poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Dom Pana Wiceprezydenta

Według oświadczenia majątkowego dom Pana Dobrosza wart jest tylko 200 000zł. To jest 1000zł netto za metr kwadratowy! Tanio mieszka co?

http://um.lomza.pl/bip/zalaczniki/art/130607141620.pdf

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Dom Pana Wiceprezydenta

To ja chętnie kupię ten dom w cenie jak z wyceny w oświadczeniu. Jak on tak liczy i majątek miasta to świetlaną przyszłość widzę Łomży.

Marx07

Kupujemy ten dom na pol i za chwile go sprzedajemy..daj i mi zarobic :)

To niewiarygodne, ze dom na tak "ekskluzywnej" ulicy jest tak tani. Po co w takim ukladzie kupowac mieszkanie w bloku? Trzeba stawiac jedynie domy. Tylko musimy podpytac jak postawic dom za taka cene...

Absurd goni absurd..

Pozdrawiam

Niżej, w punkcie VIII jest dochód ze sprzedaży domu za 800000 a wyżej w punkcie I niema tej kwoty.

nie`dotyczy: czepiasz się wiesz? urząd miejski w Łomży zatwierdził? zatwierdził. pieczątka podbita i chowamy w tekę! musisz zacząć się zgłębiać jak ja, zobaczysz ile wałków jest na starym rynku 14...

nie dotyczy,
mnie tez to cholernie zastanowiło...
800 tys zlotych ....

bizmesman, procz tego domu za 200 000, mozemy wszyscy sie zlozyc(300 000) na działke i dom 6000m2 :)))))
a do tego odkupimy te 3 samochody które ma... z cala pewnoscia wyciagniemy 2x wiecej :))))))

To teraz pytanie :
Skoro na koncu jest podpis pod tekstem " Powyższe oświadczenie ... za podanie nieprawdy lub zatajenie prawdy... "
kto wykonywal mu wyceny tych nieruchomosci?

cholera...chyba bedzie trzeba wziasc sie za polityke, to moze i ja bede tak zarabial,on w 6 miesiecy zarobi 90 000, a ja 6 000 ....gdzie tu ***** sprawiedliwosc?!

art. 233
§ 1. Kto, składając zeznanie mające służyć za dowód w postępowaniu sądowym lub w innym postępowaniu prowadzonym na podstawie ustawy, zeznaje nieprawdę lub zataja prawdę,

podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Zestawcie sobie moi drodzy zeznanie majątkowe 2011 i 2012 nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale dom ,który w 2011 był wart 550 tyś został sprzedany w 2012 za 800tyś.To dopiero interes........ nie dotyczy ...........bo pan dołożył 100tyś i za 900 kupił nowy dom,którego wartość musiał podać zgodnie z aktem notarialnym.

a co was obchodzi dom wiceprezydenta? Ja patrzę ,że niedługo co najbardziej zajadłe i zaprawione w bojach osobniki będą zaglądać w odbyt miejscowym vipom w celu ustalenia czy np. nie lepiej jadają od nich. A w przypadku uzyskania pozytywnego wyniku śladem bolszewickim zwyczajów napiętnują i skaża na obóz pracy w celu oczyszczenia jelit z kapitalistycznych resztek pokarmowych.

niech żyje sojusz robotniczo chłopski

to nas obchodzi ze potem ktoś płaci 50zł podatku od nieruchomości zamiast 5000 i budżet miasta nie domaga i trzeba brać kredyty, które będą jeszcze twoje dzieci spłacać! tak samo sprawa wizyty wiceprezydenta wraz z synem u komendanta policji tez zostala zamieciona pod dywan...

Proletariusz,

Idac Twoim tokiem myslenia, niech wszyscy kreca na lewo, reszte maja w powazaniu, bo po co? Nie obchodzi mnie to co bedzie za 30 lat. Tak wlasnie rozpierdzielane jest to panstwo od srodka.

Przejedziemy sie na tym wszyscy, Ty tez.

To nie zagladanie w odbyt vipom w celu sprawdzenia czy lepiej jedza czy nie?

To do jasnej cholery chociaz cien sprawiedliwosci, o ktorych np mowi biznesman.

Chcialem sie zapytac czy placisz takie podatki? Czy jeszcze nie miales z tym stycznosci?

Pozdrawiam

Rodzina pomagała przy budowie, to i koszty były o wiele niższe:):)

A mnie obchodzi co będzie za 30 lat i dlatego, to co jest teraz to mnie nie interesuje zupełnie :)

Te zeznania majątkowe mają czemuś złużyć i na pewno nie zaglądaniem w odbyt miejscowym ,,vipom''.

Obowiązuje pełna jawność majątkowa Władzy ! Jeżeli Ciebie to nie obchodzi i masz to w ***** to własnie przez takich mieszkańców w tym miescie nigdy nie będzie dobrze ;) Samorząd podwyższa podatki i opłaty lokalne kosztem tego co ląduje do ich kieszenie! Chcesz płacić im z własnych pieniędzy - Twoja sprawa ! ja nei zamierzam i to co moje jest tylko moje!

Pozdrawiam.

Jedni sa po to żeby tyrać za 1000 zł , inni po to żeby pracowali za 30 000,zł :)

Trzeba to odróznic , niech każdy pilnuje swojego garnka a nie zagląda w cudze. :):)

To że ktoś ma dom, to nie znaczy że musi wam sie spowiadac , skąd na niego wziąl i ile za niego zapłacił :):)

NIE WASZA TO SPRAWA i GÓVNO WAM DO TEGO !!

Zeznanie majątkowe złozone? Złozone , zatwierdzone? Zatwierdzone. A jak wam cos nie pasi to zgłoście przestępstwo do prokuratury i czekajcie cierpliwie na wyjasnienie .

tusk :)

a tak między bogiem a prawda, to GOWNO JEST TWOJE :)

Twoje to jest tylko to co masz na sobie i przy sobie a resztę w kazdej chwili maja prawo ci zabrac i ni epytać czy mogą :):)

Ale do tego żeby sie dowiedziec jak moga to zrobic to musisz jeszcze dorosnąc :)

Matury pozdawali, to i myślą ze wszystkie rozumy pozjadali hahahahaha

Ale pracy to żaden nie znalazł jeszcze i nieprędko znajdzie .

I siedziec będzie takie cos, na garnuszku matki emerytki całe życie i lamentowac, jak to w tej łomzy jest chu.wo bo roboty niema :)

Tak ... tylko kto decyduje o tym że jedni tyrają za 1000 zł mając takie same a niekiedy lepsze kwalifikacje niż Ci co pracują za 30 000 ;) ?

Spowiadać się właśnie powinien, bo bycie na szczycie władzy budzi pewne podejrzenia skąd pochodzą środki zgromadzone przez daną osobę ?

Myślisz, że po co ustawa z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym obliguje do składania oświadczeń majątkowych ?

Odkąd wiceprezydent złożył ślubowanie, że będzie pracował dla dobra mieszkańców to już jest MOJA SPRAWA!

Maruda- nie udawaj mądrzejszego niż jesteś ;) Zajeżdżasz mi tu niespełnionym człowiekiem, który wylewa swoje żale na forum, naoglądał się filmów jak rząd USA trzyma w ryzach swoich obywateli i ogranicza im wolnośc. Miasto Łomża jednak to za mała skala aby władza lokalna odebrała Ci z dnia na dzień wszystko co masz ;) To ja Tobie każe dorosnąć i do roboty się zabrać bo przesiadywanie 24/h na forum nie wskazuje na bycie dojrzałym człowiekiem, ojcem rodziny;p

Pozdrawiam.

No i widzisz, sam sobie odpowiedziałeś kto jest niespełnionym obywatelem :):)

Ja mam czas siedzieć 24/h na kopmpie i nie zaglądam władzy do garnka :):)

A tak apropos ustawy która przytoczyłeś, to nawet nie wiesz czemu ona ma słuzyc :):)

Ale mogę cie tylko zapewnic że na pewno nie ku temu abyś mógł zaglądac , ile kto ma na koncie i w jakim domu mieszka :):)Ale to juz wam ciężko zrozumiec i to bardzo, jak widze :)

A co do ślubowania , to na pewno nie poto go składał, żeby dać wam prawo zaglądania pod swoja pościel :):)

Najpierw, zrozum sens tego slubowania a dopiero późnie zacznij o nim rozmawiać :):)

podałeś jakiś konkretny argument ? ... bo ja go nie widzę ;) Skończ dyskusję na ten temat bo dla mnie jesteś człowiekiem- porażką;)

Pozdrawiam.

hahaha maruda to osiool widac po innych postach :D

pewnie na utrzymaniu matki, syn urzednika ktory dopchał się do koryta za dobrych czasow i udaje ze jest mądry :D

Teraz siedzi na utrzymaniu, zajada sobie parówki z biedronki i pisze na forum a praktycznie nie ma pojęcia XD :D :D :D

Radni i urzednicy nie po to składjaą oswiadczenie zeby się swoimi domami pochwalić! więc teksty marudy widzicie wszyscy gdzie moze on se je wsadzic

siedzenie na forum 24/h maruda nazywa spełnieniem ! :D
Maruda- babe se znajdz ! hahah :D

Drogi marudo ....chyba jesteś w błędzie bo nie tak dawno trąbili w tv że pan Nowak nie wpisał zegarka i samochodu, to jednka te oświadczenia mają czemuś złużyć,a nie tylko zaglądaniem do garów.Nie będę przybliżał ci zjawiska korupcji bo sądze ,że znasz takowe w końcu Polska króluje na jednym z pierwszych miejsc w rankingach. Do zwalczaniu takich patologi służy,kontrola społeczna i jeśli ktoś nie chce jej podlegać to nie musi pchać się na stołek.....Swoją szczerością zaskoczył mnie kiedyś jeden z byłych prezydentów posądzany o osiąganie korzyści majątkowych w nieuczciwy sposób wstał i powiedział tanio kupiłe drogo sprzedałem jeśli się komuś to nie podoba to trudno.Uznał prawo do wygłszania opini bo przecież mamy Demokrację.

Prezydent od kilkunastu lat zajmował kierownicze stanowiska w różnych instytucjach finansowych (głównie prywatne banki) i nie były to posady z jakiegoś klucza partyjnego. Dla niego ta posada to pewien etap w drodze do jakiegoś tam celu (w każdym ambitnym człowieku drzemie chęć sprawdzania się i udoskonalania swoich umiejętności) i zapewne nie jest to cel finansowy bo pod tym względem ma raczej dużo gorzej.

genia..... czy Ty umiesz czytac ze zrozumieniem,nikt nie liczy ile zarobił pan prezydent,a raczej zastanawiamy się nad warością nieruchomości w Łomży i sposobie ich wyceny......Pprzednich prezydentów też rozliczano z różnych inwestycji.Taki los tych u władzy.

Nie wierzę maruda,że Ty to napisałeś.A ja mam ***** 17900zł zadłużenia i gdzie tu jest logika a zapierdalam jak wół.

Myślałam , że wiceprezydent już się zadomowił na dobre w naszym mieście " w drodze do jakiegoś tam celu " , jak to ładnie ujęła " genia " a tu spsprzedaje...
Endemol , nie haruj , jak wół , zacznij budować taniej - z rodziną , z tych długów , bo żeby sprzedać i zarobic , to najpierw trzeba mieć !

endemol :):)

To dlatego że zapierda...asz:)

Gdybyś pracował, to z jednej pensji słacił byś ten dług:):)

hej wasze zainteresowanie stanem posiadania innych nie jest motywowane ideą jakieś wydumanej waszej sprawiedliwości tylko zwyczajnej zazdrości i nienawiści do innych którzy w życiu coś osiągnęli. Rządy PiS i ich ideologia utwierdziła was w przekonaniu ,że każdy kto coś w życiu osiągnął to złodziej. Dla zwyczajnych leni ,nieudaczników jest to doskonała okazja by zabrać to co nie wasz pod pozorem jakieś dziwnej wydumanej pisowskiej bolszewickiej sprawiedliwości.

Do kogo wy macie pretencje do tych co maja lepiej -to wy i wasze matki i ojcowie chcieli takiego kraju w którym zwyczajnie się nie sprawdziliście .

niech żyje sojusz robotniczo chłopski

proletariusz.....głosowałem na posła PO JACKA ŻALKA,.....na prezydenta Łomży A GRODZKIEGO w pierwszej turze,na drugą nie poszedłem bo nie miałem kandydata.Nie jestem leniem,nieudacznkiem ,nigdy nie pracowłem na ,,państwowym'' i nikomu nic nie mam zamiaru zabierać.Czy ktoś kto ma inne poglądy niż Ty zasługuje na obrzucanie oskarżeniami....Kontrola społeczna jest niezbędna bo zobacz co się dzieje w Grecji,na Cyprze albo od czego rozpoczął się kryzys w USA.Nie jetem zwolennikie teori spiskowych i ideologi Macierewicza ale nie zamierzam też pozostawiać bez kotroli osób sprawujących władzę bo dopóki oni nie odpowiadają za błedy swoimi majątkami to niestety płacimy My bez wględu na to jaką opcję polityczną reprezentujemy.

Polecam najnowsze inforacje co się wydarzyło w parlamencie Czeskim ,tam też sami uczciwi byli,ale się zmyli ,a przekręty zostały ,a kasa wyparowała do ustawionych osób.

Kolejny uczciwy Leo Messi jakies miliony mu się zgubiły w zeznaniu podatkowym

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org