sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
książki o Łomży

Czy nie uważacie, że jest potrzeba napisania książki o Łomży, ale nie jedynie o jej historii jako o wydażeniach, które tu miały miejsce,ale również o tym, jak to miasto zmieniało swój wygląd. Książka taka miałaby ukazywać historię sztukim tego miasta, jego, może dla niektórych, tajemnice.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: książki o Łomży

napewno jest jakaś taka książka

Na pewno te jestes ty, Ptysiu.

takich ksiazek jest sporo ale w wiekszosci wydanych wiele lat

ptysiu coś napisze. To będzie bestseller.

Pozdrawiam

MrS ażebyś sie zdziwił

IDIOTA !!!!!!!!!!!!!!! "azebys wiedzial" albo "bys sie zdziwil" TY KRETYNIE BAWELNIANY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czy któryś z Was zna z jeden tytuł o Łomży i Ziemi Łomżyńskiej. Gdybyście znali to na pewno byście coś podali. U Was każdy temat dobry jest do naigrywania się z Ptysia.
Czesław publikuje na łamach forum fragmenty pewnego wydania o Łomży i Ziemi Łomżyńskiej, jest to bardzo obszerne wydanie Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego im. Wagów pod tytułem "Studia Łomżyńskie".
Mogę podać Tobie tytuły kilku książek, o ile Ciebie interesują.
Najlepiej odwiedzić księgarnię na ul. róg Sadowej i Dwornej lub ŁTN im. Wagów na ul. Długiej.

Pozdrowienia.

Co akurat mam przy monitorku:

klasyk - Donata Godlewska - "Dzieje Łomży od czasów najdawniejszych do rozbiorów rzeczypospolitej (XI w. - 1795 r.)"; TPZŁ, Warszawa 1962

praca zbiorowa - "Ziemia Łomżyńska, 3"; TPZŁ, Łomża 1987

S. Alojza Piesiewiczówna - "Kronika Panien Benedyktynek Opactwa Świętej Trójcy w Łomży (1939-1954)"; TPZŁ, Łomża 1995

i jeszcze gdzieś na półce mam "Kazimierza Pułaskiego marszałka łomżyńskiego" oraz kilka książek w których spisane są opowieści mieszkańców naszego regionu... większość dostępnych w w.w. księgarni :)

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

cycq- wyrazenie, ktorego uzyl ptys nie jest niepoprawne, ale twoje tez sa na miejscu

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org