Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kultura łomżyńskich taksówkarzy !!! |
Ludzie ... powiedzcie lub jak wolicie, napiszcie mi, czemu oni są tacy chamscy i bezwzględni, w ogóle nie patrzą włączając się do ruchu, zmieniają pasy ruchu bez kierunkowskazów przed samą maską, wymuszają pierwszeństwo nawet tam, gdzie jest to praktycznie nie możliwe do zrobienia???!!! Cholerne złotówy pieprzone, jakbym miał słabszy i starszy samochód, nie żałowałbym go i przywalił w taką ciotę. Wrrrrr !!! ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kultura łomżyńskich taksówkarzy !!! |
Jeden cie pewnie wkurzył i jedziesz zaraz po wszystkich.Znam kilku i jeżdżą conajmniej dobrze,tzn. spokojnie,ostrożnie i bez brawury czy wymuszania pierwszeństwa.Wszędzie są czarne owce,ale jak się uogulnia to się zawsze krzywdzi większość.
|
|
*uogólnia (jestem po nocce w pracy :)
|
|
ja ta zawsze trabię jak sie pchają:) o dziwo mimo moich upomnień pcha sie taki jeden z drugim nadal ale ja nie zdejmuję ręki z klaskonu i jade dalej:D uwierzcie mi ,że to pomaga:D bigi2004
|
|
Nie znoszę trąbiacych kierowców, można zwolnić i przepuścić trudno niech ucierpi duma, a nie kieszeń.
|
|
Ale, nie duma Polaka. Nie ustąpi, bo ma pierwszeństwo. Pozdrowienia.
|
|
a wedlog mnie dobrze ze tak jezdza przynajmniej szybciej dojezdzam tam gdzie musze
|
|
...aż razu pewnego nadjedzie coś większego i nie dojedziesz wcale...
|
|
WSZYSTKO DO CZASU! bagrmosen
|
|
Odkładnie tAK !! Popieram Maciek :)), poza tym generalnie brak kultury jazdy na naszych drogach widoczna jest kazdego dnia. Nie tylko w Łomży... sarna
|
|
dla rownowagi , przejedz się taxi z lotniska tylko do dworca zachodniego w w_wie! zobaczysz jak cię skasuja!! a sprobuj nie wsiadz "JAK CIEBIE ZAPRASZAJĄ" bagrmosen
|
|
tak jak ktoś wcześniej powiedział są normalni a są i wariaci tak jest wszędzie tak samo jest z przedstawicielami handlowymi i jeszcze kilkoma innymi zawodami taka praca im szybszy jesteś tym więcej zarobisz niestety
|
|
raz natrafisz na miłego raz na chama :)
|
|
To nie tylko taksówkarze i prywatni kierowcy robią to samo ale ta wypowiedz nie moze dotyczyć wszystkich kierowców. waldek27
|
|
Waldek masz zupełną rację. Sam pracuję jako przedstawiciel i zdarza mi się łamać przepisy, ale strasznie się wkurzam jak ktoś jest chamem na drodze. Nie ważne jest dla mnie jaki zawód wykonuje tylko to jak się zachowuje wobec innych na drodze. Pozdrawiam
|
|
Tu nie chodzi tylko o taksówkarzy - wśród tłumu ludzi znajdą się też piraci drogowi. Chyba dopiero załapiemy, co to kultura jazdy jak skasujemy samochód lub potrącimy kogoś na ulicy. Więcej wyobraźni kierowcy...
|
|
Maja taka prace zeby szybko z miejsca na miejsce dojechac. Zreszta ja tez sie czasem wkorzam jak musze czekac na mrozie na Taxi. Zreszta duzo jezdze wlasnym samochodem i jakos jeszcze zaden taksowkarz mnie niewokrzyl.
|
|
Wszyscy łamią przepisy, w większym albo mniejszym stopniu. Ale wsiadając do taksówki zawieram umowę na bezpieczne dowiezienie do celu. A regułą jest przekraczanie prędkości, wymuszanie pierwszeństwa, przejeżdżanie stopu bez zatrzymania. Moja rodzinka miała wypadek bo wiozący ich taksiarz wpychał sie na światłach w lewo. Moja znajoma jechała z dzieckiem na ręku stówą po miescie - i mimo próśb taksiarz nie zwolnił. Wyjąca chamska muzyka to standard przeniesiy prosto z furmanki. Bryka i skóra wystarczą by być alfonsem, żeby być taksówkarzem potrzeba jeszcze taktu, kultury, inteligencji.
|
|
Taksówka-parówka MoJe ŻyCie To MentoR.
|
|
Do maciek i sarna11: A dlaczego miałbym ustępować skoro mam pierwszeństwo? Ustępując, daję tym samym prawo do identycznego zachowania w przyszłości, ustępując raz i drugi i... taka osoba nabiera przekonania, że wszyscy jej potem ustąpią, i raptem jest zdziwiona jak ktoś nie ustąpi... Nie wiem dlaczego krytykujecie tego co jedzie dobrze, a tym samym pytacie dlaczego nie pomoże on komuś w złamaniu prawa? Rozumiem, że czasami trzeba się "wciąć", gdy się nie zna drogi, miasta, można zbłądzić na drodze, wjechać nie tam gdzie trzeba, lub ustawić się nie na tym pasie. Ale tutaj w Łomży wszyscy "nasi" znają drogi co najmniej dobrze, tak dobrze, że doskonale wiedzą w którym momencie "mogą" się wciąć, gdzie "mogą" wyprzedzić aby zdążyć, itp... wszyscy "nasi", tym bardziej taksówkarze. Ja, takim osobom nie ustępuję i nie będę ustępował, chyba, że taka osoba mnie o to "poprosi", a kto trochę jeździ to doskonale wie jak to zrobić, jak się zachować wobec innego użytkownika ruchu drogowego. Pozdrawiam. _____________________________ Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere...
|
|
Zgadzam się z Tobą putativus, oczywiście, że nie pisałem o wszystkich, ale to nie są pojedyncze przypadki. Naprawdę, poza tym nie mam zamiaru mu ustępować, bo się nauczy i zawsze będzie tak robił, aż wkońcu ktoś go załatwi i wtedy będzie zdziwienie! Nieźli są jeszcze kierowcy autobusów MPK, prawie zawsze wjeżdżają na drogę, nie ważne czy jesteś już obok niego, a dlaczego ??? Bo się przyzwyczaili i jush. Nikt mi nie powie, że tak nie jest. ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
wy tak narzekacie na taksówki , jeszcze MPKi są , ewentualnie piechota albo robic prawko jazdy
|
|
jest na to sposób jesli taki wariat przewiezie Cię taksówką to przy następnym zamawianiu powiedz w centrali tel.nr.boczny taxi i zaznacz ,że nie rzyczysz sobie tej taksówki. Sam tak robiłem pomaga ---- selekcja poprzez skargi i takie zgłoszenia klijentów . Sami Go usuną.!!!!!!!!!
|
|
Makmarc, o ile pamietam to autobus komunikacji miejskej włączający sie do ruchu na terenie zabudowanym ma pierwszeństwo (nalezy dać mu miejsce )
|
|
vonReuffen Masz rację, ma pierwszeństwo, ale niech mi to zasygnalizuje odpowiednio, na tyle wcześniej abym mógł dać mu miejsce bez GWAŁTOWNEGO hamowania i często uciekania w bok. Niestety, często jest tak, że kierowca autobusu mignie raz kierunkowskazem i już wyjeżdża z zatoczki, w chwili, gdy inny uczestnik ruchu jest prawie na równi z nim. Pozdrawiam. _____________________________ Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere...
|
|
Witam wszystkich. Na początku całej dyskusji musimy zaznaczyć, że mówiąc o wymuszeniach pierwszeństwa, nie możemy pokazywać palcem tylko na taksówkarzy. Jest to tylko jedna z grup zawodowych, która z racji koguta na dachu i reklam na samochodzie, po prostu wyróżnia się w gąszczu innych pojazdów (może dlatego właśnie ich wykroczenia tak wpadają ludziom w oczy). Zwróćcie uwagę na sposób jazdy wszelkiego rodzaju przedstawicieli handlowych, dostawców, ludzi młodych. Przedstawiciele handlowi są dużo gorsi od taksówkarzy. Nie wspominając już o policjantach, którzy myślą, że nie muszą przestrzegać przepisów podczas patrolowania miasta. W każdej grupie zawodowej znajdzie się "czarna owca drogowa"... Osobiście, jeśli korzystam z usług taxi - dzwonię do jednego z zaprzyjaźnionych taksówkarzy, którzy w mojej opinii są godni zaufania i powierzenia im zdrowia. Dla przykładu - srebrna Skoda Octavia jeżdżąca w Radio Taxi "BIS", ma przyciemnione szyby. Ten kierowca reprezentuje sobą naprawdę bardzo wysoką kulturę zarówno jazdy jak i osobistą. Oby więcej takich jak on! Pozdrawiam
|
|
To że po Łomży jeżdzi sie jak sie jeżdzi to wina wielu niedouków, ale jesli sie jeżdzi taxi to jest to jak mundur, i trzeba sie liczyć z tym ze pracuje sie na wizerunek swój i kolegów. Ale zwrućcie uwage ze tak jeżdza tylkon ci co kierują straszymi pojazdami. Co się zaś tyczy ogólnie kultury jazdy zdażyło sie mi kilka razy że instruktor nauki jazdy ścinał na skrzyżowaniu i musiałem ostro chamować . Więc skoro tacy ucza, a sami tak jeżdża to o czym my tu mówimy. Temid
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |