Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
po raz kolejny tesco!!! |
właśnie mi się trafiło, że ceny z półek różnią się od cen w kasach (oczywiście na korzyść sklepu) czy to jest tylko niedopatrzenie czy też może jawne oszustwo.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: po raz kolejny tesco!!! |
W Stokrotce Galerii tak samo cena na półce napoju 1.99 a przy kasie mi babsztyl pieprzy że 2.29 Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
Ależ w tym wspaniałym tesko jest nawet specjalny dział, który ma nie dopuszczać do takich sytuacji! To napewno tylko niewinna pomyłka i już nigdy się nie powtórzy hehe :P
|
|
czyli wychodzi na to że są to normalne praktyki sieciówek.
|
|
Wystarczy fotografować ceny zakupionych towarów. Cena na półce jest ofertą handlową i jest wiążącą obie strony. Tylko po co po takich sklepach chadzać:)
|
|
Nie wiem jak to dokladnie jest, ale jedno jest pewne jest tam strasznie droooooooogo!!!!
|
|
a na .uj w sklepach tych są czytniki cen? nie potraficie z nich korzystać?
|
|
Darek1638 w sobotę z czystej ciekawości zaszłam do tesco, wziełam z półek pare pierdół, wszystko zczytałam na czytniku, jednej ceny nie chciało mi pokazać mimo, że inne produkty czytało. ta rzecz została wzięta z z regału gdzie były 4 półki, na pierwszej od dołu była cena 6,99 a na trzech wyżej 3,99 (klienci patrzą na to co mają przed nosem prawda?). Przy kasie zwróciłam uwage na to ile mi Pani nabija na rachunek. Była to oczwyiście wyższa kwota. Poszłam na początek sklepu do obsługi, poprosiłam Panią by poszła ze mną do regału, pokazałam paragon i zrobiono mi zwrot, pani probowała mi wmówić, że jest zmieniona na dole cena ale się nie dałam, ja wzięłam z półki z niższą, zwrot dostałam. Nie chodzi tu o głupie 3 zł, a o fakt, że najwyraźniej osoby, które zmieniają ceny w systemie maja lenia i nie zmieniają ich na sklepie. Każdy kto zauważy jakąkolwiek różnice powinien tam się udać, może to ich czegoś nauczy, szczerze to noszę się z napisaniem jakiegoś pisma do sieci TESCO, ponieważ to jest oszustwo i wprowadzanie klienta w błąd.
|
|
powiem szczerze, że rozumiemy to że dopiero się rozkręca, ale jeżeli coś robić to juz porządnie! powinni wziąć się w garść również z obsługą.
|
|
Kaśka2 i dobrze zrobilaś. Ja tam za wiele zakupów nie robię lecz zwracam uwagę na cenę i często to sprawdzam żeby nie zrobić się w bambuko, i jeden plus też zdołałem zauważyć cena na półce była wyższa o 70 gr niż na czytniku i w kasie tak samo policzone. nie ma koordynacji między ludźmi wprowadzającymi ceny w system a obsługą na sklepie, nie wiem może to robią te same osoby wtedy to jest ich nie dopełnienie obowiązków... mimo to pozdrawiam obsługę i klientów. P.S tak przy okazji okażcie wszyscy nic sympatii do drugiej osoby i mniej zawiści...
|
|
ale to nie tylko w tesco takie rzeczy praktykuja :) podstawowa rzecz to pamietac, ze placicie to co na polce. Takie prawo i to sklep traci, nie Wy.. Inna rzecz to podoba mi sie ta wielka niechec w Lomzy do tesco. Fakt drogo, ale asortyment jest i co by nie szukac, po konkretne rzeczy jedzie sie tam. Jezeli ktos przed otwarciem myslal, ze tesco to tani sklep to widac, ze nigdy w takowym nie byl
|
|
nigdy wrogo do tego sklepu nie bylam nastawiona. wrecz cieszylam sie ze takowy sklep powstanie. Maja tanie zabawki (tansze niz w lomzynskich sklepach), dobra marke ubran itp. Mam zastrzezenia co do organizacji sklepu ale nie obslugi poniewaz jak narazie kazda osoba z ktora rozmawialam byla mila i uprzejma a do tego nie robiono mi problemow chociazby ze zwrotem. Praca jak kazda.
|
|
Tesco to nowy sklep. W Łomzy jako pierwszy tego formatu, więc pracownicy muszą mieć czas na "ogarnięcie" tego wszystkiego zwłaszcza, że zaczeli pracę bez ŻADNYCH szkoleń stanowiskowych. Nie zdajecie sobie sprawy jak mało ludzi odpowiada w tym sklepie na ceny. Jest ok. 4 osoby w tym dziale, po 1 na zmianie a czasem zdarza się, że danego dnia nie ma NIKOGO, bo wszyscy mają umowy na pół etatu a w sklepie jest ponad 30 000 produktów!!! Najłatwiej jest kogoś krytykować, nie znając podłoża sprawy. Winę za to ponosi tylko i wyłącznie kierownictwo tego sklepu. Te złe opinie to cena za ich skąpstwo i oszczędność na pracownikach, którzy dają z siebie wszystko. Klientom proponuję sprawdzanie cen w czytnikach przed podejściem do kasy oraz nie wyżywanie się na kasjerkach i pracownikach punktu obsługi klienta, bo oni są ludźmi tak samo jak Wy i nie ponoszą odpowiedzialności za to, że ktoś przyjął ich do pracy bez fachowych szkoleń i nie wiedzą jak zachować się w sytuacjach gdy coś się nie zgadza. Bądźmy ludźmi, bo podczas pracy spotykamy się z ludźmi, zachowującymi się jak zwierzęta. Dla ludzi bardzo "wrażliwych" jak zia i kaśka2 proponuję omijanie sklepu przez najbliższych parę miesięcy i robienie zakupów w Biedronce pod blokiem
|
|
MyTuGaduGadu umiesz czytac ze zrozumieniem? Post wyzej napisalam, ze nie mam nic do obslugi a do organizacji wiec daruj sobie wytykanie.
|
|
Umiem czytać ze zrozumieniem. Cytuję: "Nie chodzi tu o głupie 3 zł, a o fakt, że najwyraźniej osoby, które zmieniają ceny w systemie maja lenia i nie zmieniają ich na sklepie." Zamiast wyzywać kogoś od leni, sama idź do pracy w Tesco a zobaczysz jak to jest.
|
|
ok widze, ze mam do czynienia z osoba pracujaca w tesco. To co napisalam dotyczy organizacji pracy a nie opisu osob! kazda praca ma swoje plusy i minusy i kazda jest ciezka. Od paruat pracuje przy komputerze po 8 godzin, glowa boli mnie kazdego dnia i psuje mi sie wzrok. Poza tym musze latac na basen by kregoslup mnie nie bolal od krzesla ale nie przezzkadza mi to w wykonywaniu obowiazkow jakie do mnie naleza a wiec reasumujac jesli osoba ktora potrafi wklepac ceny do systemu w mgnieniu oka niech i potrafi je zmienic na sklepie ( chyba ze to nie nalezy do jej obowiazkow). Uwazam ze dalsza dyskusja jest bezsensowna. Milego dnia.
|
|
tesco najdroższy syf jaki widziałem...
|
|
też zapłaciłem drożej w kasie niż cena towaru na półce. jeśli to tylko niedopatrzenie sklepu to dziwne ze nikt nie zapłacił taniej. świadome oszustwo.
|
|
ja zapłaciłem taniej po 15-stu nieudanych próbach zapłacenia kartą za zakupy w sumie 54,5zł pani poprosiła mnie do drugiej kasy na drugiej kasie wybiło 49,5zł gdy zwróciłem uwagę że na tamtej kasie była inna kwota kobieta ponownie odetchnęła głęboko i powiedziała że najważniejsze że karta przeszła :-)
|
|
zia u mnie tesciowa tez sie tak nadziala ;] ze cena inna na polce a w kasie wieksza ;] (.) (.)
|
|
csPiotrek masz limit na karcie 50zł :)
|
|
za to jest jeden nieodzowny plus: 24h z artykułami może trochę droższymi ale zawsze taniej niż na stacjach.
|
|
TESCO tak ma niestety. W Łomży macie nowy wielki sklep na siłę pomyłki można by wytłumaczyć, ale.... w Zambrowie TESCO jest mniejsze i już doświadczone jak wytłumaczyć, że dzieje się nagminnie to samo?
|
|
omijajcie ten sklep szerokim łukiem mamy swoje osiedlowe sklepy i pieniądze z podatku wpływają do naszego miasta a z tesco na zachód sport to zdrowie
|
|
Nie dziwne że drogo skoro zarabiacie 1200 za 300 godzin a problemy z obsługą są jak w każdym sklepie na początku. http://abantonino.blog.onet.pl -Chcesz naprawdę zarabiać zobacz!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |