poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
wołowina z Kauflanda to padlina

ostatnio kupilem wolowine z Kauflanda i ugotowalem smierdzialo i zelowka zylasta pewnie bardzo stara i padlina lochy truja ludzi , a znam sie na tym miesie bo sporo go zjadam pewnia znajda sie moi krytycy ,ale jem prawie kilogram w dzien treningowy to wiem dobrze co mowie ostrzegam zeby ktos sie nie nabral

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: wołowina z Kauflanda to padlina

locha to nie wołowina - oj chyba się nie znasz :D
tu masz lochę http://pl.wiktionary.org/wiki/locha

To powiedz mi gdzie w łomży dostaniesz dobrą wołowinę i czemu ty ją gotujesz ? Profanacja tak dobrego mięsa.

W marketach nikt nie dostanie świeżego mięsa, nie wiem czy oglądaliście jakiś czas temu jak sanepid znalazł dwa miejsca w Polsce gdzie zdechło kilkaset świń z powody jakiejś ich tam choroby. Kilkadziesiąt ton mięsa wieprzowego leżalo zafoliowanych na magazynie, naszpikowanych niepoliczalną ilością antybiotyków. Niestety spora część trafiła już na marketowe lady i do domów. Oglądałam jakiś czas temu reportaż o tym, że zazwyczaj zagranicą, gdy padną jakieś zwierzęta, właściciele szprycują mięso antybiotykami i wysyłają na wschód. A my się cieszymy że karkówka lub szynka w promocji.
Najbezpieczniej jest kupować w małych sklepikach sprzedających nasze lokalne wyroby. Trochę drożej, ale bezpieczniej. A jakby się coś stało to wiadomo gdzie winnych szukać.
Ja osobiście kupuję świnki od rolników, którzy hodują je na własnych paszach. Mięso sklepowe nie równa się z nim.

No jakbym wyczuła :)

http://4lomza.pl/index.php?wiad=32133

Ja kupuję wędliny od Mościbrody i nie narzekam - smaczna i świeża.

Najtańsze meble sosnowe

no, zgadza się, w Mościbrodach akurat wołowina jest smaczna i świeża, z tym i ja się zgodzę :)

w Tesco rostbefy z Morlin są dobre, krótkie smażenie i mięso mięciutkie, dziwię się Andre,że gotujesz wołowinę!!!

Ich bin fur Berlin...

Dziwny człowiek to i dziwnie wołowinę przyrządza:)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org