Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Palenie w kozie |
Jak palic w takiej kozie ? Pytam poniewaz mam cos podobnego i musze podkladac wrecz co 10 min :) http://kolejrogowska.pl/obrazki/2010/01/Nowa-koza.jpg
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Palenie w kozie |
zmniejsz przepływ powietrza w kominie (powinna być jakaś regulacja)
|
|
Regulacja przepływu powietrza drzwiczkami pod paleniskiem.
|
|
Po pierwsze regulacja przepływu, by zmniejszyc czas spalania.A po drugie to kozy maja tą tendecję ze trzeba dosyc czesto podkładać. Albo jak masz to wlej przepalony olej z silnika i na jakis czas masz z głowy... Natalia...
|
|
a co ten olej ma niby dac? haha na dole drzwiczki jak sa zamkniete to i tak **** blada ciagle trzeba dokladac..
|
|
trzeba regulacje na kominie mocno przymknac aby gorące powietrze przytrzymac w kozie
|
|
weź to kozę wyp i załóż normalne centralne. a jak już się uparłeś na to, to pal trocinami a nie węglem.
|
|
albo zmul węgiel wodą by wolniej się spalał
|
|
patryciusz centralne nie zdaje egzaminu bo jezdze tam rzadko na weekend albo wychlac troche jakiegos wieczoru i co ja bede z tym centralnym wode spuszczal i wpuszczal i cudowal.. mi potrzeba czegos prostego.. chyba najlepszy bylby piecyk kaflowy
|
|
Czym więcej będziesz chlał,tym mniej będziesz musiał dokładać do kozy.
|
|
to zauwazylem ale kobieta marznie
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |