Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Noc Muzeow |
Kiedy ma sie odbyc noc muzeów w lomzy?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Noc Muzeow |
Ja tam wolę trochę młodsze.
|
|
19 maja
|
|
Masakra ...
|
|
A jakie tu raptem macie muzea????????????????????????/
|
|
To sobie kliknij w reklamę nocy muzeów wyświetlającą się obok forum. Ja tez właśnie pomyślałam, że mamy w Łomży raptem jedno muzeum, kliknęłam i trochę mnie wcięło, że tyle w Łomży można pozwiedzać :D No ale zależy co kogo interesuje :)
|
|
Zamiast się cieszyć ze można coś zobaczyć to narzekacie;-) A ja sobie pójdę i popatrzę,a do tego spacerek przed snem też dobry;-)
|
|
...jasne - nie wierzę, że wycieczka w katakumby (tuż przed snem) nie jest czymś co tygryski lubią najbardziej... puszkę w dłoń i do boju...;)
|
|
Jaką tam puszkę;-)Wolę wszystko zapamiętać jak najlepiej. No a skoro tak mało ludzie się wybiera,tym lepiej dla mnie;-)
|
|
Nie wiecie, czy płatne są wystawy czy teatr? ___________________________________________________________ -->>SMSy<<--
|
|
...podobno wszystko za free...
|
|
Widząc ile ludzi odwiedziło muzea, galerię, teatr, katedrę i kościół kapucynków widać, że potrzeba w Łomży różnych imprez masowych.... Pozdrawiam organizatorów dziękując za tegoroczną noc muzeów i prosząc o następne:) a do władz Łomży: organizujcie znacznie więcej imprez!!! P.S.: Super uczucie widząc wieczorem tyle osób na ulicach naszej Łomży, gdzie po 18 często trudno spotkać żywą duszę..... ___________________________________________________________ -->>SMSy<<--
|
|
Udana impreza bez dwóch zdań!
|
|
Dokładnie - tłumy ludzi o tej porze na łomżyńskich ulicach... Do tej pory tylko w Erze mogli ci tak zrobić;) Wybrałem się z myślą, że niewielu się skusi a tu taka miła niespodzianka:) Oby więcej takich miłych zaskoczeń:) Pozdrawiam wszystkich, którzy "szwendali" się po Łomży w Noc Muzeów:)
|
|
"Udana impreza bez dwóch zdań!" Jak najbardziej, ale dlaczego mieszkańcy Łomży "wyszli " na miasto jak wszystko jest za darmo. Pamiętam czasy, kiedy to w niedzielę ogródek jordanoswki pękał w szwach, alejki w parku Jakuba Wagi były pełne ... Biedniejemy zarówno finansowo jak i kulturalnie.
|
|
Dali a w którym to łomżyńskim muzeum czy galerii bilety są tak drogie,że przekraczają możliwości finansowe Łomżyniaków?
|
|
OK zgadzam się z tobą -von chrupka- a jednak zajdź do muzeum (dawna sp6 czy Drozdowo) w jakikolwiek dzień i powiedz ilu widziałeś chętnych (nie liczę grup szkolnych). Co do ceny biletu i statusu materialnego Łomżyniaków nie chcę się wypowiadać, bo co bym nie rzekł ukłuję w czułe miejsce.
|
|
W poprzednim poście wyrażnie sugerowałeś ,że przyczyną niskiej frekwencji w placówkach kultury są ceny biletów i Łomżyniacy korzystają z dostępu do nich tylko wtedy,kiedy mają wstęp za darmo.Karkołomna teza,dlatego w żadnym razie nie podpisałabym się pod nią i tyle.
|
|
bez przesady, wstęp do galerii czy muzeum to koszt 2-5 zł (a wstęp do galerii pod arkadami jest za darmo ) dlatego osobiście dziwię się, że na ogół placówki te cieszą się małą frekwencją, a jak organizowana jest "noc muzeów" to się wszyscy rzucili, jakby to była jakaś nowość, że w Łomży są galerie sztuki...
|
|
Witam Diana, myślę, że cena biletu normalnego np. muzeum w Drozdowie to koszt ~25 zł, i według mnie jest tani, dolicz przejazd i ... Nie mam pojęcia o cenach muzeum w Łomży, nigdy tam nie byłem /nowa lokalizacja/. Von chrupka, jeżeli już zauważyłeś tezę w mojej wypowiedzi to ona zawiera się w ostatnim zdaniu: Biedniejemy zarówno finansowo jak i kulturalnie, a Ty podkreśliłeś pierwszy argument i pewnie masz rację. ... no ale spoko jest ładna pogoda ... Pozdrawiam
|
|
pokusiłam się i sprawdziłam... w Drozdowie cena normalnego to 9zł. żaden majątek. Poza tym nie trzeba jechać do Drozdowa, w Łomży jest co oglądać, mamy i muzeum i parę galerii, w których zdarzają się na prawdę super wystawy...wystarczy się trochę zainteresować.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |