Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
vectra c 1.9cdti dpf |
Gdzie udac sie w łomży żeby usunąć to paskudztwo dpf i jaki koszt?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: vectra c 1.9cdti dpf |
który rok masz tej vectry że siedzi tam dpf
|
|
2006r
|
|
Sam tego nie usuniesz.Ajesli dasz jakiemuś partakowi to wiedz że bedziesz miałproblemy z komputerem i wtedy dopiero bedzie lipa.Popatrz sobie na Allegro lub gdzies gdzie sie tym zajmują juz profesjonalnie..
|
|
only wawa- w łomży będą pobierać nauki na twoim aucie hihihih
|
|
faktycznie jest na czym pobierac nauki, kiedyś mi robili chlopaki z nowogrodzkiej obok LOTOS,robiłem w moim pasku dwa lata już chyba minęło Andrzej W.
|
|
Autor: a.n.d.y. (---.cdma.centertel.pl) Dużo takie zdjęcie kosztuje ? Dobrze ci to zrobili, po dwóch latach możesz wydac ocenę.
|
|
To jeszcze może niech andy doda ile latek ma ten pasek jego..Jeszcze jedna porada,,,,Każda marka aut inaczej podchodzi do systemów elektroniki takich jak komputeryzacja i byc może po usunięciu czegoś takiego moga zacząć sie dziać przeróżne rzeczy....A więc raczej coś takiego lepiej usuwać profesjonalnie i nie tylko z pod auta kluczem ale też z komputera...
|
|
Dodam że Vectry to paskudne auta w całoksztaucie i napewno elektronika też...Ale życzę założycielowi postu żeby poprostu udało mu się....
|
|
http://www.mrmotors.pl/ ja robiłem tam chiptunig w swojej, tyle że nie mam DBFa. Znajomy robił chiptiung i DBFa i ma teraz uśmiech na ustach.
|
|
ok.500zl "Centrum Diesla" Włodzimierz Szulc Adres: ul. Hetmańska 38 15-727 Białystok tel. 500 76 26 25 tel. 85 654 11 33
|
|
Hmm 500zł?Na sosnowej 1300zł wraz z tuningiem krzyczy.
|
|
gromiś jedź do Wawy do mr motors... może i zapłacisz więcej ale rogal (własiciel firmy) wie co robi... Ma pojęcie i doświadczenie... i daje gwarancję...
|
|
Jednak ostatecznie na Sosnowej robiłem, jest ok narazie nic sie nie dzieje.Bez chipa 1000zł. Pozdrawiam
|
|
Gdybym mógł doradzić to najpierw dokładnie oceń chłopie sytuację bo z reguły panowie mechanicy z firm typu "krzak" każą wymieniać cały filtr dpf gdy tylko pojawi się kontrolka z tym związana czyli prawdopodobnie pomarańczowa kontrolka silnika i dodatkowo "DPF" (w zależności od marki auta). Radzę jechać do autoryzowanego serwisu(za diagnozę zapłacisz tyle samo co krzakowcy chcą z tego miasta a dostaniesz konkretną odpowiedź), dlatego, że te kontrolki nie muszą oznaczać od razu że to sam filtr, z tym może być powiązane wiele innych elementów, m.in. czujnik temperatury, sonda lambda,itd. Miałem ten problem tylko w innej marce, i pan "słynny mechanik" z ul. nowogrodzkiej proponował mi założenie czegoś co miało omijać filtr i definitywnie skasować kontrolkę ZA 1500 ZŁ. I G..NO PRAWDA... NIE ZROBIŁEM TEGO NA SZCZĘŚCIE. Okazało się że do wymiany była sonda lambda i gdybym go posłuchał to zapłaciłbym 1500 zł za nie wiadomo co i z kolei też trzeba byłoby wymienić sondę mimo wszystko bo na pewno kontrolka by nie zgasła, a koszt takiej sondy ok 2000. A oczywiście nie wiadomo czy potem padłaby trafna diagnoza. jan111155
|
|
http://www.cartronic.pl/pl/wylaczenie_dpffap/ VTECH Tuning Białystok - profesjonalny chiptuning, hamownia podwoziowa 4x4
|
|
zambrów na mazowieckiej profeska lomzyniak24
|
|
Piecia a co to DBF? Nie wiem czy to wynika z braku umiejętności czytania ze zrozumieniem, czy z głupoty... ale tu chodzi o filtr cząstek stałych czyli inaczej DPF. Ogólnie nie podpowiem Ci, gdzie dokładnie można to zrobic. Ale kiedys jak się orientowałem mniej więcej w cenach, to za mniej jak 1000 raczej ciężko znaleźc. To raz. A dwa to jest sam fakt, że wyciągnięcie tego filtra wymaga po prostu ręki fachowca, więc nie ryzykował bym wymiany tego u jakiegos pana Henia który "się zna".
|
|
Tu masz najbliżej, zna się na rzeczy: http://www.turbodiesel.pl
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |