Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Przedmiotowo. Jednego mniej. Następny słowa żony poszkodowanego |
Brawo redaktorze. Zło należy tępić. Jaka widoczna złość u niektórych brak pokory. Dalej bez komentarza. http://ttv.pl/archiwum/95911,zmarl-na-skutek-bledu-lekarzy,0.html lomzanin
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przedmiotowo. Jednego mniej. Następny słowa żony poszkodowanego |
Ja też dziękuję za reportaż, który pokazuje co się dzieje w Szpitalu w Łomży. Mój Tata nie żyje i mam bardzo mocne poczucie, że jest to wynik szeregu błędów lekarskich a może też zaniechania lekarzy. Zaniedbania są bardzo widoczne i czas najwyższy aby ta sprawa ujrzała światło dzienne ... Dzisiaj kolejne reportaże na ten temat w TVN24 - proszę oglądać. Godziny nie podam, ale w zasadzie przez cały dzień temat będzie wracał. Syn Zmarłego Paweł -- Pawelius
|
|
Nie dziwię się rodzinie wiadomo emocje, ale redaktorzyna przegiął i to ostro. Nie bronię lekarzy, ale do każdego z nas może wpaść facet z kamerą, że miesiąc temu gdzieś po ciemku kogoś tam potrąciliśmy lub przejechali. No i mów morderco jak to było. Każdy ma prawo do obrony i do odmowy zeznań. Dziennikarskim hienom nie chodzi o prawdę tylko o sensację.
|
|
Trzeba jednak przyznać,że pan Czaban zadbał o wypowiedż specjalisty ,cyt. ze strony pana doktora;Dr n. med. Piotr Gryglas jest specjalistą chorób wewnętrznych, kardiologiem i hipertensjologiem. Piotr Gryglas, doktor nauk medycznych. Ukończył Akademię Medyczną w Warszawie w 1995 roku. W latach 1995-1996 odbył Staż Podyplomowy w SPCSK AM. Od 1998 roku prowadzi Indywidualną Specjalistyczną Praktykę Lekarską w zakresie chorób wewnętrznych, później hipertensjologii i kardiologii. W latach 2000-2003 był osobistym lekarzem premiera RP, a od 1996 roku do 2003 roku pełnił obowiązki starszego asystenta przy Katedrze i Klinice Chorób Wewnętrznych i Nadciśnienia Tętniczego. W 2007 roku został również specjalistą w hipertensjologii, a w 2008 roku – w kardiologii. Od 15 lat uczestniczy w licznych międzynarodowych eksperymentalnych programach klinicznych. Dr Piotr Gryglas był również konsultantem naukowym magazynów o tematyce zdrowotnej. Od kilku lat współpracuje z telewizją TVN w charakterze eksperta ds. medycyny i zdrowia. 0d 1996 roku łączy obowiązki lekarza z obowiązkami nauczyciela akademickiego. Uczy studentów medycyny w zakresie chorób wewnętrznych i kardiologii, lekarzy stażystów i lekarzy specjalizujących się w medycynie rodzinnej, chorobach wewnętrznych, hipertensjologii i kardiologii. Prowadzi liczne wykłady, szkolenia i warsztaty dla lekarzy i farmaceutów. Wykonywane badania: konsultacje w zakresie chorób wewnętrznych konsultacje kardiologiczne ekg Wykonywane zabiegi: prowadzenie i leczenie nadciśnienia tętniczego u kobiet w ciąży specjalistyczne leczenie nadciśnienia tętniczego Leczone choroby: nadciśnienie tętnicze
|
|
witam mam podobny problem kiedys pisalem o tym na forum moja mama tez zmarla na oddziale neurologicznym bo pani doktor nie skierowala na rezonans po zekomym udarze dopiero w dniu smierci jakies pare godz przed smiercio zrobiono rezonans okazalo sie ze to tetniak mozgu lezala tam na neurologi potem zostala skierowana na rehabilitacje z tetniakiem, 2 tygodnie na neurologi i nie cale 2 na rehabilitacji !! i dopiero zrobili rezonans jak tetniak zaatakowal 2 raz..... umieralnia taka jest prawda ... Lekarz kazał przytakiwać
|
|
Mojego tatę też prawie uśmiercili, na szczęście udało nam się załatwić konsultację w Białymstoku. Lekarz powiedział, że natychmiast dzwoni do szpitala w Łomży, że mają przewieźć pacjenta. Uratowali mu życie w Białymstoku, chociaż w Łomży twierdzili neurolodzy, że jest guz, ale ani duży ani mały. Okazało się, że guz jest ogromny i do tego wodogłowie. które tatę mogło w każdej chwili zabić. Też jestem zdania, ze Łomża to umieralnia i trzeba ten szpital mijać ogromnym łukiem. ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |