Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czyszczenie lasera w miniwieży - jak lub gdzie? |
Witam! Od ładnych paru lat mam wieżę, czy też miniwieżę Sony. Do tej pory chodziła w porządku, jednak ostatnio nie chce "czytać" płyt CD, czasami nawet nie wykrywa, że płyta znajduje się w "szufladce" napędu. Przypuszczam, że przez te parę lat laser (bo to chyba laser odczytuje płyty CD?) się przykurzył, przybrudził itp. i stąd te problemy. Przydałoby się pewnie go przeczyczyścić. I tu pojawia się moje pytanie - da się to w jakiś sposób wyczyścić w domu? Jeśli tak to jak to zrobić? Jeśli nie to gdzie mogę zanieść tę miniwieżę do naprawy? Polecacie jakieś konkretne serwisy RTV? Dzięki z góry za sensowne wypowiedzi ;) Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czyszczenie lasera w miniwieży - jak lub gdzie? |
wszystko się da :-) wez patyczek do uszu namocz w perfumach i przetrzyj. :-) (.) (.)
|
|
nie patyczkiem bo on pylki zostawia najlepiej chusteczka szmaciana
|
|
przynies do mnie ja ci wyczyszcze :)
|
|
są specjalne płyty czyszczące do takich celów, kupisz w komputerowym
|
|
PanM - płytę taką mam, już próbowałam, skutek zerowy. Dalej płyt nie czyta. Co do czyszczenia patyczkami lub szmatkami - podpowiedzcie gdzie dokładnie to czyścić? Bo szufladka na CD wysuwa się do przodu, a tam do środka ręki przecież nie włożę :) Przyznaję, że jestem laiczką w tej kwestii. Gdzie dokładnie i co wyczyścić? ;)
|
|
trzeba otworzyc szufladke wylaczyc z pradu i odkrecic tyl i jest dojscied
|
|
hahaha jaki tył? wystarczy otworzyć kieszeń cd. :-) (.) (.)
|
|
poradzę ci tak ja poradzono mojemu funflowi... weź na wacik olej taki do smażenia i przetrzyj ... ty i ten gamoń tak zrobił....hheh
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |