Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dni Otwarte PW |
Przeczytałem tekst o Giełdzie Pomysłów na Życie i tak mnie nastroiło, żeby zaprosić wszystkich tegorocznych maturzystów na Dni Otwarte Politechniki Warszawskiej. Jestem, podobnie jak rok temu, zamieszany w organizację tego przedsięwzięcia i stwierdziłem, że kandydaci na studia naprawdę niewiele wiedzą gdzie zdają. Okazuje się że istnieje tylko kilka kierunków w świadomości maturzystów. Taka impreza jest świetną okazją aby przekonać się do wcześniej słabo poznanych kierunków i pozbyć się wątpliwości w sytuacjach gdy ktoś chce studiować to co lubi, ale rezygnuje na rzecz "popularnego" kierunku chcąc zwiększyć swoje szanse na rynku pracy. Okazuje się, że jest zapotrzebowanie na absolwentów dość mało znanych kierunków, ale o tym nie będę sie rozpisywał. Przekonajcie się sami. Impreza odbywa się 11 i 12 marca, w sobotę i niedzielę w godzinach od 10 do 14 w Gmachu Głównym. Dodatkowo na każdym wydziale prowadzone są prezentacje kierunków, moim zdaniem najciekawszy punkt programu. Zapraszam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |