Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
W mieszkaniu wydobywa się "coś" dziwnego! |
Witam. Po różnych zabiegach na ścianach przez poprzednich właścicielach i Bóg wie co... Zamontowano szafę przesuwną (garderobę) niby nic, ale od razu i systematycznie zaczął wydobywać się dziwny zapach i drażniący oczy i gardło "pył" ... nie wiadomo co (na pewno nie jajko) Nie można teraz w tym mieszkaniu mieszkać, nikt nie wytrzyma tego. Wietrzenie przez par miesięcy nie pomaga, nic nie pomaga. Proszę o pomoc co zrobić. Nikt nie wie co było wcześniej robione ze ścianami w mieszkaniu. A teraz nie da się żyć w nim.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: W mieszkaniu wydobywa się "coś" dziwnego! |
Stawiam na jakość płyty wiórowej użytej do zabudowy (wykonania szafy). Przy produkcji płyt wiórowych używa się sporej gamy chemikaliów (głównie do klejenia). Z czasem powinno to zanikać, ale bywa bardzo trudne do zniesienia, zwłaszcza w małych i źle wentylowanych pomieszczeniach.
|
|
dzięki Katon ale jeśli to nie to?
|
|
Witam serdecznie możliwe że za szafą zrobił się grzyb na ścianie odsuń i zobacz pozdrawiam
|
|
może mysz się rozkłada gdzieś w kącie .......
|
|
W ścianie może być zamurowany nieboszczyk. Jak nic wal do Rutkowskiego.
|
|
Chociaż niektórzy twierdzą że Macierewicz tańszy i ma większe grono ekspertów.
|
|
I odsuwałaś szafę i sprawdzałaś? Ale wydaje mi się że to nie grzyb nie było wy takiej woni. Chyba że, jest na całą powierzchnię ściany to czeka Cię remont.
|
|
Przypuszczam,że to wina płyty z której wykonano szafę.Zaproś mnie,natychmiast wyczuję co to jest:)mówię całkiem poważnie-;)bez obaw,jestem kobietą-;) Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
A ja mogę wpaść powąchać?
|
|
pewnie nie obędzie się bez skucia tynku...
|
|
sorry, ale nasz forumowy PiSdowaty adaś , adamopxxx ileś tam, powiedziałby ,że to może smród z PiSuaru?
|
|
o jest i nasza internetowa napinka
|
|
No nie;p Tu konieczne jest odsunięcie szafy i sprawdzenie, bo samo wietrzenie nic nie da bez usunięcia przyczyny tego 'zapachu'.
|
|
Mógł Ciebie zalać sąsiad z góry, a że zabudowa pod sam sufit to nawet mogłaś tego nie zauważyć. A teraz mokre ściany i sufit, które nie miały możliwości wyschnąć mogą śmierdzieć :/
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |