Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Targowica miejska - odśnieżanie |
Targowica jest zupełnie zasypana śniegiem, brakuje miejsca i dla sprzedawców i dla klientów. Czy nie ma nikogo kto byłby odpowiedzialny za odśnieżanie/wywiezienia zalegającego śniegu? W końcu 'placowe' jest pobierane każdego dnia, a nie ma komu się tym zająć? Może miasto powinno zmienić firmę, która 'opiekuje się' placem?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Targowica miejska - odśnieżanie |
Sprzedawcy powinni zadbac o swoje miejsca pracy :)
|
|
Sprzedawcy swoje wiaty odśnieżają:) Problem jest w tym, że nie mają jak dojechać do tych wiat, gdzie parkować bo alejki i parking to jedna wielka zaspa. Sprzedawcy nie mają czym wywieźć tych zalegających ton śniegu. Miasto chętnie bierze pieniądze, a niestety nie interesuje się tym czy ludzie mają gdzie pracować.
|
|
Gdyby sprzedającym zależało na tym żeby kupujący do nich dotarli i żeby mogli dojechac do swoich wiat, to wynajęli by wywrotki i bez łaski miasta wywieźli śnieg:) A miastu dostarczyli fakturę za uprzątnięcie terenu miejskiego ::):)
|
|
Wszystko ładnie brzmi, tylko za tą fakturę nikt nie zapłaci.. A wynajem i utrzymanie placu jest opłacane codziennie. Dla porównania np: targowica w Zambrowie jest zawsze zadbana, ale tam zajmuje się nią prywatna firma zatrudniona przez miasto.
|
|
paula dobrze mowi skoro płaco to powinno byc posprzatane
|
|
Nieodśnieżone to nie płaćcie!
|
|
paula masz racje prubowałem dojechać na taki parking ze żwiru co jest nakońcu rynku to podrodze myślałem że urwe zawieszenie takie dziury miasto powinno wysruwnać to drogę utwardzić bo faktycznie widziałem nieraz jak łopatami zasuwają handlaże a miasto tylko pewnie po kase łape wyciąga sport to zdrowie
|
|
Paulaa targowica jest zawsze odśnieżana ... :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |