Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Brak szacunku ? |
dzis zauwazylem ogloszenie i wkurw....mnie strasznie takie podejscie do ludzi ze jak praca z taczka to nie wymaga jakiegos wysilku i mozna za nia zaplacic 30 zl za caly dzien pracy i niech sie fizol cieszy. moim zdaniem to w polsce nigdy nie bedzie dobrze jak nie nauczymy sie doceniac innych i zrozumiemy ze kazdy jest potrzebny do funkcjonowania gospodarki kraju. ja tak zrozumiamem ponizsze ogloszenie i wiem ze inni moga zrozumiec je inaczej wiec jak obrazilem kogokolwiek to przepraszam. oto one: poszukuję dwóch osób do jednodniowej pracy ,rozwiezienie czarnoziemu na dzialce, taczka 30zł. osoba . adres email i tel wykasowalem. pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Brak szacunku ? |
A co cię tak poruszyło. Jeździsz tą taczką za te 30 zł? To jest ogłoszenie , jak ktoś chce to pójdzie jak nie to nie. Czasami i 30 zł się komuś przydaje. straszne mecyje BUEHEHEEHEH.
|
|
no i co zła taka robota ?
|
|
loko,wlasnie o takim podejsciu mowie jak ty reprezentujesz :D brak szacunku.
|
|
szamac: a z ciekawośći ?? Na ile Ty wyceniasz taką pracę? Słuchamy uważnie!!
|
|
Brak szacunku?? O czym ty wogule człowieku mówisz?? Wiesz na czym polega cały problem?? Większość bezrobotnych tak samo pojmuje pracę jak ty. I nie wciskaj mi tu jakichś kitów o funkcjonowaniu gospodarki kraju. Poprostu wolą siedzieć w domu i żyć na zasiłkach, bo uważają że taka praca im nie odpowiada, bo on to chciałby od razu zarabiać kokosy. A są ludzie dla których liczy się każdy grosz i z chęcią pójdą popracować przy taczce, nawet za takie pieniądze... Wiem co mówię, mówię co wiem... Dużo wiem, więc dużo mówię...
|
|
SZAMAC ---> no i masz odpowiedź (poczytaj resztę wypowiedzi w tym temacie ). Brak szacunku to ty reprezentujesz. A co ty ministrem chcesz być. Jeszcze raz przemyśl o czym piszesz. Ogłoszenie to jest oferta nie chcesz nie idziesz. Co do szacunku ma tutaj stawka 30zł?? "oto one: poszukuję dwóch osób do jednodniowej pracy ,rozwiezienie czarnoziemu na dzialce, taczka 30zł. osoba ." SZAMAC --> zadzwoń dopytaj może to stawka za godz. Jak za godzine to by ci pewnie pasowało CO ???? buhehehehehehe
|
|
nie no brawo panowie, patrze ze szacunku dla innych ludzi to wam brakuje i wrzucacie wszystkich do jednego worka. powiedzcie mi czemu na zachodzie szanuje sie smieciarzy, ludzi oczyszczajacych miasto, sadzacych kwiaty, a w polsce nie ? sa gorsi ? a jak tak to dlaczego ? peter to zalezy jak sie ludzi szanuje i samego siebie, nie dalbym mniej takiemu czlowiekowi dniowki za 8h pracy jak 50zl, wiesz dlaczego ? bo jak bym sie znalazl w takiej ciezkiej sytuacji zze bylbym zmuszony taczka napierd.... to mniej bym nichcial dostawac za dobrze wykonana i ciezka prace. B4LIK no wlasnbie sa ludzie ktorzy maja ciezka sytuacje i mozna to wykorzystac, tak ? nie no super, tak dalej. o takim szacunku mowilem ! pozdrawiam
|
|
SZAMAC ---> od czegoś musisz zacząć . Całe życie na garnuchu u matki nie będziesz. Początki są trude . Zaczniesz od taczki zakończysz na samochodzie samowyładowczym np."KAMAZ"hehe. I będziesz zarobiony chłopie. Na początku nie ma lekko pamiętaj "Panie Szacunek"
|
|
zapytaj Szamac jeszcze jaka jest ta działka ??Może roboty jest na 15min. i dla tego taka płaca. Jaka praca taka płaca. buhehehehe
|
|
30 zl za wywiezienie JEDNEJ taczki! to wcale nie tak malo hehehe
|
|
zaraz zaraz a moze jeszcze raz przeczytamy ogloszenie - napisane jest w nim, ze taczka 30 zl/osoba czyli z tego wynika, ze 1 taczka=30 PLN, 2xtaczka=60 PLN itd, po 4 taczkach masz juz calkiem calkiem dniowke...wiec o co chodzi??!!
|
|
Dla twojej wiadomości tacy ludzie nie są gorsi i napewno nie można ich wykożystywać, zajmują się może nie koniecznie tym co lubią robić ale z czegoś trzeba wyżyć więc pełny szacunek dla nich. To jest indywidualna decyzja kto co chce robić i za ile. Być może loco ma racje, że roboty nie jest za wiele i dlatego taka stawka. Równie dobrze może iść 1 osoba i wtedy zarobi 60zł to tylko kwestia dogadania z właścicielem działki. Wiem co mówię, mówię co wiem... Dużo wiem, więc dużo mówię...
|
|
loko, ja mam juz swoje lata i zaczynalem bardzo dawno, a jak widze po twoim mysleniu to dzieciak jestes. pozdrawiam
|
|
KOLEGO TO TY MASZ PODEJŚCIE JAK DZIECKO. POMYŚL CHWILE TO NIE BOLI. CO MA WSPÓLNEGO BRAK SZACUNKU DO LUDZI , ZE STAWKA ZA PRACE. ZAMOTAŁEŚ SIE W SWOIM POŚCIE. MOŻE OSOBA KTÓRA PISAŁA TE OGŁOSZENIE POPROSTU NIE MOŻE DAĆ WIĘKSZEJ STAWKI ( bo też może nie ma za wiele ) I PROPONUJE 30ZŁ. A TY TU O SZACUNKU WYSKAKUJESZ. PRZEMYŚL SOBIE SWÓJ POST I NIE RÓB Z SIEBIE POŚMIEWISKA. Może dawno to ty i zaczynałeś ale chyba ci troszkę nie wyszło skoro jesteś tak uprzedzony na prace. 30zł ?? ale za co za ile i po co to nie raczysz zapytać!? I trzeba odrazu z grubej rury jechac że mało płacą .
|
|
18. Re: POLACY szamac. 03-04-06 21:25 sajan, tak tak. k69, to powiedz w jaki sposob sie w polsce dorobic ? tylko daj mi jakis przyklad, jak mozna sie dorobic i dalej byc soba, czlowiekiem poprostu...to nie jest mozliwe!!! NO STARY NO TO JUŻ WIEM DLACZEGO MASZ TAKIE PODEJŚCIE ŻE ZA 30 ZŁ NIE IDZIESZ DO PRACY. BO PRZECIEŻ W POLSCE NIE MOŻNA SIĘ DOROBIĆ . OCZYWIŚCIE WEDŁUG CIEBIE.
|
|
Witam. Widzę, że dyskusja zeszła na zupełnie inne tory, niż autor tematu miał w zamyśle. Dlatego postaram się wyciągnąć z całej dyskusji jakiś konsensus... Temat tyczy się szacunku do ludzi. Owszem - popieram w 100% to, że ludzi trzeba szanować. Nauczmy się jednak szanować pracę. Bodajże dwa lata temu spotkałem znajomego, który pracuje w Urzędzie Pracy. Ogłoszono "nabór" dla bezrobotnych, do robót interwencyjnych (zamiatanie liści w parku itp.). Było 50 miejsc. Zgłosiły się 3 osoby... Nikt nie wie, ilu z tych "biednych bezrobotnych" to bezrobotni z wyboru (czyt. LENIE), którym po prostu nie chce się pracować!. Uwierzcie mi, że jeśli ktoś chce pracować, to znajdzie pracę. Wracając do tematu: nikt nikogo nie zmusza do odpowiedzi na to ogłoszenie. W ogłoszeniu nie napisano też, o jaką ilość tego czarnoziemu chodzi. Jeśli to będzie dla przykładu 20 taczek na głowę, to myślę, że proponowane 30 złotych jest proporcjonalne do zakładanego wymiaru pracy. Niestety, nigdzie nie jest napisane, kiedy dana propozycja pracy jest już wyzyskiem, a kiedy jeszcze nie. Pamiętajmy, iż punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Są ludzie, którzy naprawdę chcą pracować, a 30 złotych to dla nich jedzenie na tydzień czasu... Pozdrawiam
|
|
nie no powaznie, przeczytales kolego ten urywek ze ja tak to odebralem i ze jak nie jestr tak to przepraszam ? macie w tym racje ze sa lenie ale moze dlatego niechca zbireac tych lisci bo w polsce wytyka sie ludzi zamiatajacych ulice itp. ! nie jest tak ? brawo jasiu.
|
|
Zbierających liście wytykają właśnie ludzie, którzy szacunku do pracy nie mają, nie mówiąc już o szacunku do drugiego człowieka. Pozdrawiam
|
|
30 złotych to normalna stawka za prace tego typu w PL, jazda taczka nie wymaga specjalnych umiejętności, uprawnien itp. Z reszta na takie ogłoszenie odpowie pewnie jakiś małolat, który pojeźdzai w dzień z ziemia a wieczorem bedzie miał za co sie bawić. Myślę, że jest to uczciwa propozycja! w tym ogłoszeniu nikt nikogo w żaden sposób nie uraził, nie jest to ogłoszenie typu "wesołego Murzyna do obierania ziemniaków zatrudnię" tylko konkret- podane zlecenie, podane wynagrodzenie- chcesz dzwoń. ...:::A gdy odejdę, gdy kiedyś zamknę oczy swe... Zawsze, z Tobą będe...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |