poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Allegro ktos podpowie?

Witam! mam pytanie... nigdy nie kupywalem nic na allegro wiec nie zabardzo wiem jak wypełniac ten formularz... Wybralem przedmiot zakupu, nastepnie Kup teraz, potem forma płatnosci jako przelew pocztowy wypelnilem ten druczek z Adresem jakiegos PayU S.A. z Poznania... zaplacilem na poczcie w czwartek a dzis sie dojrzalem ze osoba od ktorej kupilem ten wlasnie przedmit ma siedzibe w Białymstoku i tez jest podany adres. Kto sie orientuje czy dobrze zrobilem... dotra pieniadze do strzedawcy przez te PayU? dostane przedmiot ktory zamowiłem?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Allegro ktos podpowie?

Wydaje mi się, że hajs wpłaciłeś sobie na konto allegro.

tak dotra szybciej ja zawsze place przez pay u i nigdy nie bylo problemu

na tej aukcji byl przyklad jak wypelnic ten druczek z poczty odpalil mi sie w nowym oknie a ja nie pomyslalem i spisalem dane... nie wiem co tu dalej z tym robic...

slyszalem ze potrzeba 3 dni roboczych i wtedy dopiero poczta wysyla pieniadze.. a ile w tym prawdy... hmm...

Najprościej przez PayU to tam wybierasz swój bank w którym masz rachunek, system przekierowuje Cie na strone logowania do twojego banku, przelewasz kase i po kilku minutach dostajesz potwierdzenie na emaila że sprzedający otrzymał twoją wpłatę. Zapłata trwa minutę.
Przez pocztę nigdy nie płaciłem , ale myślę że powinno dojść.

Dziekuje :) juz bede spokojniejszy...

Allegro to **** i chłam a ten cały ich system to wielkie jedne g*wno , ludzie robią w bambuko z tym całym Pay które pobiera opłatę przy wystawianiu i obracają pieniędzmi ludzi bez ich wiedzy (czyt. Naiwności) .

witam
Nie jest tak jak piszecie. Trzeba napisać mejla do PayU S.A i podać swój numer konta i wpłacone pieniądze zwrócą. Ten problem już przerabiałem

nie przejmuj sie dostaniesz towar ja tez wszystko co kupuje na allegro place przez Pay i jeszcze nigdy nie mialem z tym problemu

Czyli co,jak wyślemy kase i nie dostaniemy towary to PayU zwróci kase?
Osobiście też zacząłem korzystać z płatności PayU i póki co nie zachwalić jestem zadowolony.

Poczekam do nastepnego tygodnia. Mam taka nadzieje ze dostane zamawiany produkt. Jesli nie to tak jak piszecie wysle maila do Paya...

wszystko się zgadza poza jednym. przez PayU wchodzisz do swego banku i robisz przelew. W tym przypadku było inaczej przelew zrobiony na poczcie i PayU poprosi o numer konta do zwrotu wpłaconej gotówki

aguska24 mam jeszcze pytanko jak wypełniasz formularz przelewowy to nazwe odbiorcy piszesz PayU S.A. ul Marcelinska 90 60-324 Poznań? i mam rozumiec ze ten wlasnie PayU to taki posrednik i kase przelewa na konto Allegrowicza?

Ale nie masz czym się przejmować tym PayU.
Ja to bym prędzej się mógł przejmować tym że na poczcie zrobiłeś przelew,sam mam znajomego co poszedł poopłacać rachunki na poczte,a całą kase pracownica do kieszeni zgarnęła a znajomy dostawał dalej wezwania do zapłaty,ale doszli kto taki mądry i zwolnili ją. a z PayU sam nie byłem na początku przekonany ale jestem też zadowolony.

zapomniałem dodać ze przelew zrobiony na poczcie na rachunek PayU

Alegoogro to badziew nic nie kupwałem i nic nie kupie, znajomi są ciągani po Policjach po sądach bo jakis frajer nie zapłcił podatku dochodowego dla fiskusa.

Tak może byc ze zrboiles sam sobie przelew. Musisz sprawdzic na swoim rachunku.

Wszystko w porządku wg mnie. Ty wpłaciłeś na konto PayU (dlatego ich dane były na wpłacie), a oni tę kasę przeleją sprzedającemu. Potrwa to trochę dłużej, niż gdybyś sam bezpośrednio sprzedającemu wpłacił na rachunek, ale towar powinieneś dostać.
A na przyszłość - załóż jakiekolwiek konto internetowe i rób przelewy przez internet, za pośrednictwem PayU także - nie będziesz za przelewy płacił (bo przelew na poczcie przecież kosztuje) i kasa będzie u sprzedającego w kilku minut.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org