Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Problemy z boiskiem na strzelnicy |
Nastała wiosna, a wraz nią rozpoczęła się prawdziwa gehenna mieszkańców bloków przy boisku do gry w koszykówkę i piłkę nożną na strzelnicy. Oczywiście nie mam nic przeciwko samemu boisku i uprawianiu sportu, a wręcz przeciwnie – pochwalam ruch na świeżym powietrzu. Jednak gra o 24. 30, 23.20, 6.00 rano w niedzielę i towarzyszące temu okrzyki, przekleństwa, walenie piłką w kosze nie budzi już mojego entuzjazmu. Zgodnie z regulaminem wywieszonym przy strzelnicy z boiska można korzystać w godzinach od 8.00 do 22.00. Jak wiadomo, teren jest monitorowany, zatem pytam: Czy nikt nie widzi, co się dzieje??? Dlaczego furtka od boiska nie jest zamykana na klucz? W nocy boisko jest też doskonale oświetlone, a może gdyby nie świeciły się przy nim lampy, to odstraszyłoby to ewentualnych „sportowców”? Gdzie są patrole? Dlaczego ten problem nie istnieje na boiskach „Orlika”? Co z prawem obywateli do wypoczynku? Mam nadzieję, że osoby odpowiedzialne zainteresują się tą sprawą. Z góry dziękuję. Adell
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Problemy z boiskiem na strzelnicy |
Zamiast się dusić na forum, bo jeśli ci to przeszkadza, dzwonisz na 112 i chłopaki zamiast siedzieć w McDonaldzie to mają wreszcie coś do roboty, bo jadą na interwencję, w przeciwnym razie jeden czy drugi to oleje i będzie się wyżalał na forum, a młodzież będzie akceptowała obecny stan i robiła to nadal, bo nie ma kary i za parę lat śladem kolegów pójdą twoje dzieci i ciekaw jestem, czy wtedy zareagujesz, czy zaakceptujesz to co jest. ______________________________________ Pozdro wszystkim pozytywnie i realnie myślącym.
|
|
Jak nikt z bloku nie zadzwonił na policję, to widać, że tylko Ty masz problem. Jak na prawdę Ci to przeszkadza, zadzwoń na drugi raz na policję i po kłopocie. ---------------------------------------------
|
|
Ja też jestem mieszkanką jednego z tych bloków. Problem istnieje od dawna i nikt się nim nie zajmuje. Patrole policyjne po interwencjach owszem pojawiają się i na chwilę jest spokój, ale wkrótce sytuacja powtarza się. Może gdyby patrole jeździły po 22 i same reagowały lub wlepiały mandaty, to problemu by nie było. I kolejna rzecz - dlaczego ktoś bez przerwy musi dzwonić na Policję? Przecież jest to jawne zakłócanie porządku publicznego, a skoro jest monitoring, to wszystko na kamerach widać. Każdy ma prawo po 22 odpocząć w swoim mieszkaniu kupionym za ciężko zarobione pieniądze!! Gdzie jest zarządzający - MOSiR? Czy przypadkiem nie on i spółdzielnia powinni zadbać o spokój mieszkańców? Czy tak ciężko zamykać boisko o 22, a otwierać o 8? I jeszcze jedno - kto sprawdza odczyty z kamer? Ciekawa jestem czy prezes MOSiR-u też chciałby budzić się o 1 - 2 nad ranem z walącym sercem, bo wrzaski i walenie piłką w kosze podniosłoby z grobu umarłego.
|
|
Może jak będzie więcej zgłoszeń to i patrole zaczną tam jeździć. Zakłócają ciszę to dzwońcie na policję. Za zakłócanie ciszy nocnej jest chyba jakaś kara.. :) ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
to powiedz przez słuchawkę, do .... zrobicie tam porządek, czy nie dajecie rady i dzwonić do waszych przełożonych, że policja młodzieży nie daje radę, strach się bać jak się włamywacz lub pedofil pojawi. Nie ma co się z nimi umawiać. ---------------------------------------------
|
|
No najlepiej !!! A gdzie ja będę piwko pił ??
|
|
112 i 997 jest bezpłatny, ale należy dzwonić do właściciela. 22:00 - 6:00 to "cisza nocna" i wtedy śmiało dzwonisz na policję - zakłócanie porządku publicznego, po nasty telefonach Policja wywrze presją na "właścicielu".
|
|
Boiskiem zarządza MOSiR. Kiedyś dzwoniłam do prezesa, ale zawsze był nieuchwytny. Ja tylko chcę, żeby był przestrzegany regulamin wiszący tuż przy boisku. To MOSiR powinien rozwiązać problem.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |