Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
MAMY MALUCHÓW NIE POWINNY BAĆ SIĘ GORĄCZKI |
http://homeopathica.pl/medicalia/mity-medycyny/77-czy-bac-sie-goraczki
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: MAMY MALUCHÓW NIE POWINNY BAĆ SIĘ GORĄCZKI |
Nie zbijać powinno się temp. do 38,5 ale gdy moje 1,5 roczne dziecko miało 40,6 to nie czekałam i podałam środek po którym powoli spadała. Głupotą i szczytem nieodpowiedzialności było by gdybym czekała aż jeszcze podskoczy. Okłady i inne domowe sposoby nic nie dawały. Lek jak każdy trzeba umiejętnie i rozsądnie podawać czy to witaminy czy antybiotyki.
|
|
http://www.edziecko.pl/zdrowie_dziecka/1,79373,7143364,Goraczka_u_dziecka___kiedy_ja_zbijac_.html
|
|
http://www.tatablog.pl/2010.05/goraczka-u-dziecka-domowy-sposob-na-obnizenie-temperatury/
|
|
Mija, to nie forum ciążowe. W kolo tematy o dzieciach zakladasz.
|
|
Claro--bo ma dziecko i szalenie je kocha.Rozumiesz matczyną miłość?-Patrząc na to co piszesz-Ty ich po prostu nie masz;/ Mija co do gorączki-zgadzam się,nie należy czekać aż dojdzie do 40,bo później są ogromne problemy.Nie chcę nawet już myśleć o tym co przeżyłam przez wiele tygodni po tym jak mój syn(dzisiaj 17l.)został przetrzymany z gorączką(byłam na wyjeździe). Koszmar każdego wieczoru po pierwszej godz.snu:( Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
Matczyna milosc. ktos tu sie naoglądal filmow na faktach dla mlodocianych mam. Lepiej powiedz ile mialas jak zaszlaś bo to co się dzieje teraz na swiecie to masakra.
|
|
No właśnie to co się teraz dzieje, dziwuchy łykają tabletki hormonalne, na prawo i lewo, z wolnym, żonatym, rozwiedzionym itp. itd. a potem taka "dziewica" idzie do ołtarza z welonem a potem płacz bo dziecka nie może mieć a jak tu mieć jak ciało parę dobrych, jak nie kilkanasicie, lat odzwyczajała hormonami od ciąży. A potem z naszych podatków na in vitro.
|
|
Mija, nie wrzucaj wszystkich do jednego worka i nie wyciągaj pochopnych daleko idących wniosków, nie mieszaj w to też wiary. Moja koleżanka nie brała prochów, dbała o siebie, była tylko z jednym facetem, a okazało się, że nie może mieć dziecka. Spróbowała in vitro z własnych pieniędzy (in vitro finansują zainteresowani, a nie my - tak k woli ścisłości), ale nic z tego nie wyszło. Wcześniej miała inseminację (też płaciła z własnych pieniędzy). Dwa razy miała martwą ciążę. Wyobraź sobie teraz co czuła i co czują rodzice, którzy nie mogą mieć dzieci. Koleżanka z mężem zdecydowali się na adopcję, przeszli wszystkie niezbędne czynności i zdarzył się cud - wreszcie zaszła w ciążę. Druga sprawa, że w ciąże czasami trudno zajść nie z przyczyn medycznych, ale z powodu tzw. zatoru w psychice. Jak się nie chce, to się zachodzi w ciążę, jak chce - przychodzi to z trudem. Inna koleżanka do ślubu szła dziewicą, nie łykała żadnych środków a i tak nie może zajść w ciążę. Co Ty na to?
|
|
Inna koleżanka, brała tabletki antykoncepcyjne, chciała zajść w ciążę i zaszła po miesiącu od ostawienia tabletek zaszła w ciążę, mimo że powinno się podjąć próby dopiero pół roku po odstawieniu, zaznaczam, że dzieci - bliźniaki urodziły się i są zdrowe. Inna koleżanka, też brała tabletki, długo, ponad 5 lat i też zaszła w ciążę, i dziecko też urodziło się zdrowe. Nawet drugie też już urodziła. Pleciesz trzy po trzy w tym przypadku.
|
|
kukulka nie klam, nie ma dziewic, tym bardziej w welonach
|
|
Claro, a pewny jesteś? Nie cały świat jest zdemoralizowany.
|
|
to jeszcze powiedz ze i ty bylas dziewicą w welonie, napewno forumowicze uwierzą
|
|
Claro, jestem facetem.
|
|
Claro, jeszcze jedno, Mija zarzuca kobietom nie mogącym zajść w ciążę, że się wcześniej puszczały, brały tabletki. Pal licho to czy zachowały dziewictwo czy nie do ślubu. Są takie przypadki, że kobiety nie brały tabletek, bo nie mogą brać ze względów medycznych, a i tak nie mogą zajść w ciążę. Powiedz mi jak byś się czuł w takiej sytuacji przy takich oskarżeniach chcąc mieć dziecko? Problem zajścia w ciążę jest bardzo złożony, najlepiej w takiej sytuacji udać się do lekarza specjalisty, a nie słuchać rad lub oskarżeń osób nie mających pojęcia o przyczynie problemu. Każdy niech się zajmie własnym życiem, bo najwięcej oskarżają ci, co sami nie są nieskazitelni (sami mają coś do ukrycia), a chcą uchodzić za świętych.
|
|
ps. temat o dzieciach a gadamy o 4 literach Maryny.
|
|
No tak jaki jest związek z mierzeniem temperatury a dziewictwem, no nie wiem, nie wiem.
|
|
Czy ogłoszono w polskich mediach wycofanie zabójczych szczepionek Prevnar? Przeznaczono je głównie do szczepienia wcześniaków i innych noworodków. Wycofano też zabójcze, przeznaczone dla niemowląt szczepionki Euvax. http://piotrbein.wordpress.com/2012/10/11/prof-majewska-ochronne-choroby-zakazne-wycofane-zabojcze-szczepionki/ calosc tutaj nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
http://prawdaxlxpl.wordpress.com/2013/01/31/goraczka-2/
|
|
Mija to twoje dziecko w przyszłości będzie bardzo chorowite, takie wychuchane , wydmuchane i wręcz sterylne. Oby każdy wirusik go nie kładł do szpitala.
|
|
Może jak bym żył jakieś dwieście-trzysta lat temu to bym w takie bzdury uwierzył. Dlaczego żaden szanowany lekarz nie podpisuje się pod artykułami na tej stronie? Jest tak samo wiarygodna jak www.niewiarygodne.pl. Wiele chorób można pozornie wyleczyć takimi pseudo metodami. Gorzej jeśli pozostaną przetrwalniki takich chorób, bo w przyszłości mogą uderzyć z ogromną siłą. Niech chciał bym być na miejscu twojego dziecka.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |