wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Koncert na Starym Rynku.

Koncertem złożonym ze światowych i rodzimych przebojów muzyki pop, rock, soul i R&B członkowie Studia Piosenki POPART i zaproszeni przez nich inni młodzi wykonawcy przywitali kalendarzowe lato. Zaprezentowali się na plenerowej scenie zlokalizowanej w centrum miasta, na Starym Rynku.
Koncert bardzo ciekawy i niesamowicie dynamiczny. Młodzi wykonawcy dosłownie emanowali twórcżą energią i wielkim potencjałem ywkonawczym który dosłownie rozsadzał momentami ich od środka. Bardzo miła impreza i swietny jej klimat. Zero zadęcia , dużo dobrego i profesjonalnego wykonania dobrej muzyki. Momentami miałem uwagi do realizatora dżwięku który dosłownie spłaszczał i czynił bezbarwnym wokal wykonawców piosenek.

Jedno mnie bardzo zasmuciła bardzo mała frekwencja i nikłe zainteresowanie miejscowej społeczności tym koncertem. Bardzo często słyszy się zarzuty dotyczące pustyni kulturalnej w mieście , rozbudzonych a niezaspokajanych potrzebach w tym względzie. Rzeczywistość jak widać dość brutalnie weryfikuje te nastroje i pokazuje ,że miejscowa społeczność z pewnościa tak wyszukanych potrzeb w skali masowej nie ma.

Sarama

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Koncert na Starym Rynku.

trzeba było pisać przed a nie po koncercie to i frekwencja była by lepsza

.

no właśnie ...trzeba było pisać o tym przed a nie po imprezie

Cały czas baner reklamujący koncert na 4lomza był. Najlepiej narzekać. Ja się wybierałam, ale niestety dziecko mi się pochorowało i bardzo żałuję, że nie mogliśmy pójść. Następnego koncertu POPARTu na pewno nie odpuścimy.

Oczywiście, że świetny koncert. Nam nie potrzeba gwiazd, nam potrzeba takiej młodzieży. Brawo Bernard Karwowski.

Co do ludzi , którzy byli ... mają satysfakcję (mam nadzieję) a ci , których tam nie było .. mają żal, że ich nie poinformowano, że daleko od domu, że tu jest pustynia i na pewno nic ciekawego się nie dzieje.

zeby to bylo disko polo to bym sama przyszla,a na jakies tam durnowate przedstawienie niech sami sobie robia,szkoda mi nog zeby tam stac i bzdur sluchac.

Niestety jeśli chodzi o banery reklamowe to u mnie (jak i pewnie u wielu) się nie wyświetlają. Ja o koncercie wiedziałem bo regularnie zaglądam na stronę MDK-DŚT. Niestety takich co zaglądają jest niewielu.
Informacja na temat imprez kulturalnych w Łomży niestety "leży i kwiczy". I nie ma co się później dziwić, że ludzie dowiadują się po fakcie.

Nie wiem może Prezydent albo Rada Miasta powinna narzucić lokalnym portalom informacyjnym obowiązek umieszczania informacji o nadchodzących imprezach kulturalnych. I to nie w postaci blokowanych banerów reklamowych ale np. krótkiej notatki, powiedzmy w dziale "nadchodzące imprezy". To jest oczywiście tylko przykład.

--
Pozdrawiam

narucic to mozesz noge na kobiete a za wszystko trzeba placic,pozatym niewiem kto za taki dziadowski koncert zaplacil im kase,ja bym tylko po suchym ciastku dala i won do domu a nie szukac szczescia i nasze kochane miasto okradac.

wpm...... czy wiesz co oznacza słowo "pasja"?

nie wypowiadaj się na temat spraw o których masz blade pojęcie. wszyscy wykonawcy grają, śpiewają bo to lubią. Nikt nie bierze za to nawet złotówki ( nie licząc ewentualnego zwrotu kosztów dojazdu). Niektórzy robią to już od 15 lat i oprucz własnej satysfakcji i braw publiczności nie mają z tego zupełnie nic.

muzyka może ci się nie podobać, ale nie obrażaj nikogo publicznie

dziękuję za uwagę

za darmo grali?a miasto ile im zaplacilo?jesli Ty niemasz pojecia to sie nie wypowiadaj,lepiej te pienadze dac na dom dziecka a nie rykowisko urzadzac w centrum miasta gdzie mieszkaja starsi ludzie.

po co prowadzić jalowa dyskusję z wpm? Jego i tak nie przekonasz bo on ma swoją racje i jego musi być na wierzchu. Sądzę ,że zalicza się do tej większości która nie ma takich potrzeb a w sumie po prostu zwyczajnie tego nie rozumie i nie czuje.

Koncert był świetny powiem więcej wyjątkowy poprzez ten niesamowity powiew świerzości. Tak jak powiedziała gośc koncertu Mateusz rynek muzyczny potrzebuje na gwałt powiewu świerzości i tu własnie to mieliśmy. Martwi mnie natomiast gościnieć łomżyński gdzie występ Maryli Rodowicz tego nam nie zagwarantuje.

Sarama

http://www.lomzynskie24.pl/index.php/region/3311-lato-powitano-na-starym-rynku-foto

tu kilka zdjęć

Blokując banery ... blokujesz informację.

Jasne. Nie może MDK każdemu do domu wysyłać listów z potwierdzeniem odbioru, że będzie jakaś impreza. Człowiek od czegoś się odcina, to sa konsekwencje .. i tyle.

wpm całkiem sympatyczni te szarpi druty i przyzwoicie ubrani :D
chyba nie ulegli modzie ze stacji dysko polo live.

o wlasnie taki zespol powinno miasto zaprosic,byloby mnostwo ludzi nawet zeby wstep brali,a nie jakies tam wymysly co nikogo to nieobchodzi,my Lomzyniacy kochamy disko polo.

wpm masz racje disco polo słuchają z przymusu tylko i wyłącznie na weselach>

hm nie można przejśc obojętnie wobec faktu ,że i na muzykę disco polo jest zapotrzebowanie i to duże. Śmieszne były sytuacje gdy na koncercie Studia Piosenki POPART spośród publiczności wyrywały się spontaniczne okrzyki z prośba o zaśpiewanie utworów disco polo. Faktem jest ,że to całkiem osobne i skrajne gatunki w muzyce i trudno je pogodzić na jednej i to na dodatek ambitnej scenie. Jednak należy zawsze pamiętać bogactwo muzyki i życia jest tworzone poprzez wielobarwność , róznorodność. Tak więc na scenie jest miejsce dla bardziej ambitnej muzyki i jest miejsce na disco polo .

Sarama

oczywistym jest ,że nie jest mozłiwym aby te dwa gatunki spotkaly się w jednym czasie na tej samej scenie. Tak więc zwolennicy disco polo musza to przyjąc do wiadomości.

Sarama

wpm skąd masz takie wiadomości " i,my Lomzyniacy kochamy disko polo" Ja się nie utożsamiam z Twoim pojęciem bycia Łomżyniakiem.

prezentujesz postawę ułoma muzycznego który na zmianę słucha sieczki z dwóch lokalnych stacji a w sobotnie noce obowiązkowo stawia się swoim 25 letnim BMW przerobionym na gaz żeby taniej było albo w dieslu bo tatuś jak zalewa do traktora to od razu zaleje i tobie i jeszcze sobie od podatku odpisze.
Wypowiadasz się w temacie wydawania pieniędzy przez miasto a co może ma pozamykać wszystkie lokale żeby broń Boże nikogo w nocy albo wieczorem nie obudzić lepiej posłuchać disco polo pod kauflandem ...

Albo w........asz hamburgera w klubie Karuzela za Bożejewem albo jesz konkretny obiad w restauracji. radzę ci abyś prezentując ludność napływową tego miasta nie doradzał co mają robić mądrzejsi od ciebie. a skoro taki z chętny do działania jesteś to czemu cię nie ma w radzie miasta zrobiłbyć festiwal dosco polo pod swoją oborą to dopiero byś był zadowolony.

A bylo to gdzieś promowane ? Jakas reklama i wogole

Łomża leży na Mazowszu !

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org