Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pościg na Legionów za premią. |
Mnie to kur*a aż śmieszy.Jakiś młody chłopaczek 21 lat Litwin spłoszony przez Policję zaczął uciekać skradzionym samochodem w Niemczech. Jaki zestaw informacji posiadali policjanci o kierowcy z Hondy CRV? Pościg z takimi konsekwencjami byłby uzasadniony z mojego punktu widzenia,gdyby kierowca Hondy CRV był ścigany za morderstwo. Straty są w dziesiątkach tysięcy łącznie kur*a z całą tą śmieszną akcją. Młody Litwin okazał się być obsranym po pachy złodziejem samochodu haha
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pościg na Legionów za premią. |
Nie na codzien nasza policja ma do czynienia z takimi akcjami i ponioslo tez ich ostro,mlodzi narwancy.Zawsze wystawiali mandaciki za brak pasow itp, badz zlapali handlarza narkotykow z ilocia 0.5 grama marichuany :) ..................
|
|
A skąd niby było wiadomo, że to się źle skończy? Poza tym skąd było wiadomo, że on "tylko" ukradł?
|
|
Dalej nie wiadomo czy nie miał więcej na sumieniu także się tak nie perz
|
|
było wiadomo stąd, że policja rozbiła większość swoich radiowozów w mieście, że pędzili ponad 100 na godzine przez miasto, że prawie rozjechali kobietę z dzieckiem w wózku. koszty: 4 radiowozy (jeden szkoda calkowita) - ~170 000zł Honda CRV (szkoda calkowita) - 100 000zł Fabia - 20 000zł Leczenie kierowcy fabii + odszkodowanie - spokojnie 50 000zł Leczenie 2 policjantów - kolejne 50 000zł przetarty vw bora - 7000zł uszkodzona infrastruktura - 10 000zł razem (liczyłem po kosztach, będzie więcej): ponad 400 000zł!! tak, prawie pół bańki za to, że kogoś kolejny raz poniosło... a powinno to wyglądać tak: nie zatrzymuje sie do kontroli, halo do patroli i dalej jedziemy za gosciem rozstawiamy blokady na obu mostach (po te dwa radiowozy na jeden most) przejezdzamy spokojnie za gosciem przez cala lomze zatrzymujemy delikwenta na moscie i tu do wyboru: albo sam sie zatrzyma (koszty - 0zł, tak pol banki taniej!) albo rąbnie nawet w te dwie kijanki (koszty: przod CRV - ~20 000zł, obie kijanki około 15 000zł - razem 35 000zł) w tym wypadku nie ma nikogo w szpitalu, nikt z osob postronnych nie ulega potraceniu, koles jest zatrzymany, zaoszczedzone 400 000zł no ale... show must go on :) dzis mamy niedziele, policjanci wyjda ze szpitala w srode kto idzie o zaklad? :) a zgadnijcie czemu policjant po byle kolizji normalnie chodzi itd a jak przyjezdza karetka to ojej boli i do szpitala na 3 doby? :)
|
|
poza tym, jak relacjonuje policja gosc zbiegl pieszo po kolizji. a jezeli by mial bron i wzial na zakladnika jakas postronna osobe? w szczytnie przeciez ucza: nie wsadza sie kija w mrowisko! Panie komendancie, a jezeli wzialby na zakladnika Panska zone, ktora spokojnie sobie spacerowala w parku? dalej dumny by byl pan z podwladnych? oczekuje oswiadczenia i nagan dla funkcjonariuszy...
|
|
Jasne, dojeżdża bezpiecznie do mostu (fakt, że jest Litwinem nie oznacza, że jedzie na Litwę), tam się zatrzymuje, wszystko happy end itd... Może w ogóle to był błąd policjantów, że nie rzucili mu kolczatki pod koła już w Konarzycach??
|
|
Honda CRV była na niemieckich tablicach chyba?Tak?
|
|
Jeśli miała tablice inne niż litewskie, tym bardziej nie było wiadomo w którą stronę będzie dalej jechał...
|
|
biznesman zamiast wypisywac glupoty to idz spac.
|
|
Szkoda, że nie pojechał przez Piłsudskiego, by jeszcze na fotoradar wskoczył
|
|
To litwin beknie. ________ Malachit
|
|
ty biznesmen teoretyzowac każdy może - praktyka jednak znacznie odbiega od ideału. Jka sie domyślam jesteś lub byłem policjantem wiec dziwie czemu nie pokazesz klasy. Jak jednak zajmujesz sie tylko sraniem we własme gniazdo to jesteś tylko zwyczajną gnidą która wczesniej czy pożniej twoi koledzy z firmy dopadną. Rimpik
|
|
Władze mundurowe naszego miasta dążą do stworzenia tu "metropolii kryminalnej" i chcą dorównać w przeprowadzaniu swoich akcji, tym, które obserwujemy w różnych serialach, np. W-11. I wg mnie nie ma w tym nic dziwnego, aczkolwiek sądzę, że często przesadzają, co spowodowane jest zwyczajnym brakiem doświadczenia, a często po prostu brakiem zdrowego rozsądku. Onufry Zagłoba
|
|
Chwała Panu, ze nie zachciało mi się przejażdżki w niedzielne popołudnie. Policjanciki z Łomży powinni nauczyć się jeździć najpierw! Na co dzień widzę jak łamią przepisy jeżdżąc na czerwonym i zatrzymując się na zakazie...Umiejętności rajdowca nie mają również. Może czas zatrudnić kierowców rajdowych do takich wyścigów i poszerzyć ulice...A nie narobili wysepek...na legionów wyprzedzić auto to problem... Dobrze, ze nikomu nic się nie stało...a piesków nie żałuje! narażali mieszkańców dla głupiego samochodziku jakiegoś holenderskiego pedała!!!!! głupota policjancików nie zna granic ani nie ma dna! Zanim zaczną ścigać to niech pomyślą 10 razy co najmniej! niech ścigają się w otwartym terenie a nie mieście matoły zryte! bali się za miasto wyjechać? no tak...w terenie by im uciekł...a tak ludzie, przechodnie i inne samochody z kierowcami i pasażerami stanowili zaporę!!! cwele jeb...e!!!kto ich zatrudnia??? i za co im płacą z naszych pieniędzy? narażanie życia ludzi dla holenderskiej hondy...brak słów na waszą głupotę policjanciki!
|
|
To całe zdarzenie może stanowić ilustrację definicji paradoksu. Policja zamiast chronić obywateli, naraża ich na niebezpieczeństwo. Powinni idiotom w niebieskich mundurkach zabronić oglądania filmów sensacyjnych. Szeryfom się od tego we łbach miesza. Jaki idiota uczył idiotów pościgów w mieście?? Sebo55 wyraził swój pogląd bardzo dosadnie, ale zgadzam się z nim. Wielkie szczęście że żaden Bogu ducha winny człowiek nie przypłacił tego zdrowiem lub życiem. Obaj Szeryfowie powinni n równi z Litwinem beknąć za stworzenie zagrożenia w ruchu lądowym.
|
|
zatrzymali złodzieja lub pasera,to się chwali.ale mogli dokonać tego czynu gdzie tylko chcieli.po hu...j w mieście narażać ludzi?toć mają takie tematy na szkoleniach,ktoś powinien za to beknąć "...a zgadnijcie czemu policjant po byle kolizji normalnie chodzi itd a jak przyjezdza karetka to ojej boli i do szpitala na 3 doby? :)" ...uszkodzenie ciała spowodowało niezdolność do pracy w wymiarze przekraczającym...kasabubu nie mogę powiedzieć,że nie wiem ale wiem,że powiedzieć nie mogę
|
|
Ciekawe co by tu wszyscy pisali gdyby Litwin uciekał samochodem któregoś z Was, a policjanci sobie stanęli na parkingu i nic nie robili bo komuś się może coś stać.
|
|
|
Zrobić blokadę na mostach to nie taka prosta sprawa, ponieważ robiąc takową blokadę zatrzymał byś połowę miasta tworząc korki. więc jak byś miał zatrzymać tego Litwina? ruchu samochodów osobowych itd nie puścisz objazdem bo nie było by którędy przecież. A widząc korek właściciel Hondy zapewne by to zauważył i próbował wybrać inną drogę ucieczki omijając korki.
|
|
to milicjanty decydują kiedy i gdzie.nie musieli w Łomży,mają radio,tel.można przygotować akcję w następnej jednostce(o ile tu by się nie dało) i go tam "doprowadzić" np.w lesie po trasie do Jeżewa,w Kisielnicy,w Jedwabnem,w Drozdowie itp.niechby se litvin wybrał,ale ja nie byłem szkolony do tego typu logistyki itd. nie mogę powiedzieć,że nie wiem ale wiem,że powiedzieć nie mogę
|
|
W nawiązaniu do moich przedmówców - przedszkolaków. W sumie macie rację. Policjanci mogli zadzwonić do Litwina jak im się nie zatrzymał i powiedzieć mu: "Ty Sasza leć na Szosę do Mężenina to tam się poganiamy, bo na mieście ruch, ludzie, inne pojazdy". Na to Sasza: "Ok Policjant Polska, już się słucham i jadę tam, gdzie mi każesz". Teraz nie każdy, kto ma trochę oleju w głowie sam sobie przemyśli to, co napisał. Pierdoły...
|
|
W tej sytuacji należało ustawić blokady na wylocie z naszej wsi a nie robić sensacje w centrum wioski Pomysłowo.
|
|
|
Art. 177. § 1. Kto, naruszając, chociażby nieumyślnie, zasady bezpieczeństwa w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym, powoduje nieumyślnie wypadek, w którym inna osoba odniosła obrażenia ciała określone w art. 157 § 1, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. § 2. Jeżeli następstwem wypadku jest śmierć innej osoby albo ciężki uszczerbek na jej zdrowiu, sprawcapodlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. § 3. Jeżeli pokrzywdzonym jest wyłącznie osoba najbliższa, ściganie przestępstwa określonego w § 1 następuje na jej wniosek.
|
|
|
Możemy się przerzucać polemikami. Proponuje zastanowić się na jednym. Nie da się przewidzieć przebiegu pościgu, ścigani kierowcy są najczęściej nieobliczalni. Policjanci powinni być rozważni, mieć na uwadze dobro i bezpieczeństwo obywateli. Nasuwa mi się pytanie, czy istnieje auto, którego odzyskanie warte jest zdrowia lub życia ludzkiego? Do kaleb-a - gdyby ukradli moje auto a odzyskanie go miało wiązać się z wysłaniem do szpitala kilku osób, to dziękuję. Niech go nie odzyskują. Mam polisę. Poza tym, na co komu odzyskane auto w takim stanie w jakim było po zatrzymaniu. A gdybyś to ty akurat przechodził przez ulicę w tym miejscu a Szeryfowie ścigali by złodzieja który akurat ukradł z parkingu Twoje auto? Trafił byś na do Marczyka albo Tyszki i spoczął na wieki szczęśliwy, że Szeryf zatrzymał złodzieja Twego auta.
|
|
|
Wydaje mi się, że czytałam w artykułach, że policja próbowała go zatrzymać już na wysokości stacji paliw, czyli jeszcze przed najruchliwszym skrzyżowaniem w mieście... Niestety nie udało im się to i gdyby nie ta czarna fabia, która wyjechała z drogi podporządkowanej i która ostatecznie zatrzymała uciekającą Hondę to może kolejna blokada odbyła by się na moście, za miastem, w polu czy gdziekolwiek.... Najlepiej odpuścić sobie pościg bo komuś mogła by się stać krzywda a to przecież "tylko" złodziej samochodu (o czym policja według niektórych powinna dowiedzieć się chociażby telepatycznie). Nieliczni mają jakieś urazy do mundurowych, którzy zapewne cokolwiek by zrobili i tak by było źle... Gratuluję niektórym "błyskotliwych" wypowiedzi... ;)))
|
|
|
|
potomkowie roztrząsaczy gnoju , magistry po miejscowych uniwersyteteach , miejscowe doktoranty z dojenia krów nie pouczajcie policji bo ona sam dobrze wie co i jak ma robić. Sami popatrzcie jak jezdzice. Lpeiej wam wychodzi prowadzania stada krów niz prowadzenie samochodu. Co drugi czy druga gada przez telefon komurkowy bo nei stać ich na zakup najprostszego zestawy głosno mówiącego a niech no tylko pliocjant takowych zatrzyma to ola boga jakie hojraki rzucające paragrafami. Rimpik
|
|
tu się zgodzę.niech: "potomkowie roztrząsaczy gnoju , magistry po miejscowych uniwersyteteach , miejscowe doktoranty z dojenia krów nie pouczajcie policji bo ona sam dobrze wie co i jak ma robić. Sami popatrzcie jak jezdzice. Lpeiej wam wychodzi prowadzania stada krów niz prowadzenie samochodu. Co drugi czy druga gada przez telefon komurkowy bo nei stać ich na zakup najprostszego zestawy głosno mówiącego a niech no tylko pliocjant takowych zatrzyma to ola boga jakie hojraki rzucające paragrafami." bo ona sam :-) nie mogę powiedzieć,że nie wiem ale wiem,że powiedzieć nie mogę
|
|
Kto za to wszystko zapłaci, Litwin?, który prawdopodobnie nie ma żadnego majątku? Firma ubezpieczenowa? Która? Już widzę jak płynie list dziękczynny od Angeli Merkel a za listem czek. Niech kradną, co nas obchodza cudze auta a w Polsce komuś się najwyraźniej nudzi. Same straty, no fakt ale uratowaliśmy niemiecki dobytek, za który i tak Niemiec dostałby odszkodowanie, tak czy siak. A Polak znowu mądry po szkodzie.
|
|
biznesmen, od kiedy można robić blokady na mostach?he!!nie można robić,na zakrętach, mostach,wzniesieniach!!W tym przypadku policjanci nie zachowali szczególnej uwagi i przez to wjechali w park. Akcja powinna przebiegać tak, aby zapędzić podejrzanego w kozi róg,np.ślepą uliczke lub wyprowadzić pościg za miasto i wtenczas zablokować ruch w obu kierunkach i czekać na delikwenta z rozłożoną kolczatką. Ale przy takiej akcji warunki się zmieniają i można sobie teraz polemizować , dlaczego tak nie inaczej.
|
|
Czytam i nie wierzę własnym oczom!!! Co nas obchodzi cudzy dobytek? Nie powinni go gonić bo ktoś MOŻE ucierpieć... Jak nie chciał się zatrzymać to powinni wzruszyć ramionami i dalej czekać na jakiegoś frajera, który w końcu łaskawie się zatrzyma... Uważacie, że niepotrzebnie policja goniła złodzieja??? A może po to, żeby nie ukradł za tydzień tobie auta? Może po to żeby podczas kolejnej jego kradzieży nie zginął człowiek który akurat nakrył go na przestępstwie? A może po to, żeby pokazać innym złodziejom, że nie warto kraść bo i tak cię złapią i odpowiesz za swoje czyny? Panie Komendancie sądząc po wpisach większość mieszkańców uważa, że nie powinno się łapać złodzieji.... Na każde wezwanie do kradzieży sklepowej nie trzeba jechać, bo narazimy nasz Skarb Państwa na bezsensowną stratę w postaci kosztownego przewodu sądowego a dodatkowo może złodziejowi źle z oczu patrzeć i weźmie zakładnika... Martwicie się, że takie straty policja poniosła? Rozwalone radiowozy, zniszczone dwa samochody osobowe cywili, wyrwany słupek, krawężnik czy zniszczona trawa... Litwin za to zapłaci, są sposoby, żeby tą należność wyegzekwować... Powinniśmy gratulować policji sukcesu ;)))
|
|
...a wolny niewolnik zaprzecza i potwierdza. I sam już nie wie którą stronę trzymać. Ale widzę że pojęcie o tego typu sytuacjach ma. Zatem może Antkowi M. ze znanej partii byś pomógł. Możesz sobie gadać. Powodzenia
|
|
mano, słusznie prawisz. Już widzę tego bandytę, jak przepuszcza na pasach kobietę z wózkiem. Pościg i wyjące syreny przecież nie tylko wzbudziły zainteresowanie, ale i odpowiedni instynkt zachowawczy. Jedynym minusem pościgu w centrum miasta był brak możliwości strzelania do zwyrodnialca. Mam nadzieję, że poza łomża do takich bydlaków policja wypali cały magazynek, a następny dopiero jako strzały ostrzegawcze. . Ile razy człowiek czytał nawet na tym forum, że policja zamiast złodziei łapać potrafi tylko mandaty wlepiać. Jeśli pościg za przestępcą komuś nie odpowiada, zawsze może zmienić otoczenie, czyli kraj.
|
|
No i cały misterny plan poszedł w pizdu, a miało być tak pięknie. Tylko pogratulować takich FUNKCJONARIUSZY panie komendancie. Prawie jak w Akademi Policyjnej
|
|
Panie Administratorze, któż to wyprosił zdjęcie najpopularniejszego tematu tego roku ze strony głównej? :) ja rozumiem, że im wstyd ale żeby znów zamiatać pod dywan?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |