Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
WYMIANA-ZAMIANA ZŁOTA |
Witam! Może z Was ktoś wie, gdzie mogę wymienić-zamienić złoty łańcuszek ( ma splot, który wyrywa mi włosy w okolicy szyi) na inny, może być z dopłatą. Czy jest w Łomży jubiler, który sie tym zajmuje? Dziękuję za odpowiedzi!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: WYMIANA-ZAMIANA ZŁOTA |
polecam lombard filar na starym rynku jupilaaaaaaaaaaaaa
|
|
zlotnik na rogu rządowej tam zapytaj Michalski
|
|
A czy może ktoś orientuje się ile mniej więcej kosztuje powiększenie złotego pierścionka ? Z góry dzięki za odpowiedzi .
|
|
|
raczej 50-70zł...
|
|
|
dobrą cenę dostaniesz u jubilera na mazowieckiej, sam zajmuje się wyrobem i przetapianiem, polecam, korzystałam i dał najlepszą cenę w łomży, byłam u kilku
|
|
Wymianę polecam www.jubilerpieciak.pl. Pierścionek jeśli był kupiony w tej firmie powinni Ci poprawić za darmo .Cena powiększenia jest zróżnicowana i proszę się nie dziwić do to zależy od pracy którą trzeba wykonać . 10-15 zł - za powiększenie za pomocą rolki . Cały zabieg trwa około 0,5h i wymaga grubego spodu w pierścionku . 40-70 zł. - za powiększenie poprzez wstawkę . Operacja trwa około 2h i wymaga dołożenia niewielkiej ilości złota . Metodę tą stosuje się wtedy gdy spód pierścionka jest zbyt cienki lub trzeba go powiększyć o wiele rozmiarów . 100-120zł. Bardzo rzadko ale się zdarza że podczas powiększania nie uda się odizolować temperaturę i kamienie które się jej boją trzeba wyjąć ( bursztyn , koral, perła i wiele innych ). Praca taka zajmuje wtedy cały dzień . mam nadzieję że trochę wyjaśniłem i pomogłem pozdrawiam Zbyszek
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |