Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
material na blat |
Gdzie w lomży kupic bale 50mm-100mm obrobione drewno np dab, jesion, brzoza ,buk cos twardego ma to poslużyc na klejonke a nastepnie na blat o wym 70cm-150cm. Jak wypadnie przy tym zwykła sosna ,której jest w brut u nas
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: material na blat |
Mnie to się wydaje żę powinno być napisasne w BRÓD :):) Ale może tylko mi sie tak wydaje?
|
|
Ja już wcześniej zauważyłem,że Daruś ma dyslekcję,w każdym swoim poście coś zawsze wywinie.
|
|
to mówisz że choruje na wymówkę leniwego ucznia? :)
|
|
Też bym chciał takie zaświadczenie,a tak zanim coś napiszę to muszę się swojej Mariolki pytać.
|
|
nie sprawdzam 10 razy tego co napisalem a pozatym to chyba wiadomo ocb, a ty chlopak czytasz tematy po jaki ***, bawisz sie w bralczyka , odpowiadaj na pytania nie cwaniakuj
|
|
mały !!!!!!!!!! I zobacz co narobiłeś ? Przez Ciebie to mi Dariusz pocisnął :(
|
|
Poszukaj na allegro albo w ogłoszeniach gazetowych.
|
|
nie napisałeś czy blat będzie barwiony, czy będzie miał naturalny kolor drewna. co do sosny, to jest za miękkie drewno na blat, a jak zostawisz naturalny kolor, to i tak po pewnym czasie Ci z czerwienieje. brała bym po uwagę tylko dąb lub jesion. ten drugi ma piękne usłojenie i naturalny, jasny kolor. dąb ma też swój urok, ale już po polakierowaniu, będzie "deczko" ciemniejszy. brzoza i buk z natury już w lekką czerwień wpadać będą. a lakier tylko chemoutwardzalny, dobrej firmy, a nie jakieś tam nitro! osobiście w zakładach stolarskich bym się dowiadywała!
|
|
w sumie to ma byc blat surowy do stolu stolarskiego z otworami na imaki i imadlem czolowym
|
|
ale se jaja robisz chopie! a niech tam! ale skoro za stolarkę się bierzesz, to wiedzieć powinieneś, a nie porad szukasz! i mam nadzieję, że na majsterkowaniu się skończy, bo czarno to widzę...! miłej zabawy!
|
|
Dareczku sosna sie nie nadaje.Żywice bedzie puszczać
|
|
Hahaha pepe sza się tu popisała swoją elokwencją (zreszta jestem pod wrażeniem) a tu blat na imaki. No jaja ... Tak jak zauważyła pepa sza.
|
|
ja tylko pomóc chciałam, a nie popisywać się na Forum! a ze pracowałam dawno, dawno temu przy takich wyrobach, rady pytającemu udzieliłam. a on... jaja se robi! ale jak by miał jeszcze jakieś wątpliwości i pytania niech śmiało wali! podpowiem! i zapłaty nie wezmę!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |