Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Internet mobilny w NOWOGRODZIE |
Witam, mam pytanie o internet mobilny w telefonie. Chodzi mi z której sieci ma najlepszy sygnał, najszybciej działa? Osobiście mam telefon w sieci Play i praktycznie wcale nie działa.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Internet mobilny w NOWOGRODZIE |
W każdej innej będziesz miał raczej tak samo. Play korzysta z nadajników wszystkich operatorów, więc jeśli teraz ledwo działa, to już raczej tak zostanie. Mimo to dosyć dziwna sprawa, bo powinien być przynajmniej w trybie 2G - może to wina telefonu lub ustawień?
|
|
Jeżeli chodzi o PLAY to korzysta on z zasięgu sieci 3G/2G sieci ORANGE, PLUS w wypadku braku sygnału własnej infrastruktury. Jeżeli chodzi o taryfy internetowe w Play (PLAY ONLINE) to nie korzysta on z roamingu innych sieci, czyli możliwe jest korzystanie tylko przy nadajnikach P4. Osobiście polecałbym ci w Nowogrodzie internet T-Mobile lub Orange - teraz mają wspólne nadajniki i tą samą sieć, różnią się tylko cenami urządzeń i ilością GB w abonamencie. Mają stabilną sieć na wsiach, lecz nie wszystkich. Najlepiej by było, jakbyś sprawdził mapy zasięgowe. Pozdrawiam.
|
|
Chyba mozesz wziasc neta na probe, jak bedzie lipa zwracasz.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |