Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Poradnia Ginekologiczna |
Witam . Gdzie znajduje się poradnia Ginekologiczna ?? Chodzi o kontrolę tętna płodu .. Dzięki
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Poradnia Ginekologiczna |
w poradni na wyszynskiego robia ktg
|
|
Wyszyńskiego od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-15:00. Najpierw rejestracja do któregoś z ginekologów - jeżeli nie posiadasz w tej przychodni swojej karty to należy ją założyć. Tak samo z kartą ciąży, ale za pewne już ją masz(?!). Podejrzewam, że MUSI to tak wyglądać :) i od tak nikt KTG nie zrobi.
|
|
jest jeszcze Poradnia Ginekologiczna przy ulicy Sikorskiego 95a i KTG robione jest od ręki tel do rejestracji to 862150232
|
|
Polecałabym Poradnie na Sikorskiego, sama tam chodziłam w czasie ciąży. Miła atmosfera :)
|
|
Dziękuje za odpowiedz A ile kosztują takie wizyty i co jaki czas trzeba na nie chodzić ??
|
|
Jeśli jesteś ubezpieczona (także jeśli posiadasz kartę EKUZ - ubezpiecznie unijne) to KTG i wizyta u gina nic nie kosztuje. Od kiedy i jak często chodzić na KTG zależy od Twojego i dziecka stanu zdrowia. Jeśli całą ciążę wszystko było ok to od 38 tygodnia ciąży co 3-4 dni powinno być wykonane. Jeśli miałaś jakieś komplikacje typu nadciśnienie indukowane ciążą, cholestaza ciężarnych, cukrzyca czy zagrożenie porodem przedwczesnym to KTG lekarz może zalecić już od 35-36 t.c.
|
|
W poradni na Wyszyńskiego - badanie KTG robione mam co dwa tygodnie od 30tc mimo, iż ciąża przebiega wzorowo ;)
|
|
Można robić KTG od 30 tygodnia, ale jeśli jest jakaś nieprawidłowość w ciąży. Jeśli jest wszystko ok to moim zdaniem nie ma takiej potrzeby.
|
|
Oczywiście.. ja jedynie przedstawiam praktykę poradni na Wyszyńskiego
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |