Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pytanie do Panów :) |
Witam.. Potrzebuje pomocy odnośnie telefonu samsung chat 335. Otóż po włożeniu karty i włączeniu pokazuje się komunikat blokada sim-wpisz hasło. Wcześniej korzystałam z karty tego samego operatora i nie było takiego problemu.. do teraz :-/ .. po włożeniu nowej karty muszę wpisać jakieś hasło którego wcześniej nigdy nie miałam.. I co mam teraz zrobić,skąd wziąć te hasło ?? Za wszelkie przydatne informację dziękuję za te mniej przydatne też -ale odłożę na później :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pytanie do Panów :) |
Rozumiem, że ta nowa karta jest nowa? Nigdy wcześniej nieużywana? Miał ktoś ten telefon przed zmianą karty? Na teraz mi przychodzi tylko pomysł by wpisać hasło, które standardowo u Samsunga to osiem zer ;) czyli 00000000
|
|
Karta jest używana.. wcześniej korzystałam z niej ..działa poprawnie w każdym innym telefonie..żadnych kodów pin nie ustawiałam.. tel dostałam-był używany i karta była też tej samej sieci z której mam... zostały przywrócone ustawienia fabryczne ,pisany kod 00 00 00 00 i nic ..klops
|
|
Prawdopodobnie jest ustawiona blokada telefonu (nie mylić z kartą sim). Najlepiej udać się serwisu, gdzie zajmują się naprawami telefonów, żeby zdjąć tę blokadę (automatycznie nastąpi prawdopodobnie przywrócenie ustawień fabrycznych). Bez znaczenia jest fakt, że użytkownikiem była osoba korzystająca z tego samego operatora sieci.
|
|
Ustawienia fabryczne zostały przywrócone i nadal pojawia się ten sam problem ...
|
|
masz po prostu ustawioną blokadę na telefonie, że tylko 1karta sim może tam być. więc musisz używać tylko SIM, która jest niejako przypisana do tego telefonu.
|
|
A jak można pozbyć się blokady ??
|
|
Włożyć starą kartę, w ustawieniach bezpieczeństwa usunąć blokadę :)
|
|
telefon się przyzwyczaił do starego operatora i ciężko mu przejść, daj mu trochę czasu na adaptację ---------------------------------------------
|
|
UNIWERSALNY KOD ODBLOKOWUJĄCY Włóż do telefonu nieakceptowana kartę SIM, włącz telefon i wprowadz *#9998*3323#. Naciśnij Exit. Pokaże się nowe menu. Wybierz Malloc Fail. W nowszych telefonach wprowadz: #*7337#
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |