środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Niż demograficzny a cuda techniki

Otóż tak! Niż demograficzny pojawił się min. z tego że, zamiast wziąć się za robotę odpalamy kompa i siedzimy cały Boży dzięń przed nim. To oglądamy filmy i za dużo czasu poświęcamy na swoje legactwo hehhe. A gdy przyjdzie noc odwracamy się tyłkiem i mówimy JESTEM ZMĘCZONA/Y!!! W tamtych latach nie było mowy by nasi rodzice się nie nudzili i przez to było więcej narodu . CO WY NA TO?heheh

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Niż demograficzny a cuda techniki

Muszę porozmawiać o tym ze swoją Mariolką .

Także mamy realne szanse by odwrócić trend spadkowy haha..:)

Mnie już w to nie mieszaj.Ja plan min.wykonałem (szt.2).

HEHE DOBRE ..

w tym kraju nie oplaca sie miec dzieci..szczegolnie tym ktorzy tu zyja i pracuja gdyz nie stac ich na dziecko..pomoc od panstwa zerowa zasilki rodzinne wystarczaja na paczke pieluch itd i to nie jest tylko akurat wina obecnego rzadu ale kilku poprzednich i zapewne kilku nastepnych..

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

tak jak pisze marta, wiec juz lepiej siedziec przed tym komputerem i placic wiecej za prad niz żebrac po ludziach pieniadze na pieluchy, jedzenie :)

oj ja tam dorobilam sie 3 terrorystow czyli swoj obowiazek spelnilam :))
ale ja tylko przedstawilam fakty...ludzi w polsce nie stac na dzieci..zrobic to nie sztuka gorzej jest wychowac i utrzymac

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

wiec pytanie retoryczne, do tematu.
Dlaczego ludzie nie wykształceni maja wiecej dzieci?
(przykład 4 i wiecej)

z reguly sa to rodziny z problemem alkoholowym.wiekszosc dzieci w takich rodzinach robi sie pod wplywem alkoholu kiedy d..a mysli wiecej niz glowa.
ogolnie ludzie niewyksztalceni dorobili sie kilkorga dzieci w latach boomu.czyli lata 80 i 90.wtedy byla praca i pieniadze na zycie..teraz jest na odwrot

W Polsce ludzi nie stać na dzieci, chyba, że ktoś ich narobi nie myśląc o ich przyszłości. Tak jak martuchnam piszesz, więcej dzieci najczęściej jest w rodzinach patologicznych. Obecnie mało kogo stać, żeby mieć 3 lub więcej dzieci i zapewnić im odpowiedni byt i jakąś przyszłość.
Dodatki rodzinne i becikowe w Polsce są takie, że nie wiadomo czy się śmiać, czy płakać.
Za granicą rodzina dostaje kilkanaście lub nawet kilkadziesiąt tysięcy euro na dziecko (oczywiście nie na raz, a rozłożone w czasie, suma jest zależna od różnych czynników). Pieluszki, mleka, zasypki... rodzice małych dzieci nie przejmują się takimi sprawami. Matki mogą spokojnie odchowywać dzieci, a nie wracać czym prędzej do pracy.

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

ja tam wolę "trenować",jestem w stanie poświęcić na to 11godz.dziennie(za dużo i koń nie pociągnie).jak już będę championem,stanę godnie z owłosieniem na klacie do zawodów,"...Reszta w rękach Boga,On pomoże swoim wiernym sługom..."

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

wolisz trenowac niz co...dzieci miec??
to chyba masz cos z glowka nie halo..na 1 dziecko akurat w pl mozna sobie pozwolic

mnie chodziło o "trenowanie"w robieniu dzieci:-P

a z jedynaka ni pies ni sabaka :-(

a no chyba ze tak..zwracam honor w takim razie :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org