Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
opiekunka |
Jaką kwotę zaoferować opiekunce do trójki dzieci,która jest z nimi co drugi dzień po 12 godzin? Czy 400 zł miesięcznie wystarczy?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: opiekunka |
a ty chciałabyś opiekować się trójką dzieci za 400 zł. 400 zł to sie płaci za jedne dziecko 700zł to minimum
|
|
joanna12 ,postaw siebie w roli opiekunki do 3 dzieci, czy ta kwota by CIĘ zadowolila???nie wliczajac wekendow 12godz co drugi dzien, czyli wychodzi jakies 3 zl za godzinę, powodzenia w poszukiwaniu naiwnych
|
|
Czyli jaka Waszym zdaniem powinna być stawka godzinowa przy trójce dzieci? Bo załóżmy że czasem to wyjdzie 40 godzin w tygodniu,czasem 35 a czasem nawet do 60
|
|
A póżniej się dziwią że nianki dzieci mordują itp.
|
|
haahahhaha spadlam z krzesla!! Minimum 900 zl!! h0jowe forum
|
|
my za 9godz dziennie 5dni w tyg płacimy 700zł. tak, wiem, nie musicie się powtarzać- PŁACIMY ZA MAŁO. na chwilę obecną więcej nie możemy zapłacić.
|
|
Joanna12........wstydziłabyś się
|
|
700 jest w miare, ale do jednego dziecka? h0jowe forum
|
|
jesli chcesz aby prychodzila i ogladala seriale daj jej 400zl, ale jesli chcesz siedziec w pracy i czuc sie bezpieczna o dzieci to moim zdaniem 1000zl
|
|
No pięknie, szukasz opiekunku do swoich dzieci i to jeszcze na wyrywki, bo godziny nie są sprecyzowane, czyli nie ma żadnej stałej pracy taka opiekunka, zarejestrowania, ubezpieczenia, nic. I w tym przypadku pozwól sobie na małą refleksję i zastanowienie się na jaką sumę jak już tak przeliczasz są warte twoje dzieci, bo jeśli ktoś ma się nimi opiekować to moim zdaniem powinna to być osoba odpowiedzialna z autorytetem i za godziwe pieniądze. ______________________________________ Pozdro wszystkim pozytywnie i realnie myślącym.
|
|
A stawka godzinowa? 3 zł za godzinę
|
|
700zł za 1 dziecko (11miesięczne). tylko opieka nad małym. jedzonko do podgrzania. nic nie trzeba gotować.
|
|
Dodam,że jedno dziecko chodzi do szkoły,więc wystarczy je zaprowadzić i przyprowadzić po 8 godzinach a w tym czasie opiekować się 2 pozostałych.
|
|
hehe wystarczy je zaprowadzic i przyprowadzic? ubrac dwojke pozostalych i sie niezle namachac, deszcz snieg czy nie pogoda!! nie no porazka!! h0jowe forum
|
|
3zł za godzinę? ja wstydziłabym się jakiejkolwiek opiekunce zaproponować taką stawkę
|
|
Za 3 zł jest opieka warta 3 zł...a potem pretensje a to o to a to o tamto...
|
|
No to 4 zł to maksymalnie
|
|
400zł lub więcej to ja miałam 20lat temu za siedzenie z 3dzieci
|
|
zalezy od skali dertosci gówniarza.
|
|
Puść dwójkę pozostałych do przedszkola, tam się teraz za godziny płaci. W ubiegłym roku szkolnym było 1,80 za godzinę deklarowaną.
|
|
Jak Cię nie stać na zapłacenie opiekunce, to sama zrezygnuj z pracy i zajmij się dziećmi. Czy uważasz, że łatwo jest zajmować obcym dzieckiem? A tym bardziej trójką małych dzieci? Zastanów się troszeczkę. Nie dość, że taka opiekunka pracująca co drugi dzień po 12h nie będzie miała opcji znalezienia dodatkowej pracy, to jeszcze za 400 zł będzie miała wyżyć. Według mnie do trójki dzieci to i najniższa krajowa będzie za mała. ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
Nie mogę ich dać do przedszkola bo najmłodsze ma 9 miesięcy
|
|
Ma mamusia gest! Za godzinę opieki nad dzieckiem gotowa zapłacić 1zł. A "maksymalnie" 1.33zł. Joanna 12...napisz, że ten post to żart albo prowokacja. I przeproś wszystkie opiekunki. A nawet matki które zostają ze swoimi dziećmi w domu. Wyceniając w ten sposób tę pracę ubliżasz im.
|
|
Ok,to prowokacja. Chciałam poznać opinię społeczną,bo właśnie wróciłam od takiej rodzinki z trójką dzieci,gdzie najmłodsze ma 9 miesięcy a najstarsze 6 lat. I "tatuś" stwierdził,że (siedziałam z tymi dziećmi w sumie 57 godzin) zapłaci mi za to 100 góra 150 zł. Ale oczywiście nie zapłacił,bo...dopowiedzcie sobie sami. Uwaga,ten tatuś w tej chwili szuka nowej opiekunki!
|
|
z piekła nie wyleziesz jak ludzi prowokujesz
|
|
To ostrzegaj od razu nie prowokuj:) Miejmy nadzieję, że nie znajdzie się żadna zdesperowana do tego stopnia, żeby za takie pieniądze pójść tych dzieci pilnować. A nie podawał Ci stawki przed rozpoczęciem pracy? ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
Nie!bo miałam tam być tylko tymczasowo w zamian za chwilową niedyspozycję innej opiekunki,jak się okazało-zwolnili ją bo też jej n ie zapłacili,tak samo było z poprzednią...i dziś szukają nastepnej!
|
|
Patałąch jakiś... Wrzuć informację w ogłoszenia, żeby następne na niego nie trafiły... a nie można go jakoś załatwić za brak umowy? ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
właśnie pracuję nad tym...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |