wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pytanie do Panów :)

Witam.. Potrzebuje pomocy odnośnie telefonu samsung chat 335. Otóż po włożeniu karty i włączeniu pokazuje się komunikat blokada sim-wpisz hasło. Wcześniej korzystałam z karty tego samego operatora i nie było takiego problemu.. do teraz :-/ .. po włożeniu nowej karty muszę wpisać jakieś hasło którego wcześniej nigdy nie miałam.. I co mam teraz zrobić,skąd wziąć te hasło ??

Za wszelkie przydatne informację dziękuję za te mniej przydatne też -ale odłożę na później :)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pytanie do Panów :)

Rozumiem, że ta nowa karta jest nowa? Nigdy wcześniej nieużywana? Miał ktoś ten telefon przed zmianą karty? Na teraz mi przychodzi tylko pomysł by wpisać hasło, które standardowo u Samsunga to osiem zer ;) czyli 00000000

Karta jest używana.. wcześniej korzystałam z niej ..działa poprawnie w każdym innym telefonie..żadnych kodów pin nie ustawiałam.. tel dostałam-był używany i karta była też tej samej sieci z której mam... zostały przywrócone ustawienia fabryczne ,pisany kod 00 00 00 00 i nic ..klops

Prawdopodobnie jest ustawiona blokada telefonu (nie mylić z kartą sim). Najlepiej udać się serwisu, gdzie zajmują się naprawami telefonów, żeby zdjąć tę blokadę (automatycznie nastąpi prawdopodobnie przywrócenie ustawień fabrycznych). Bez znaczenia jest fakt, że użytkownikiem była osoba korzystająca z tego samego operatora sieci.

Ustawienia fabryczne zostały przywrócone i nadal pojawia się ten sam problem ...

masz po prostu ustawioną blokadę na telefonie, że tylko 1karta sim może tam być. więc musisz używać tylko SIM, która jest niejako przypisana do tego telefonu.

A jak można pozbyć się blokady ??

Włożyć starą kartę, w ustawieniach bezpieczeństwa usunąć blokadę :)

telefon się przyzwyczaił do starego operatora i ciężko mu przejść, daj mu trochę czasu na adaptację

---------------------------------------------

UNIWERSALNY KOD ODBLOKOWUJĄCY
Włóż do telefonu nieakceptowana kartę SIM, włącz telefon i wprowadz *#9998*3323#.
Naciśnij Exit. Pokaże się nowe menu. Wybierz Malloc Fail.
W nowszych telefonach wprowadz:
#*7337#

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org