Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
CB RADIO |
Dzień dobry mam pytanie moze ktos sie orientuje jakie jest najlepsze cb radio do samochodu bo chce kupic podobno przydatne jest jak ktos dużo jeżdzi tylko nie wiem czy zda mi to egzamin bo podobno w okolicy jakiś dziadek zagłusza kanał ogolny gdzie mozna dopytywac o droge ze slychac go w promieniu 50 km od łomży czy to prawda
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: CB RADIO |
Dziadek tylko czasem nadaje. Jeżeli chcesz tani i dobry zestaw to kup sobie Onwe MK3 i antenę ML145. Polecam Tobie sklep/serwis 13 na legionów przy da grasso. Facet tam zna się na rzeczy, dobrze Ci to wszystko zgra, tylko jedź tam samochodem na którym chcesz wozić antenę, bo na każdym samochodzie antena inaczej się zestraja. Za taki zestaw co napisałem wydasz około 350 zł a na początek Twojej przygody z CB to będzie bardzo dobry zestaw. do usłyszenia na 19
|
|
frytki i kebab
|
|
Nie rób reklamy :) Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane
|
|
ja mam zestaw uniden pro 520 xl z antena hustler (80 cm) i jestem z niego naprawe zadowolony tagze serdeczne polecam koszt to ok 230 zl za radio i 90 zl za antene
|
|
Też polecam Unidena ale ja mam 510 xl i jest ok z anteną President - ale to juz razem wydatek ponad 500 pln choc myslę że antenę mozna śmiało tańszą kupić - co do "13 -tki" to fachowcy ok ale zdzierają, przynajmniej za usługi. I jeszcze jedno unidena dostaniesz tylko spod lady - nie ma linencji na jego sprzedaz w Polsce
|
|
President Walker
|
|
tez mam uniden 520 xl... i antene presidenta ml 145 ;-) ladnie smiga prydatny sprzet ... objazdy ... korki ... a nawet o nieoswielonych pieszych info ;-) a na dlugij trasie jest sie do kogo odezwac ;-) a dziadek ... hmmm bywa ale ostatnio jak by zadziej moze juz mu sie znudzilo ... hehe cytat z dziadka jak go uslyszalem to sie prawie poplakalem .. "tak tak ja tez pytam jak tam drozka z przedpokoju do lozka"
|
|
tez mam uniden 520 xl + antena Sirio Ml145 jak na razie jestem zadowolony z tego kompletu . Szerokosci
|
|
.
|
|
ja ci sprzedam radio alana na gwarancji i antenę na magnesie(15-20 km) zasięg i trzyma się do 200 na godz. podaj namiar to ci napiszę za ile i opis :) :)
|
|
Też zachwalam sobie Unidena 520 xl z anteną president
|
|
Widzę że znawcy tematu są, więc zapytam o antenę President (chyba Alabama) czarna , krótka ok 30cm. Wracałem kiedyś z wawy i koleś miał taką na Lagunie, twierdził że bardzo dobrze ściąga, co wy na to? Jest B. praktyczna przy garażach, nie trzeba zdejmować przed wjazdem.
|
|
im dłuższa tym lepiej. nie mam zaufania do krótkich antenek :) :)
|
|
belfer 30cm antena będzie Ci dobrze ściągała jak będziesz pytał o drodze na "mijance" .Nie ma co się oszukiwać , że taka długość da Ci satysfakcjonujące osiągi . Tak jak napisał bosss im dłuższa , tym zasięg lepszy . Podobnie jak większość osób mogę Ci polecić na początek unidena 520 ( koszt 250-300) + antenę sirio ML 145 ( ok 130 złotych ) . Jeżeli przygoda z CB Ci się spodoba możesz zmienić mikrofon na jakiś lepszy , jeśli dalej będzie Ci za mało przyjdzie czas na zmianę radia i anteny , unidena i mlkę zawsze łatwo sprzedać bez zbytniej utraty wartości . Jeśli zależy Ci już na naprawdę dobrych osiągach , to najlepiej wywiercić dziurę w dachu i zamontować w nią antenę typu megawatt 4000 , santiago 1200 , Sirio turbo 5000 , president texas , ale tak jak wspomniałem - to wówczas jak "choroba radiowa" następuje i zabawa w łączności wciągnie Cię nieco bardziej :) Pozdrawiam
|
|
Autor: belfer (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 03-02-13 20:21 Widzę że znawcy tematu są, więc zapytam o antenę President (chyba Alabama) czarna , krótka ok 30cm. Wracałem kiedyś z wawy i koleś miał taką na Lagunie, twierdził że bardzo dobrze ściąga, co wy na to? Jest B. praktyczna przy garażach, nie trzeba zdejmować przed wjazdem. ===================> Z tymi antenkami to jest tak, ile widać tyle słychać.
|
|
CB to ja mam już kilka latek, używam tylko w trasie. Mam antenę 72cm jakiejś tam firmy(w komplecie była), ale zauważyłem że coraz słabiej ściąga i chciałem wymienić. Taka króciutka by pasowała, ale chyba bez sensu.
|
|
belfer: Mam na sprzedaż antene cb tti ml 145, używana sporadycznie od 6 miesięcy, cena 80 PLN. Na moim radiu president taylor III wyciąga nawet do jakiś 15km. Kabel ma standardowo 4m, tak poza tym z antena jest wszystko ok. Sprzedaje, bo chcialbym teraz jakas mniejsza ze wzgledu na to, ze przelozylem radio do innego samochodu i taka duza antena srednio pasuje. Jakbys byl zainteresowany to napisz tutaj albo na maila. Pozdrawiam!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |