poniedziałek, 17 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jajko na Łomży

Jako, że przyszła zima i śnieg sypał i sypać będzie, a także jest ślisko, mam takie oto pytanie do władz naszego jakże pięknego miasta, czy zrobią w końcu coś do kur*y nędzy ze stanem dróg miejskich? Gdyż jadąc np. z Zambrowa przez Łomżę do Grajewa droga Zambrów-Łomża była ok, wjechałem do miasta i jechać się nie dało, do mostu ślisko, wyjechałem z miasta i tak od Piątnicy do samego Grajewa było ok. Ja się pytam drogi prezydencie i włodarze, czy po rozdaniu nagród w ratuszu spoczęliście na laurach i zwyczajnie macie kierowców w d...? Czy po prostu wam się "nie chce"? Bo raz to wszyscy jadą na święta, a dwa to miasto tranzytowe. Jeszcze inny motyw to zaje***e śniegiem parkingi na osiedlach i chodniki na ulicach. Czemu włodarze nic z tym nie zrobią? Nie mają kasy? Toż sam widziałem, że kasa jest bo nagrody w ratuszu były. Więc ja się pytam, co się do kur*y nędzy dzieje?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jajko na Łomży

taa...

kasa na nagrody zabytki religijne zbytki na reprezentacje

Tu Kościół jest mocny w gębie a ludzie umartwieni na modlitwie tak jak jego Biskupi wierni wiarę znają z duszpasterskich bajek i żyją bez wiary że może być inaczej czasem tracąc nadzieję że będzie lepiej.

Jaka tu CYRVA(łać.) Wiara wpajana religijnie dobrym przykładem na klęczkach takie tu CURVA(łać.) powalone na kolana życie pełne CURVA(łać.) Miłości do Bliźniego jak CURVA(łać.) Biskup w imię Boże po parafiach ludziom pokazał.

Ot takaż to tu CURVA(łać.) parafialna - religijna nędza "galicyjska" religijnie otumanionego narodu którego samorządy jedzą kapłanom z ręki wypychając Ks.kapłanom majtki w dupie i kieszenie w sutannach a sobie spodnie w kolanach.

Ale p***dolisz Andrzeju. Co ma kościół do lodowiska na ulicach Łomży i nagród w ratuszu? Chociaż tych "czarnych" skur****nów też ktoś za jaja powinien złapać.

no to kury sie niasa

W odniesieniu jak wyżej cytat ponizej

Autor: Edvard18 (---.centertel.pl)
Data: 23-12-12 01:49

cytat:

"Ale p***dolisz Andrzeju. Co ma kościół do lodowiska na ulicach Łomży i nagród w ratuszu?"

koniec cytatu.

taa...

To prawda
Dobre pytanie.

Jakie tu pytanie taka tu odpowiedź.

Jaka tu egocentryczna religia Ojców Dychownych odwiecznie przez nich wpojona dobrym przykładem
pracy za Bóg zapłać czytam kosztem społecznej ofiary powalonego na kolana społeczeństwa taki tu ich religijny porządek zbudowany jak grabie aby skutecznie grabić do siebie dbając o własne interesy świątynne kosztem społecznej ofiary jak kto woli społecznego kielicha goryczy czytam krwawicy.

I tak samo w ratuszu mają takie same grabie jak Biskup z którym dzielą się opłatkiem. To takie same grabie religijnych "Sług Bożych" trzymane rękami "bezbożnego" magistratu ograbiające lokalną społeczność tak samo jak jej przywódcy religijni - przewodnia siła tutejszego narodu dająca przykład jak żyć !!!!!!

Szanowny przedmówco Edvard18

Tak więc kościół sam w sobie nie ma nic do lodowiska w Łomży - to jego budowniczowie mentalnie po zło dziejsku kształtujący lokalne religijne zło czynne Społeczeństwo - Kościół są odpowiedzialni od pokoleń za kształtowy mocą religijnej gerontokracji arcy kapłańskiej starszyzny plemiennej nieprzyzwoity ful wypas na pokaz i zubożenie społeczne
w którym już nie dostrzega się tego czym zaowocowała tu tak naprawdę religijna obłuda lokalnych ojców tutejszego narodu

wesołego

Andrzej jestes chory. To trzeba leczyc.!

.

Autor: jaaaaaaaaaa (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 23-12-12 10:05

Andrzej jestes chory. To trzeba leczyc.!

taa...

Coś w tym jest ...
...to Prawda

Szanowny przedmówco przedstawiający się jako jaaaaaaaaaa ...

... zgadzam się z Tobą ! ! !

Szanowni Państwo.

Proponuję Leczenie przyczynowe ! ! !

Jaki tu religijny wirus niszczący społeczeństwo - jaka tu religijna zaraza jaki tu wyznaniowy czarny pomór ludzi umartwionych na modlitwie ...

... taka tu choroba religijnego społeczeństwa która bezkarnie na kolana od dłuższego czasu powala bezsilne społeczeństwo - ludzi tracących nadzieję na uzdrowienie ich lokalnej sytuacji

Religijna Ryba (chrześcijanie) psuje się od Religijnej Głowy (głowy Kościoła) - co mądrzejsi wiedzą że nie chodzi tu o zepsute (chore) bożonarodzeniowe mięso Królewskiego Karpia z religijnego stołu

ciebie już nikt nie czyta :) co za tuman!

W odniesieniu jak wyżej cytat niżej:

Autor: - Kazirota Szczuta - (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 23-12-12 10:26

cytat:

ciebie już nikt nie czyta :) co za tuman!

koniec cytatu

taa...

Coś w tym jest ...
... to Prawda zakorzeniona w tym co oceniasz sądząc po samym sobie.

Kazirota Szczuta ...

... Szanowny przedmówco - człowieku kimkolwiek jesteś
to że Ty nie czytasz to nie znaczy że inni tego nie robią.

http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=565512&t=565512

Tak to jest jak się dostaje kasę z poselskiej puli któregoś ze stada palikociarni. Tacy jak Mr_Andrzej za nasze pieniądze (z puli poselskiej) piszą i wklejają takie chore wypociny na forach.
Wesołych Świąt Wszystkim

http://videolomza.blox.pl/

Andrzej :)
Ja Ciebie też nie czytam :):)

Ale tak czy tak to życzę ci Wesołych Świąt :):)

Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)

No wesloych swiat :) Andrzej przestan wklejac gotowe teksty :) idz lepiej pomoz przy kuchni.

.

qrwa, ale wy macie problemy, słabej tancownicy przeszkadza nitka u spódnicy.

W odniesieniu jak wyże:

Autor: ktoś-coś (---.113.introlan.pl)
Data: 23-12-12 10:43

Andrzej :)
Ja Ciebie też nie czytam :):)

taa...
Coś w tym jest...
To Prawda !?;+)><> ...

... to dla tych co mnie nie mogą czytać.

Gotowy tekst Ks. Funkcjonariusza religijnego żyjącego w Boże - w Czerwonym Boże

Szanowni Państwo!

Nie można nie zauważyć medialnego ataku na Kościół. Zauważalna jest taka myśl. Być może Janusz Palikot to rozpoczął… A poza tym w polityce co pewien czas takie resentymenty antykatolickie odżywają. Zresztą to jest zawsze dobry temat, żeby zrobić taka delikatną wojenkę, albo odwrócić uwagę od innych spraw. Ale ja chciałem powiedzieć o czymś bliskim temu, ale troszkę z innej strony.

posłuchaj felietonu:

Kochani, co znaczy dzisiaj bronić wiary?

Otóż trzeba sobie zdać sprawę, że sytuacja tylko werbalnego bronienia wiary, takiego pokazywania, że chodzę do kościoła jest istotna. To jest jakiś przykład. Ale to nie jest przykład, który pociąga. Nam trzeba troszkę innego rodzaju wiary. Trzeba nam pełnego rodzaju wiary. A pełne życie wiarą w naszej rzeczywistości, jak ja odkrywam, to jest zmiana stylu życia. To jest zupełnie inne podejście do tego, co jest na tym świecie. I tu ja bym się posłużył takim zwrotem bardzo istotnym, który święty Paweł użył: „miłość nadaje sens wszystkiemu”.

Kochani… o co tu chodzi?

Chodzi o to, że każdy z nas powinien przemyśleć to jak żyje, jak pracuje, przemyśleć swoje obowiązki wobec swoich najbliższych, czy wobec parafii, wobec gminy i państwa, w którym żyje. Przemyśleć to znaczy podjąć pewne zobowiązania. Bo bycie chrześcijaninem dziś nie polega na tym, żeby mieć gębę pełną frazesów, różnych banałów, czy krzyku: „wszędzie brońmy krzyża!”. To nie tak! Krzyż się sam obroni! A żarliwi obrońcy tylko mu w tym przeszkadzają.

Nam potrzeba dzisiaj światłych katolików. A światły katolik to ktoś taki, kogo każdą minutę życia przenika Bóg. A to znaczy, ni mniej ni więcej, tylko to, że prawdziwe chrześcijaństwo objawia się w wiernym dźwiganiu swego krzyża. A wierne dźwiganie swego krzyża to podjęcie swoich obowiązków; rzetelnie, uczciwie, niezależnie czy światu się to podoba, czy nie. I dlatego nam trzeba ludzi wiary którzy są autentyczni, którzy w pracy postępują uczciwie, choć może nie zawsze są dobrze wynagradzani. Są uczciwi wobec swoich przełożonych, są jaśni i rzetelni w relacjach wzajemnych w pracy, są bardzo czytelni w rozliczeniach finansowych (nawet jeśli nie zawsze się da). To wywiązać się z obowiązków, które spoczywają na nas jako na obywatelach. Są bardzo czytelni też w pomocy ubogim, są bardzo czytelni w relacjach rodzinnych. Takiego typu chrześcijan nam potrzeba. Krzykaczy mamy już wystarczająco. Nam potrzeba ludzi autentycznych. Bo wiele razy Ci, którzy krzyczą, tylko ośmieszają Jezusa. A tak naprawdę wierne wypełnienie swoich obowiązków to jest chyba najbardziej istotne powołanie. Kardynał Wyszyński zwracał na to uwagę. Mówił: „zwróćcie uwagę na pracowitość, przyjrzyjcie się czy dobrze czas wykorzystujecie” – to jest właśnie istotne.

To kochani trzeba na nowo przywołać. Ja kiedyś poszukam tych fragmentów kazania Kardynała Wyszyńskiego i tu na antenie przeczytam. On nam przypomina o tym co jest istotne, że trzeba dobrze wypełnić czas, który nam Bóg powierza na tej ziemi. To wołanie „czyńcie sobie ziemię poddaną” ono jest ciągle aktualne. Więcej robi gorliwy kapłan, który może nie krzyczy w kościele o Polsce, o Ojczyźnie, o jakichś tam innych rzeczach, ale swoją codziennością pokazuje wiernym pokazuje to co głosi. Podobnie ojciec i matka, i nauczyciel, i sprzedawca w sklepie, i dziennikarz, i sklepikarz, i sprzątaczka, i kierowca w autobusie. Jeśli przyjdą przykłady nasze, to wtedy można też słowami krzyczeć. Jak to mówił chyba Sienkiewicz – „słowa nie powinny być większe od czynów”. Bardzo istotne zdanie, Kochani. Za nami powinny stać nasze czyny.

Szczęść Boże!

ks. Adam Jabłoński

Ks. Adam Jabłoński - kapelan więzienia w Czerwonym Borze. Prowadzi również ośrodek dla bezdomnych „Przystanek w drodze”. Co tydzień, na antenie Radia Nadzieja 103,6 fm prowadzi audycje: Popołudniowe espresso - czwartek 14:14 / Dumka na dwa serca - piątek 15:20 / Ewangelia zza krat - niedziela 15:30

Chcesz skontaktować się z autorem? Skomentować Felieton? Wejdź na FB:

I jak zwykle jakiś troll zje*ał mi temat, tym razem na miano trolla miesiąca zasługuje mr_Andrzej z jego nie trzymającymi się ładu i składu tekstami.

W odniesieniu jak wyżej cytat poniżej

Autor: Edvard18 (---.centertel.pl)
Data: 23-12-12 14:04

cytat:

I jak zwykle jakiś troll zje*ał mi temat, tym razem na miano trolla miesiąca zasługuje mr_Andrzej z jego nie trzymającymi się ładu i składu tekstami.

koniec cytatu

hahaa...a to dobre..

Dzięki za uznanie ;+)

taa...

Coś w tym jest - To prawda

Jaka tu niespójna - obłudna kultura taki to tu niespójny religijny miesiąc hipokryzji naznaczony pobożnym życzeniem wobec Św. Mikołaja (?) z jakim religijnie kształtowane - zrodzone w kapuście społeczeństwo od dziecka wzrasta w religijnym zakłamaniu od wieków stając w kieracie błędnego koła religijnych tradycji czytam tradycyjnie usankcjonowanej obłudy.

Jaka tu nie trzymająca się ładu i składu religijna tradycja czytam usankcjonowana religijnie obłuda i taki tu troll mr_Andrzej który ten ład i skład przewrotnie prezentuje w jej własnym rodzinnym pokrętnym języku religii i teologii.

Szanowny Edvard18

Jeśli coś jest takie a nie inne nie oczekuj że opis tego będzie inny niż to co się opisuje we właściwym tego słowa znaczeniu - ...

Nie oczekuj że opis religijnego życia bez ładu i składu będzie zawierał ładne i składne teksty czyniąc opis nieprawdziwym - nie rzeczywistym
czytam oderwanym od rzeczywistości pozbawionej tego co chciałbyś tu dostrzec.

Pytanie do administratorów 4lomza, czy nie da się takiego trola (Mr_Andrzej) w jakiś sposób pozbawić możliwości spamu? To na prawdę przestaje być już śmieszne, a stało się żałosne i maksymalnie obniża poziom forum. Osoba ta po pierwsze w niektórych swoich postach obraża pewne grupy osób, oraz uczucia religijne. Po drugie wypowiada się zupełnie nie na temat zaśmiecając większość wątków.

Wesołych Świąt

w odniesieniu jak wyżej cytat poniżej

Autor: DFX
(---.play-internet.pl)
Data: 23-12-12 17:46

cytat:

" Pytanie do administratorów 4lomza, czy nie da się takiego trola (Mr_Andrzej) w jakiś sposób pozbawić możliwości spamu? To na prawdę przestaje być już śmieszne, a stało się żałosne i maksymalnie obniża poziom forum. Osoba ta po pierwsze w niektórych swoich postach obraża pewne grupy osób, oraz uczucia religijne. Po drugie wypowiada się zupełnie nie na temat zaśmiecając większość wątków.

Wesołych Świąt"

Koniec cytatu

taa...

Coś w tym jest ...
...to Prawda

Ciekawe że moje wypowiedzi na niektórych ludzi działają jak słońce na czarne karaluchy i chcą mnie zgasić czyniąc podobnie do ciebie.

Tak sobie myślę że gdyby karaluchy miały decydować o świecie to uczyniły by wszystko żeby zakazać słońcu świecić
- tak i ty czynisz podobnie. Zapewne gdyby to forum było prowadzone przez czarnego karalucha myślącego podobnie do Ciebie to spełniłby Twoje pobożne życzenie aby czarnym karaluchom żyło się lepiej.

Czego się boisz szanowny przedmówco - co poraża cie z moich wypowiedzi ?

Co twoim zdaniem jet spamem w moich wypowiedziach ?

Mówisz:

"To na prawdę przestaje być już śmieszne, a stało się żałosne..."

Zapewniam cie DFX pd samego początku żyłeś w błędzie !!!!!!!!!!
bo to od samego początku nie miało być śmieszne i od samego początku było żałosne

Jest tak dlatego że dotyczy żałosnej sytuacji na odwiecznie religijnej Ziemi Łomżyńskiej przede wszystkim w mojej parafii Andrzeja Boboli w której jest pierwszy na tych ziemiach kościół katolicki

Mówisz że obniża to poziom forum (?) w jaki sposób i do jakiego poziomu zniża się twoim zdaniem to forum ?
Tobie zapewne nie przystoi taki poziom i nie możesz się z tym poziomem pogodzić - zapewne potrzebujesz poziomu Biskupa z którego nie widać religijnej obłudy Ks. Kapłanów i wszystko jest cacy.

Mówisz że po pierwsze obrażam pewne grupy osób przy czym nie mówisz które i występując w czyimś imieniu wypowiadasz się za kogoś postępując jak obłudni dwulicowi Ks. Kanonicy.

Mówisz że obrażam uczucia religijne (?) cóż to za obraza mówienie o religijnej obłudzie i cynizmie kapłanów. To oni - Ks. Kapłani żyjąc we wzajemnym zakłamaniu w religijnej hipokryzji obrażają moje uczucia na przykład Ks. Pedofil który zniszczył życie dziecku i fałszywie żyje wśród ludzi którzy jedzą mu z ręki i budują mu ołtarzyk o wypasionej plebanii nie wspomnę żeby jakiś CURVA(łać.) "religijnych uczuć" nie dotknąć jak gówna

Po drugie zarzucasz mi bezpodstawnie że wypowiadam się nie na temat kłamliwie mówiąc że zaśmiecam większość wątków. Jakbyś nie zauważył prowadzę tu z ludźmi dialog w duchu ich wiry tak jak ich papież w takim samym duchu wiary zaleca dialog podejmować.

Prowadzę dialog z każdym na każdy temat tak jak z Tobą opowiadając ludziom na zaczepki a nawet na konkretne wezwania tak jak w tym przypadku do jakiego zmierzasz przeciwnie do mnie z chęcią dyskryminacji autorów bolących cię wypowiedzi.

Ciekawe że moje wypowiedzi na niektórych ludzi działają jak słońce na karaluchy i chcą mnie zgasić czyniąc podobnie do Ciebie

Życzę Tobie również wesołych świąt oby się Tobie gęba z radości za mocno nie skrzywiła kiedy będziesz się uśmiechał przy swoim religijnym bożonarodzeniowym żłobie

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org