Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Niż demograficzny a cuda techniki |
Otóż tak! Niż demograficzny pojawił się min. z tego że, zamiast wziąć się za robotę odpalamy kompa i siedzimy cały Boży dzięń przed nim. To oglądamy filmy i za dużo czasu poświęcamy na swoje legactwo hehhe. A gdy przyjdzie noc odwracamy się tyłkiem i mówimy JESTEM ZMĘCZONA/Y!!! W tamtych latach nie było mowy by nasi rodzice się nie nudzili i przez to było więcej narodu . CO WY NA TO?heheh
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Niż demograficzny a cuda techniki |
Muszę porozmawiać o tym ze swoją Mariolką .
|
|
Także mamy realne szanse by odwrócić trend spadkowy haha..:)
|
|
Mnie już w to nie mieszaj.Ja plan min.wykonałem (szt.2).
|
|
HEHE DOBRE ..
|
|
w tym kraju nie oplaca sie miec dzieci..szczegolnie tym ktorzy tu zyja i pracuja gdyz nie stac ich na dziecko..pomoc od panstwa zerowa zasilki rodzinne wystarczaja na paczke pieluch itd i to nie jest tylko akurat wina obecnego rzadu ale kilku poprzednich i zapewne kilku nastepnych.. Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
tak jak pisze marta, wiec juz lepiej siedziec przed tym komputerem i placic wiecej za prad niz żebrac po ludziach pieniadze na pieluchy, jedzenie :)
|
|
oj ja tam dorobilam sie 3 terrorystow czyli swoj obowiazek spelnilam :)) ale ja tylko przedstawilam fakty...ludzi w polsce nie stac na dzieci..zrobic to nie sztuka gorzej jest wychowac i utrzymac Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
wiec pytanie retoryczne, do tematu. Dlaczego ludzie nie wykształceni maja wiecej dzieci? (przykład 4 i wiecej)
|
|
z reguly sa to rodziny z problemem alkoholowym.wiekszosc dzieci w takich rodzinach robi sie pod wplywem alkoholu kiedy d..a mysli wiecej niz glowa. ogolnie ludzie niewyksztalceni dorobili sie kilkorga dzieci w latach boomu.czyli lata 80 i 90.wtedy byla praca i pieniadze na zycie..teraz jest na odwrot Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
W Polsce ludzi nie stać na dzieci, chyba, że ktoś ich narobi nie myśląc o ich przyszłości. Tak jak martuchnam piszesz, więcej dzieci najczęściej jest w rodzinach patologicznych. Obecnie mało kogo stać, żeby mieć 3 lub więcej dzieci i zapewnić im odpowiedni byt i jakąś przyszłość. Dodatki rodzinne i becikowe w Polsce są takie, że nie wiadomo czy się śmiać, czy płakać. Za granicą rodzina dostaje kilkanaście lub nawet kilkadziesiąt tysięcy euro na dziecko (oczywiście nie na raz, a rozłożone w czasie, suma jest zależna od różnych czynników). Pieluszki, mleka, zasypki... rodzice małych dzieci nie przejmują się takimi sprawami. Matki mogą spokojnie odchowywać dzieci, a nie wracać czym prędzej do pracy. Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
|
wolisz trenowac niz co...dzieci miec?? to chyba masz cos z glowka nie halo..na 1 dziecko akurat w pl mozna sobie pozwolic Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
|
|
a no chyba ze tak..zwracam honor w takim razie :) Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |