sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Auta z Anglii

Mam pytanie
Czy jest jakiś zakład, który specjalizuję się w przekładaniu kierownicy w prawej strony na lewą???
Jakie są koszta przekładki??? CO kupić?

Rafał

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Auta z Anglii

ja slyszalem ze taka zmiana moze kosztowac ok.2-3tys...ale mi sie wydaje ze to jednak za malo...

W Piątnicy kolego jest taki zakład na wylocie w strone Białegostoku zaraz po prawej stronie jadąc od Łomży. Co do jakości ich usług to nie wiem nic ale dużo razy widziałem tam wozy w których robione były przekładki.

Kto się orientuje dużo to zachodu z taką przekładką jest??

Rafał

to wszystko zależy od tego jakie to auto, jedne są dosyć proste do przerobienia np: transporter, a w innych trzeba wymieniać sporo rzeczy: podłogę tapicerki, czasem cala deskę rozdzielczą, maglownicę, przekładać serwo, robić dziurę w podłodze na pedały. itd. Czasem auta posiadają elementy które pasują zarówno na lewą jak i prawą stronę: otwory są gotowe na pedały, wystarczy zmienić zaślepki. Czasem wystarczy przełożyć i obrócić maglownicę. Cena i miejsce jak już inni napisali. Właściciel zakładu to Marek, jak chcesz mieć to szybko u niego zrobione i taniej to sam sobie poszukaj wszystkich potrzebnych części i dogadaj się tylko za robociznę. Ze względu na czas jaki jest potrzebny na znalezienie części samochody stoją tam nawet ponad miesiąc (te przekładane), niestety nie tylko te :)

Żyjemy w czasach w których do domu szybciej dojeżdża PIZZA niż POLICJA

To koszt ok. 2000zł. Ponoć nie jest to skomplikowane, chyba, że masz naprawdę jakiś "zmyślny" samochód :) Tak kiedyś powiedział jeden z mechaników, jak słuchałem w warsztacie :D Boki zrywać. W Łomży to chyba nie ma takiego zakładu, ale sprawdz właśnie tam na wylocie na Białystok, może coś pomogą. Do tego jest tylko potrzebny specjalny sprzęt, nie wiem czy mają.

A swoją drogą jakie masz autko?

Hmm moge miec kazde jakie chce tylko że w tym jest problem czy łątwiej sie przerabia VW czy Audi. Slyszlaem o tym ze są tzw sciany grodzione między lewą, a prawą stroną przedziału.??

Rafał

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org