci dopiero pieniądze wyjdą.
|
|
Nemo to jakiś straszny malkontent sportowy. Czyżby gruby, zajadajacy chipsy przed telewizorem komentator pilki nożnej. Wspaniale potrafi tylko krytykować i narzekać. Jak nie rozumie znaczenia wejścia ŁKSu do II ligii to niech lepiej nic już nie mówi a basen ? Dobry pomysl ale chipsy możesz spalać także w inny sposób.
|
|
" Czyżby gruby, zajadajacy chipsy przed telewizorem komentator pilki nożnej." Zapomniałeś dodać jeszcze do tego popijający piwo (żubra a co, taka ze mnie świnia) Jak rozumiem skoro nie ma żadnych racjonalnych argumentów, czemu miasto miałoby łożyć moje i innych podatników pieniądze na ŁKS zawsze można sięgnąć po sprawdzone metody (czytaj obrażanie adwersarza).
|
|
nemo-byla kiedys taka nutka -IDZ PRECZ - tobie niech pozostanie reperowac chodniki itp ,,, mario
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |