poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Problem z wzmacniaczem Sony TA-V715T

Witam

Niedawno kupiłem wzmacniacz SONY TA-V715T. Gdy podłączam go do CD playera wszystko gra ładnie i pięknie, ale jak chciałem podpiąć wzmak do komputera pojawił pewien problem , mianowicie po podłączeniu kablem 1x mini jack --- 2x Chinch mono do wejscia VIDEO/AUX we wzmacniaczu i do komputera do wyjscia słuchawkowgo nic kompletnie nie gra . Próbowałem przekładać kable ,podpinać do innych wejsc w wzmaku i nic . :( Jeśli ktoś zna się na tym nie szczegółowo opisze co i jak podłączyć . Z góry dziękuje

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Problem z wzmacniaczem Sony TA-V715T

Podłączałeś VIDEO/AUX IN czy do OUT?

Podłączyłem do VIDEO/AUX IN

Podłączyłem do VIDEO/AUX IN , a do czego jest VIDEO/AUX OUT??

in wejście, out wyjście. W komputerze jacka podłącz do gniazda out i powinno działać.

Ale w laptopie mam tylko sluchawkowe, a co do tego wyjscia out w komputerze to chodzi o LINE OUT czyli te z niebieska obwódką?

Nie musisz podpinać przewodu we wzmacniaczu pod AUX.Jest ono uniwersalne,ale nzwet jeśli będzie w tym wypadku działało,to może zniekształcać.Proponuję podpiąć pod gniazdo PHONO lub TAPE (ja mam osobiście pod TAPE i działa ekstra).A w lapku oczywiście pod wyjście słuchawkowe.Miłego słuchania.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org