Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Tragiczny wypadek na Zjeździe |
Jedna osoba zabita, trzy ranne (w tym dwie ciężko) – to tragiczny bilans wypadku jaki tuż przed 14.00 wydarzył się na ulicy Zjazd w Łomży. [*]
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Tragiczny wypadek na Zjeździe |
Opel Vectra wyprzedzał cysterke i wjechał w nią po czym cysterka uderzyła w budynek MPiWK.
|
|
kolejny przejaw bezmyslnosci :(((((((
|
|
Brawura i bezmyślność! Mała podpowiedź dla policji i służb drogowych: kiedy zdarza się taki wypadek i blokowany jest przejazd przez most w Piątnicy na trasie 61 powinno oznaczać się objazd na nowy most już na skrzyżowaniach z ul. Sikorskiego (dla wszystkich jadących z Zambrowa, Warszawy, Olsztyna), żeby bez sensu nie jechali do ronda i w dół zjazdem, aż do ul. Rybaki. Dojeżdżają do tego miejsca i dopiero tu okazuje się, że jest problem i Rybakami dojeżdżają do nowego mostu - a przed skrzyżowaniem z Sikorskiego ustawia się półkilometrowy korek, w którym stoi się kilkanaście, do kilkudziesięciu minut. Czy tak ciężko pomyśleć i pomóc pozostałym kierowcom? --- PGG
|
|
Nie mam litosci dla bezmyślnych kierowców. Po to dostaliśmy rozum żeby go używać. Przez kogoś takiego mogło stracić życie więcej osób. Śmierć jest tragedią, ale jeszcze większą jest bezmyślność i głupota. Nie potrafię tego inaczej nazwać. Można pozwolić sobie na błędy podczas innych okoliczności, ale gdy prowadzimy pojazd nie. Nie ma tu nawet mowy o błędzie to jest głupota wyprzedzanie na podwójnej ciągłej to zawsze przynosi płacz i ból jesli nawet raz się uda. Współczuję rodzinom ofiary i poszkodowanym. Tylko można było tego uniknąc. Ocenę tego pozostawiam każdemu z Was.
|
|
Wypadek faktycznie masakryczny i tragiczny w skutkach. Winowajca i tak poniósł już największą z możliwych kar, która w Polsce nie jest wykonywana. Szczęście, że pozostałym nic się nie stało. ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Jedna Osoba Śmierć na miejscu :(
|
|
Jednego idioty mniej!. Czyli już tego bezmózga nie spotkamy na swej drodze i z jego powodu nasze rodziny nie zapłaczą. To tyle.
|
|
Ormianie, mieszkający w Łomży w samochodzie z polską (białostocką) rejestracją. Mieszanka wybuchowa.
|
|
Jechałem dziś tamtędy 1-2 minuty przed wypdkiem.Pamiętam tę Vectrę,bo to jedyna 2000 16V jaką dziś mijałem po trasie (na wysokości Orlenu i Baranowskiego w Piątnicy) a właśnie o Vectrach po drodze rozmawialiśmy,więc nie sposób było nie zapamiętać,zwracając na wszystkie uwagę.Nawet przez głowę by mi wtedy nie przeszło,że za kilka chwil stanie się coś takiego!!
|
|
I tak dobrze że ten TIR zjechał na budynek a nie na inne samochody
|
|
dobrze..?! nie wiem czy wiesz tomkku,ale w tym budynku byli ludzie..na szczęście nic (poza ogromnym szokiem) im się nie stało.znam relacje z pierwszej ręki.moj tata pracuje w mpwik. sam czmyhnął przed tą cysterną...a potem pomagał wyciągnąć pozostałych pasażerów z tego czegoś, co kiedyś było oplem. kurde,lipa straszna! uczucia szczerze mówiąc mieszane...żal, smutek,ale i gniew...bo przecież całe zdarzenie to efekt ludzkiej głupoty i braku wyobraźni!!! mimo wszystko... [*]
|
|
Fakt źle to napisałem chodziło mi o "mniejsze zło" bo te drzewo i ściana napewno zatrzymały TIRa szybciej niż gdyby mial walnąć w następne auta i pociągnąć je ze sobą
|
|
Cóż mogę dodać- nie ma co szanować i żałować tych co nie szanują swojego życia! bigi2004
|
|
A to dziwne, bo napisali w newsie że w tym pomieszczeniu nikogo nie było ?:> Fakt, że w budynku na pewno byli ludzie, ale akurat w tym pomieszczeniu było pusto, jak pisze 4lomza. ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
w tej cysternie było ponad 20000 litrów paliwa, ... nieszczelność, iskra .... jakby to wybuchło ... mogła być masakra większa niż w Katowicach.
|
|
eee... większa niż w Katowicach to nie... Większość energii eksplozji dwupłaszczowej cysterki idzie w niebo. Budynków by nie zmiotło.
|
|
ale kilku przechodniow napewno
|
|
w takich sytuacjach zawsze towarzyszy nam smutek i żal ... ale na szczęście (w nieszczęściu) ten wypadek zdarzył się kilka metrów dalej. Gdyby np. do wypadku doszłoby 100 m w stronę Łomży to mogło by się nie skończyć tak jak teraz ze tir wyładował na budynku tylko mógłby przeskoczyć po zbiornikach z gazem i wtedy to była by wybuchowa mieszanka...
|
|
Wiec piszecie jednego idioty mnie ? moze i dobrze
|
|
|
Szkoda młodego życia, które zostało stracone przez brawurę jego posiadacza. Gdyby były przestrzegane przepisy, do takich tragedii na drogach by nie dochodziło. I nie tylko na drogach, ale i do takich jak ta ostatnia na Śląsku. O tym wypadku każdy z nas coś napisał i ma swoje wyrobione już zdanie. Ja chciałbym o czymś innym napisać. Nie wiem co miał na celu autor publikując na tej stronie niektóre ze swoich zdjęć: naukę i przestrogę czy pogoń za tanią sensacją i zwiększeniem liczby wejść na stronę? Jeżeli ktoś twierdzi, że się czepiam to trudno, jego problem. Ale według mnie niektóre ze zdjęć nie powinny zostać pokazane. Wyrazy współczucia dla rodziny i znajomych zmarłego oraz życzenia szybkiego powrotu do zdrowia poszkodowanym w tym wypadku! ...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści... ![]()
|
|
|
w tym oplu policjanci znalezli materialy wybuchowe i bron byl to najprawdopodobniej ormianski gang handlazy bronio a spieszyli sie dlatego bo dostali zamowienie z łomianek na duzo dostawe i jechali z nio wlasnie do warszawy wiec ptysiu ty durniu jak nie znasz ludzi to sie nie wypowiadaj na ich temat bo tylko jeden zginol a reszta zyje i jak se wejdo na to strone i poczytajo co ty tu na nich wypisujesz moze głowa ci spaść na ziemie
|
|
Spiero już stracił głowę.. przynajmniej górną jej część. Zdjęcia zbyt brutalne, a i tak nikogo niczego nie nauczą.
|
|
Każdego szkoda...:( Może się spieszył do rodzącej żony... Może komuś z jego bliskich coś się stało... Może wystąpił jakiś nagły problem ze zdrowiem... Może...
|
|
|
A masz 100 % pewności, że tak było?? Jak nie masz, to nie gadaj!
|
|
|
Byłem tam umówiony - dokładnie w godzinie tragedii (w okolicach stadionu ŁKS). Nie pojechałem, bo namówiono mnie na piwo w mieście. Wieczorem dowiedziałem co się stało. Mogłem być potencjalnie następnym - nakrytym czarnym ortalionem. Hmmm, zastanawiam się jak dziwne jest ludzkie przeznaczenie....... Muszę to piwo odstawić, być może uratowało mi życie!
|
|
A ja jechalem 50m za ta cysterna widzialem uderzenie wyciagalem czlowieka ktory siedzial z tylu w oplu i uwarzam ze to straszna tragedia . To by bylo na tyle . Pozdrawiam
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |