Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Internet z Netią kończy mi się umowa |
Kończy mi sie w styczniu umowa z Netią na internet ADSL. Czy trzeba pisąć jakieś wypowiedzienia, czy z automatu sama się wypowiada? Zastanawiam sie nad przedłużeniem o ile nie znajdzie się nic korzystniejszego.... Jak u nas chodzi mobilny net?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Internet z Netią kończy mi się umowa |
Trzeba wypowiedzieć umowę. Zazwyczaj jest chyba u nich miesięczny okres wypowiedzenia.
|
|
W umowie masz podpunkt, że jak 30 dni przed upływem umowy nie napiszesz \"wypowiadam/rezygnuję - umowa nr........... podpisana dnia ............. podpisana przez .................. usługa zakończona w lokalu (adres)..................\" automatycznie przechodzisz na czas nieokreślony i tu musisz poczytać w umowie bo były z miesięcznym lub trzy miesięcznym okresem wypowiedzenia, najpewniej to w momencie podpisania umowy napisać kolejny papier z wypowiedzeniem umowy i masz z głowy - koniec umowy to koniec umowy - zachowaj podstemplowane papierki - umowę.
|
|
... i wypowiedzenie....
|
|
Nie kupuj sobie do domu mobilnego. Sam mam internet a w zasadzie miałem bo w tym miesiącu wypowiedziałem w play. Niby miał być taki szybki ale nie był taki jak w reklamie oraz zdarzały się przestoje. W kazdym pomieszczeniu w domu działał sobie tak jak chciał. DObrą ofertę ma UPC. Szczegolnie jeśli jesteś nowym klientem oraz jeśli weźmiesz sobie pakiet internet plus telewizja plus telefon stacjonarny. Jest wtedy o wiele taniej niż normalnie. Zerknij sobie jeszcze tutaj: http://panwybierak.pl/oferty/telewizja-internet-telefon/19 - możesz wpisać sobie swój adres oraz pojawią Ci się aktualne oferty na dzień dzisiejszy. Jest to porównywarka ofert. Coś takiego jak skapie czy ceneo ale dotycząca ofert telekomunikacyjnych.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |