Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Allegro |
Witam napiszcie mi proszę,czy też macie problemy z allegro.Miałam dzis taką sytuację 3.kwietnia skończyła się licytacja,ja wygrałam.Patrzę wczoraj nadal trwa,wchodzę dziś zakończenie było o godz. 17,nie dostałam powiadomienia na pocztę o wygranej,sprawdzam a licytacja kolejne 24 godz niby ma trwać. Piszę do dziewczyny ,a ona że nie wie co się dzieje i w tej chwili licytacja się zakończyła.Czy to wina allegro czy oni mogą sobie dowolnie przedłużać i manipulować? kaja
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Allegro |
Też tak mam.Aukcja,która miała się skończyć wczoraj kończy się jutro.Dziś też niby się kończyła.Już drugi raz przedłużana.
|
|
no teraz takie coś weszło, że na wniosek sprzedawcy można przedłużyć czasowo aukcję
|
|
Tak to allegro. czasami jak mają problemy z systemem to potem przedłużają wszystkie kończące się aukcje o 24 godziny.
|
|
Jak widać nie pierwszy raz http://di.com.pl/news/47523,0,Awaria_Allegro_Aukcje_zostaly_przedluzone_zgodnie_z_regulaminem.html
|
|
Ostatnio podobno były kilka dni z rzędu ataki na stronę Allegro, przez co nie można było robić zakupów w tych dniach. Allegro w celu zrekompensowania strat po przedłużało aukcje tylko jeszcze nie wszystkie z tego co wiem :) ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
wystarczy wejsć w nowosci i komunikaty na allegro i wsio jasne nie no taaaaaaa
|
|
"KOMUNIKAT Dzisiaj w godzinach porannych występowały problemy techniczne z serwisem Allegro. Były one związane były z atakiem typu DDoS, który został skutecznie odparty. Obecnie zmagamy się z kolejną falą tego ataku polegającego na próbie zablokowania dostępu do serwisu. To właśnie stąd problemy, których niektórzy z Was (około 20% użytkowników) doświadczają. Nasze IT pracuje nad przywróceniem wszystkim płynnego i bezpiecznego dostępu do serwisu. Aukcje kończące się w czasie kłopotów technicznych zostaną przedłużone zgodnie z regulaminem. Przepraszamy wszystkich, którzy próbują w tej chwili bezskutecznie korzystać z Allegro." "Mamy dla Was oficjalny komunikat dotyczący rekompensat za ostatnie problemy z serwisem: Za aukcje zakończone 2013-04-04 od godz. 16:29:00 do godz. 16:34:59 zostaną przyznane refundacje (zwrot prowizji + opłat za wystawienie). Aukcje kończące się w godz. 16:35:00 do godz. 18:00:59 oraz od 18:10:00 do 18:37:59 zostaną przedłużone o 24h." "Ataki na nasz serwis już się zakończyły, ale cały czas ze względów bezpieczeństwa pozostajemy w „trybie obronnym”. Niestety konsekwencją wczorajszych ataków DDoS są utrudnienia, o których piszecie. Nasze IT robi wszystko - np. kontaktuje się z poszczególnymi dostawcami usług internetowych w Polsce – aby w tym „trybie obronnym” jak najwięcej z Was mogło kupować i sprzedawać na Allegro. Niestety nie ma idealnego środka obrony przed wszystkimi atakami. Doświadczenia ostatnich dni na pewno przyczynią się do tego, że w przyszłości będziemy lepiej przygotowani na podobne sytuacje." ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.Pozdrawiam. kaja
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |