Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Architektura miasta. |
zaczynam nowy temat w ktrym chciałbym abyście podzielili się swymi uwagami w tym temacie. Ja na początku rzucam hasło ,że najpiękniejsze współczesne obiekty użyteczności publicznej budowane sa przez Pana Kurpiewskiego. Proszę zwrócić uwagę ,że pomysły na jego inwestycje są dopracowane w każdym detalu . Piekne nowoczesne bryły budynków , doskonale wykończone dobrymi materiałami. lelumel
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Architektura miasta. |
słuszna uwaga. Niewielu dostrzega taką potrzebę. Zwracam uwagę na reklamy. Na zeszpecone i tak nie najładniejsze miasto, ale zeszmacone bilbordami różnej maści. Dworzec , gdziekolwiek da się wcisnąć, jest. Hotel teraz Gromada zaklejony reklamami, płoty, ...
|
|
Zapomniałeś dodać, że na bardzo atrakcyjnych działkach. Niektórzy mają widać szczęście(nosa) do biznesu. A dwupasmówka na sz. zambrowskiej rozwiązała dla miasta szereg problemów. Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Dla mnie perełką architektoniczną, jest szalet miejski na Placu Pocztowym :):) A drugą : Nowo powstający, piękny nowoczesny budynek, na ul.Poznańskiej tuż za torami :):)
|
|
za torami masz chyba na myśli budynki tej uczelni?. Dla mnie pomysł niezły ale elewacje w kolorze i fakturze czarnej smoły to już poroniony pomysł. Wygląda to brudno i koszmarnie. Gdyby elewacje te zrobić całkowicie ze szkła w kolorze szmaragdowym lub błękitnym to budynki nabrałyby lekkości i estetyki. lelumel
|
|
Mi podoba się, że coraz więcej zwykłych bloków mieszkalnych ma odnawianą elewację. Kiedyś szare, smutne, a obecnie przeciwnie - są kolorowe i różnorodne :)
|
|
Za torami w polu coś budują po lewej stronie i ta budowa mnie rajcuje architektonicznie :):):) Uczelnia akurat mi się nie podoba bo to ozdobine jest kupą styropiany a nie architekturą :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |