czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
obsługa w przychodni rodzinnej na wyszyńskiego

Chciałabym stanowczo odradzić tę placówke!!!
Siędzę półtrej godz w kolejce (rozumiem, dużo chorych). Wchodzę do gabinetu, za mną pani z rejestracji (chcę zaznaczyć było ich tam conajmniej 4) - takim tonem do mnie "proszę wyjść z gabinetu pani karty jeszcze nie ma! " Więc pytam wszystkich ludzi co robią skoro nie mogą zanieść karty pacjenta przez 1,5 godz do gabinetu, który znajduje się 3 kroki od rejestracji. Paranoja...
Czy ktoś również miał tam podobną sytuację??
Ja się z tamtąd przenoszę...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: obsługa w przychodni rodzinnej na wyszyńskiego

pyza co się dziwisz,wszystkie instytucje i urzędy w polsce tak funkcjonują,żebyś dała w kieszeń to byś weszła w ciągu kilku minut

aa

żeby Polska rosła w siłę, a ludziom żyło się dostatniej! ja też się przenoszę!...
na Przykoszarową!

ale nik ciebie nie trzyma siłą naq wyszyńskiego masz praz\wo do wyboru i do zmiany plcówki.Ja ze swojej jestem zadowolona a jest nią DANMED

15234

Tez bylem na Wyszyńskiego, pan doktor powiedzial ze nie da mi skierowania na badania i jak mi sie nie podoba to zebym sie przepisal, wiec to zrobilem. Oni by tylko recepty pisali bo za to kase maja, a dac komus skierowanie na badania to wielka laska.

.

Polecam Ci Danmed można się na wizytę umówić na konkretną godzinę telefonicznie.

to już nie chodzi o to,że długo...ale jak tak można,żeby w ciągu półtorej godz nie móc zanieść karty do gabinetu i wyprosić z tego powodu pacjenta....a w rejestracji siedzą 4 baby!!!!!!!!!!!!!!!

możesz podać nazwiska lekarzy tam pracujących?

o skierowaniach nie wspomnę!wielka łaska-też miałam spięcia...

dziękuję, zapewne skorzystam...

Polecam przychodnię przy szpitalu (w dawnym domu pielęgniarek). Rejestracja na konkretne godziny i 4 (bądź 5) lekarzy do wyboru.

Na Wyszyńskiego zgubili moją kartę, po czym wypierali się, że nigdy nie byłam tam pacjentem, chociaż do owej przychodni należałam ponad 10 lat.... Porażka totalna.
Niemile wspominam panią doktor, która to na każdą chorobę zalecała branie jedynie rutinoscorbinu, w tym też na anginę ropną. Jej męża wspominam lepiej.

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

zanim przeniosłam się do innej, wiele lat miałam lekarza rodzinnego w tej przychodni. do dzis pamiętam ''urocze'' panie, które tam pracuja :) przeniosłam sie przez bezczelnosc jednej z nich. wyszło mi to na dobre teraz widzę na jakim poziomie sa inne placowki. ta na Wyszyńskiego to wczesny PRL. ludzie, którzy tym zarządzaja powinni otworzyc oczy i przeprowadzic konkretne zmiany, łącznie ze szkoleniem pracowników jak podchodzić do pacjęntów.

dziękuję...jeszcze pytanko ..jak to działa-zabieram kartę i idę do innej placówki?

jednak nie jestem sama-jeśli chodzi o opinię tej placówki...mi na każdą -dolegliwość jaka by nie była-coś na uspokojenie,bo to zapewne nerwy...aj..szkoda słów na nich.zmieniamy otoczenie.

zgadzam się..należałoby się zrobić tam porządne" sprzątanie"wśród personelu..

nie bierzesz od nich nic. po prostu idziesz do innej placowki, mowisz ze chcesz się do nich przenieść i to wszystko. musisz miec pesel przy sobie. beda cie pytać o dane osobowe i o lekarza do jakiego chcesz u nich chodzic. jak nie będziesz wiedziała to ci powiedzą kto przyjmuje. cała formalność trwa jakies 5 min. od razu mogłam się mówić na wizytę. oni juz miedzy soba to załatwiają

zapomniałam jeszcze dodać, że w przychodniach lekarskich ''XXI wieku'' :) , wszystko co dotyczy pacjentów znajduje się w bazie danych owego ośrodka zdrowia. tak jest tam gdzie ja chodzę. nikt nie wnosi sterty kart, z ktorych lekarz wygrzebuje twoją. umawiasz sie na konkretną godzinę, wchodzisz i podajesz nazwisko. lekarz siada przed komputerem i ma wszystko co mu potrzebne. :)

wiem coś o tym też byłam pacjętka Pani doktor która na każdą chorobę przepisywała mi Duomax czy na głowe czy na brzuch czy tez na zapalenie płuc. Podobnie było ze skierowaniem do ortopedy lekarz uznał ze sam może mnie wyleczyc i skierowania mi nie wypisze. Jestem teraz przepisana do przychodni na Makowej i jestem bardzo zadowolona.

to co to za lekarz...? podajcie chociaż inicjały...

A jak oceniacie przychodnię na Sybiraków 5 Famedyk?

super ..dzięki wielkie..polecisz mi,któregoś z lekarzy?

........u nich jest jeszcze tak:mają zeszyty 16 kart opisują historię a jak się skończą karteczki -trzeba im kupić nowy...

.......K.A..

Ja jestem bardzo zadowolony z obsługi. Cztery osoby w rodzinie i jesteśmy tam od samego początku. Nigdy nie było żadnego problemu ze skierowaniami. Widzę, że konkurencja chyba spać nie może :)

Czyżby któryś lekarz próbował bronić upadającej przychodni? :)

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

tylko się cieszyć,że nie spotkało cię to, co mnie w piątek..do tego czasu nie wyrażałam się o tej przychodni ani zle ani dobrze...jednak przesadzili grubo i niestety...notowania jak najniżej

myślę ,że konkurencja niema u nic do rzeczy.pacjentów wystarczy dla każdego

ciebie to chyba musieli z roboty wylać tak się pienisz

to nie jest kwestia tego ze konkurencja chce kogoś wygryzć. takie jest zdanie samych pacjentów a to o czymś świadczy. sama byłam tam zapisana przez długie lata bo myślalam, że wszędzie tak jest. okazało się, że nie:) ja osobiście polecam dr Wysocką.

ty do mnie z tym tekstem?mylisz się,mam pracę.

mam pracę a nawet ewentualny jej brak,badzmy dorośli,nie zmienia faktu,że wyraziłam swoją opinie na temat tejże placówki ...ty jesteś zadowolony ja nie..pozdrawiam cieplutko

Co do przychodni na wyszyńskiego nie moge sie wypowiedziec ale polecam tę na Reymonta. Lekarze bardzo przyjemni i myslę, że kompetentni. Ze skierowaniami nie mam nigdy problemów. Co do obsługi... niektóre panie pielęgniarki pozostawiaja wiele do życzenia ale nie ma tragedii.

Należałem do trzech Łomżyńskich przychodni i szczerze polecam DANMED. Co do wizyt to nie zdarzyło mi się czekać dłużej niż 30 min niż umówiona godzina.

Ja też mam złe zdanie o lekarzach w Przychodni na Wyszyńskiego. Załują skierowań na dokładniejsze badania i robię to prywatnie.

debi,nie narzekaj ,pewnie w Oazie masz wszystko gratis.

na podstawowe badania im ciężko jest dać skierowanie,fakt,że są niedrogie ale chyba bycie lekarzem rodzinnym do czegoś zobowiązuje,ZA WSZYSTKO PŁACIĆ?ale koniec końców człowiek się wkurzał i robił prywatnie.tak tam jest

tak narzekacie a sznur ludzi widzę tam co rana już o 7 godzinie

każdy musi troszkę ponarzekać-norma.ja powiedziałam im głośno co o njch myślę i podziękowalam.o 4 osoby napewno mniej.

Ja też zamierzam zmienić poradnię na inną, tylko na razie nie wiem na którą, tak żeby nie wpaść z deszczu pod rynnę.

oczywiście, że jest sznur ludzi od 7 rano:) bo tam nie ma czegoś takiego jak możliwość zapisania się na konkretny dzień i na konkretną godzine :) ludzie się tłoczą od rana bo chcą jak najszybciej załatwić sprawę, jak będą pierwsi w kolejce szybciej wyjdą. ja zawsze chodziłam tam po południu bo nie było ludzi wogle. jak ktoś chce chodzić do przychodni jak za czasów Gierka to nikt mu nie broni. ja w kolejkach nie stoję. przychodzę na swoja godzinę i załatwiam sprawę. ludzie nie maja świadomości często, że coś można załatwić szybciej i sprawniej, albo im się po prostu nie chce.

Najrozsądniej jest, aby wyznaczać konkretne godziny na wizyty. Ludzie bez wyznaczonych godzin tłoczą się jak bydło na spędzie. Narażają się na stresy i łapanie wszelkich wirusów.

z tymi skierowaniami to jednak prawda ja poszłam z dzieckiem po skierowanie na wyniki bo bardzo blady był,a ona mówi ,że ładnie opalony,chciałam tez skierowanie na przeswietlenie nogi,bo dziecko od jakiegos czasu kuleje,a pani doktor,że ma za małe buty.PARANOJA,na panie z recepcji złego słowa nie powiem zawsze miłe i grzeczne.pozdrawiam

kaja

może trzeba im taki pomysł podsunąć -numerki,wyznaczone godz....bo nie myślą

Numerki numerkami. Czekam tylko na oburzenie osób, które będą musiały przepuścić osoby beznumerkowe w nagłych przypadkach.

może nagłe przypadki na pogotowie?

wszystko sprywatyzować zlikwidować ZUS i będzie zajebiaszczo

wtedy ja płace i wymagam bo teraz płacimy składki i cały h** dostajemy jak chcesz leczyć zęby to musisz płacić to po jaki wuj mają odciągać nam składki

chcesz się leczyć państwowo to czekaj w kolejce co najmniej miesiąc a jak prywatnie to nawet jutro a co lepsze badania na państwowym sprzęcie. Jeśli tak się prowadzi prywatną działalność lekarską to niech taki delikwent jakim jest lekarz biznesmen niech sobie kupi tomograf, rentgen oraz rezonans i tryma prywatnie dla własnych potrzeb.

no tak właśnie mamy w tej naszej piep...... służbie zdrowia.znam przypadek z własnego podwórka...badanie w kierunku serca,w jednym z krajow unii,na ubez. ,zrobił w ciągu trzech dni-wszystko,zaraz po skierowaniu.u nas trzeba czekać trzy mies....

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org