środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Łomża - lasek jednaczewski

Czemu nikt z naszych "włodarzy" nie wpadnie na pomysł by zbudować coś takiego?

http://kenguru.pro/images/04/05.jpg

byłoby to lepsze urozmaicenie dla siłowni na powietrzu dla emerytów, bo w naszym starzejącym się mieście są też ludzie młodzi...

albo chociażby wyremontować ścieżkę zdrowia w lasku i doprowadzić ją do normalnego stanu + dodać ew. kilka elementów

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Łomża - lasek jednaczewski

W pierwszej kolejności powinni wziąć się za bydło, które wyrzuca tam śmieci..

o wlaśnie, to także!

Bydło w wyrzucaniem tam śmieci nie ma nic wspólnego, to ludzie, rodacy, łomżyniacy czy okoliczni mieszkańcy...

powinni ten las dobrze zagospodarować i stworzyć w nim coś ciekawego nie kolidującego z krajobrazem, tylko nie takie badziewie jak nasze 500m bulwary

btw.
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/526465_424068767689184_173310233_n.jpg

Las Jednaczewski leży chyba poza granicami Łomży. Prezydent nie może, a Wójt Gminy i Starosta nie maja interesu. Po co mieliby budować cos dla ludzi spoza swojego terenu? Czegos, co szybko zostanie zdewastowane?

Ja bym radzil zbudowac tak taka silownie i inne atrakcje dla uprawiajacych sport - wtedy mozna tak pobiegac i potrenowac :) Co do ludzi ktorzy zasmiecaja teren - tacy zawsze beda. Zamiast ich scigac, trzeba zmniejszyc premie naszym politykom i zatrudnic ludzi do regularnego sprzatania tego terenu jak i samego lasu. Tyle w temacie

Swego czasu był pięknie zagospodarowany.

Ale bydło łomzyńskie zrobiło swoje jak nalezy :):) Nie oszczędzając niczego.

oni myślą gdzie walnąć jeszcze rondko, wybudować kościół i otworzyć biedronkę

ztebgo co siem ten lasek ma zla opinie

Las najlepiej wygląda dopóki urzędasy swoje łapska i chore pomysły trzymają jak najdalej od niego.
Czy podoba się wam te kilkanaście różnokolorowych znaków i tablic na wjeździe do lasku?
Bo ja bym wolał w lesie zieleń.

Czy to jest las, nie przesadzajcie... kilka drzew na krzyż
w zeszłym roku konkretną wycinkę tam zrobili, strzelają też regularnie do zwierząt. Pomsta.

Parking by zrobili reszta nie ma znaczenia ;)

Przydałoby się dosadzić drzew na odcinku grobli przy lesie - jest tam kompletnie pusto, a przy upalnej pogodzie prawdziwa patelnia bez cienia. Niestety drzewa zaczęły tam niszczyć bobry czworonożne, a dokończyły dwunożne z piłami.

Kore

w lesie na wjezdzie na tym parkingu to same smiecie i zurzyte kondony - nawet psa tam boje sie puscic aby tych kondonow sie nie nażarł - nie maja sie gdzie bzykac to tam jezdza i te syfy zostawiaja

Rimpik

niechby przenieśli tory kolejowe i ułożyli je od STAREGO MOSTU,przez bulwary,pulwy,groble,Jednaczewiak,aż po Szablak i puszczą wązkotorówkę.bo bym pozwiedzał,ale brak mi chęci na spacer,a autem nie wszędzie dojadę

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

"s"

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

przede wszystkim proszę zlikwidować mostek, a w to miejsce rondo wybudować. po lewej stronie (przy zjeździe z tego ronda) biedronka stanąć powinna, a po prawej, tam na tym wale, kościół mógłby zostać pobudowany, bo z daleka byłoby go widać.

bzykają ... to pszczoły, a ludzie podstawowe potrzeby życiowe tam załatwiają
a po psie swoim tam sprzątasz czy uważasz, ze w lesie to już nie trzeba?!
przeszkadzają ci "balony" porozrzucane, a mnie na przykład g...a psów waszych.

w jednym i drugim przypadku... brak kultury.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org