wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
opiekunka

Jaką kwotę zaoferować opiekunce do trójki dzieci,która jest z nimi co drugi dzień po 12 godzin? Czy 400 zł miesięcznie wystarczy?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: opiekunka

a ty chciałabyś opiekować się trójką dzieci za 400 zł. 400 zł to sie płaci za jedne dziecko 700zł to minimum

joanna12 ,postaw siebie w roli opiekunki do 3 dzieci, czy ta kwota by CIĘ zadowolila???nie wliczajac wekendow 12godz co drugi dzien, czyli wychodzi jakies 3 zl za godzinę, powodzenia w poszukiwaniu naiwnych

Czyli jaka Waszym zdaniem powinna być stawka godzinowa przy trójce dzieci? Bo załóżmy że czasem to wyjdzie 40 godzin w tygodniu,czasem 35 a czasem nawet do 60

A póżniej się dziwią że nianki dzieci mordują itp.

haahahhaha spadlam z krzesla!! Minimum 900 zl!!

h0jowe forum

my za 9godz dziennie 5dni w tyg płacimy 700zł.
tak, wiem, nie musicie się powtarzać- PŁACIMY ZA MAŁO.
na chwilę obecną więcej nie możemy zapłacić.

Joanna12........wstydziłabyś się

700 jest w miare, ale do jednego dziecka?

h0jowe forum

jesli chcesz aby prychodzila i ogladala seriale daj jej 400zl, ale jesli chcesz siedziec w pracy i czuc sie bezpieczna o dzieci to moim zdaniem 1000zl

No pięknie, szukasz opiekunku do swoich dzieci i to jeszcze na wyrywki, bo godziny nie są sprecyzowane, czyli nie ma żadnej stałej pracy taka opiekunka, zarejestrowania, ubezpieczenia, nic. I w tym przypadku pozwól sobie na małą refleksję i zastanowienie się na jaką sumę jak już tak przeliczasz są warte twoje dzieci, bo jeśli ktoś ma się nimi opiekować to moim zdaniem powinna to być osoba odpowiedzialna z autorytetem i za godziwe pieniądze.

A stawka godzinowa? 3 zł za godzinę

700zł za 1 dziecko (11miesięczne). tylko opieka nad małym. jedzonko do podgrzania. nic nie trzeba gotować.

Dodam,że jedno dziecko chodzi do szkoły,więc wystarczy je zaprowadzić i przyprowadzić po 8 godzinach a w tym czasie opiekować się 2 pozostałych.

hehe wystarczy je zaprowadzic i przyprowadzic? ubrac dwojke pozostalych i sie niezle namachac, deszcz snieg czy nie pogoda!! nie no porazka!!

h0jowe forum

3zł za godzinę? ja wstydziłabym się jakiejkolwiek opiekunce zaproponować taką stawkę

Za 3 zł jest opieka warta 3 zł...a potem pretensje a to o to a to o tamto...

No to 4 zł to maksymalnie

400zł lub więcej to ja miałam 20lat temu za siedzenie z 3dzieci

zalezy od skali dertosci gówniarza.

Puść dwójkę pozostałych do przedszkola, tam się teraz za godziny płaci. W ubiegłym roku szkolnym było 1,80 za godzinę deklarowaną.

Jak Cię nie stać na zapłacenie opiekunce, to sama zrezygnuj z pracy i zajmij się dziećmi. Czy uważasz, że łatwo jest zajmować obcym dzieckiem? A tym bardziej trójką małych dzieci? Zastanów się troszeczkę. Nie dość, że taka opiekunka pracująca co drugi dzień po 12h nie będzie miała opcji znalezienia dodatkowej pracy, to jeszcze za 400 zł będzie miała wyżyć. Według mnie do trójki dzieci to i najniższa krajowa będzie za mała.

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

Nie mogę ich dać do przedszkola bo najmłodsze ma 9 miesięcy

Ma mamusia gest!
Za godzinę opieki nad dzieckiem gotowa zapłacić 1zł. A "maksymalnie" 1.33zł.
Joanna 12...napisz, że ten post to żart albo prowokacja. I przeproś wszystkie opiekunki. A nawet matki które zostają ze swoimi dziećmi w domu. Wyceniając w ten sposób tę pracę ubliżasz im.

Ok,to prowokacja. Chciałam poznać opinię społeczną,bo właśnie wróciłam od takiej rodzinki z trójką dzieci,gdzie najmłodsze ma 9 miesięcy a najstarsze 6 lat. I "tatuś" stwierdził,że (siedziałam z tymi dziećmi w sumie 57 godzin) zapłaci mi za to 100 góra 150 zł. Ale oczywiście nie zapłacił,bo...dopowiedzcie sobie sami. Uwaga,ten tatuś w tej chwili szuka nowej opiekunki!

z piekła nie wyleziesz jak ludzi prowokujesz

To ostrzegaj od razu nie prowokuj:) Miejmy nadzieję, że nie znajdzie się żadna zdesperowana do tego stopnia, żeby za takie pieniądze pójść tych dzieci pilnować. A nie podawał Ci stawki przed rozpoczęciem pracy?

Nie!bo miałam tam być tylko tymczasowo w zamian za chwilową niedyspozycję innej opiekunki,jak się okazało-zwolnili ją bo też jej n ie zapłacili,tak samo było z poprzednią...i dziś szukają nastepnej!

Patałąch jakiś... Wrzuć informację w ogłoszenia, żeby następne na niego nie trafiły... a nie można go jakoś załatwić za brak umowy?

właśnie pracuję nad tym...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org