piątek, 11 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Tragiczny wypadek na Zjeździe

Jedna osoba zabita, trzy ranne (w tym dwie ciężko) – to tragiczny bilans wypadku jaki tuż przed 14.00 wydarzył się na ulicy Zjazd w Łomży.
[*]

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Tragiczny wypadek na Zjeździe

Opel Vectra wyprzedzał cysterke i wjechał w nią po czym cysterka uderzyła w budynek MPiWK.

kolejny przejaw bezmyslnosci :(((((((

Brawura i bezmyślność!

Mała podpowiedź dla policji i służb drogowych: kiedy zdarza się taki wypadek i blokowany jest przejazd przez most w Piątnicy na trasie 61 powinno oznaczać się objazd na nowy most już na skrzyżowaniach z ul. Sikorskiego (dla wszystkich jadących z Zambrowa, Warszawy, Olsztyna), żeby bez sensu nie jechali do ronda i w dół zjazdem, aż do ul. Rybaki. Dojeżdżają do tego miejsca i dopiero tu okazuje się, że jest problem i Rybakami dojeżdżają do nowego mostu - a przed skrzyżowaniem z Sikorskiego ustawia się półkilometrowy korek, w którym stoi się kilkanaście, do kilkudziesięciu minut.

Czy tak ciężko pomyśleć i pomóc pozostałym kierowcom?

---
PGG

Nie mam litosci dla bezmyślnych kierowców. Po to dostaliśmy rozum żeby go używać. Przez kogoś takiego mogło stracić życie więcej osób. Śmierć jest tragedią, ale jeszcze większą jest bezmyślność i głupota. Nie potrafię tego inaczej nazwać. Można pozwolić sobie na błędy podczas innych okoliczności, ale gdy prowadzimy pojazd nie. Nie ma tu nawet mowy o błędzie to jest głupota wyprzedzanie na podwójnej ciągłej to zawsze przynosi płacz i ból jesli nawet raz się uda. Współczuję rodzinom ofiary i poszkodowanym. Tylko można było tego uniknąc.
Ocenę tego pozostawiam każdemu z Was.

Wypadek faktycznie masakryczny i tragiczny w skutkach. Winowajca i tak poniósł już największą z możliwych kar, która w Polsce nie jest wykonywana. Szczęście, że pozostałym nic się nie stało.

Jedna Osoba Śmierć na miejscu :(

Jednego idioty mniej!. Czyli już tego bezmózga nie spotkamy na swej drodze i z jego powodu nasze rodziny nie zapłaczą. To tyle.

Ormianie, mieszkający w Łomży w samochodzie z polską (białostocką) rejestracją. Mieszanka wybuchowa.

Jechałem dziś tamtędy 1-2 minuty przed wypdkiem.Pamiętam tę Vectrę,bo to jedyna 2000 16V jaką dziś mijałem po trasie (na wysokości Orlenu i Baranowskiego w Piątnicy) a właśnie o Vectrach po drodze rozmawialiśmy,więc nie sposób było nie zapamiętać,zwracając na wszystkie uwagę.Nawet przez głowę by mi wtedy nie przeszło,że za kilka chwil stanie się coś takiego!!

I tak dobrze że ten TIR zjechał na budynek a nie na inne samochody

dobrze..?! nie wiem czy wiesz tomkku,ale w tym budynku byli ludzie..na szczęście nic (poza ogromnym szokiem) im się nie stało.znam relacje z pierwszej ręki.moj tata pracuje w mpwik. sam czmyhnął przed tą cysterną...a potem pomagał wyciągnąć pozostałych pasażerów z tego czegoś, co kiedyś było oplem. kurde,lipa straszna! uczucia szczerze mówiąc mieszane...żal, smutek,ale i gniew...bo przecież całe zdarzenie to efekt ludzkiej głupoty i braku wyobraźni!!! mimo wszystko... [*]

Fakt źle to napisałem chodziło mi o "mniejsze zło" bo te drzewo i ściana napewno zatrzymały TIRa szybciej niż gdyby mial walnąć w następne auta i pociągnąć je ze sobą

Cóż mogę dodać- nie ma co szanować i żałować tych co nie szanują swojego życia!

bigi2004

A to dziwne, bo napisali w newsie że w tym pomieszczeniu nikogo nie było ?:> Fakt, że w budynku na pewno byli ludzie, ale akurat w tym pomieszczeniu było pusto, jak pisze 4lomza.

w tej cysternie było ponad 20000 litrów paliwa, ... nieszczelność, iskra .... jakby to wybuchło ... mogła być masakra większa niż w Katowicach.

eee... większa niż w Katowicach to nie... Większość energii eksplozji dwupłaszczowej cysterki idzie w niebo. Budynków by nie zmiotło.

ale kilku przechodniow napewno

w takich sytuacjach zawsze towarzyszy nam smutek i żal ... ale na szczęście (w nieszczęściu) ten wypadek zdarzył się kilka metrów dalej. Gdyby np. do wypadku doszłoby 100 m w stronę Łomży to mogło by się nie skończyć tak jak teraz ze tir wyładował na budynku tylko mógłby przeskoczyć po zbiornikach z gazem i wtedy to była by wybuchowa mieszanka...

Wiec piszecie jednego idioty mnie ? moze i dobrze

Byłem tam i widziałem samochód.

Kierowca musiał być idiotą… tak zapierdzielać na podwójnej ciągłej, bo jak zwykle się spieszyło…

Szkoda młodego życia, które zostało stracone przez brawurę jego posiadacza. Gdyby były przestrzegane przepisy, do takich tragedii na drogach by nie dochodziło. I nie tylko na drogach, ale i do takich jak ta ostatnia na Śląsku.
O tym wypadku każdy z nas coś napisał i ma swoje wyrobione już zdanie. Ja chciałbym o czymś innym napisać. Nie wiem co miał na celu autor publikując na tej stronie niektóre ze swoich zdjęć: naukę i przestrogę czy pogoń za tanią sensacją i zwiększeniem liczby wejść na stronę? Jeżeli ktoś twierdzi, że się czepiam to trudno, jego problem. Ale według mnie niektóre ze zdjęć nie powinny zostać pokazane.
Wyrazy współczucia dla rodziny i znajomych zmarłego oraz życzenia szybkiego powrotu do zdrowia poszkodowanym w tym wypadku!

...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...

pan i władca: Widzisz gdzieś twarze uczestników wypadku? Nie?

A że jest ciało (zapewne o tym piszesz)…

Skoro przestrogi do bałwanów nie trafiają, to może wizja przyszłości trafi?

w tym oplu policjanci znalezli materialy wybuchowe i bron byl to najprawdopodobniej ormianski gang handlazy bronio a spieszyli sie dlatego bo dostali zamowienie z łomianek na duzo dostawe i jechali z nio wlasnie do warszawy wiec ptysiu ty durniu jak nie znasz ludzi to sie nie wypowiadaj na ich temat bo tylko jeden zginol a reszta zyje i jak se wejdo na to strone i poczytajo co ty tu na nich wypisujesz moze głowa ci spaść na ziemie

Spiero już stracił głowę.. przynajmniej górną jej część.

Zdjęcia zbyt brutalne, a i tak nikogo niczego nie nauczą.

Każdego szkoda...:(
Może się spieszył do rodzącej żony...
Może komuś z jego bliskich coś się stało...
Może wystąpił jakiś nagły problem ze zdrowiem...
Może...

Może konie mechaniczne zdechły i nie zdążył wyprzedzić…

A masz 100 % pewności, że tak było?? Jak nie masz, to nie gadaj!

Mam pewność z tego, co widziałem.

Nawet jeśli NIE wyprzedzał, to złamał ograniczenie prędkości o dobre 50km/h a nawet więcej, bo z samochodu zostało całe g....o.

Byłem tam umówiony - dokładnie w godzinie tragedii (w okolicach stadionu ŁKS). Nie pojechałem, bo namówiono mnie na piwo w mieście. Wieczorem dowiedziałem co się stało. Mogłem być potencjalnie następnym - nakrytym czarnym ortalionem. Hmmm, zastanawiam się jak dziwne jest ludzkie przeznaczenie....... Muszę to piwo odstawić, być może uratowało mi życie!

A ja jechalem 50m za ta cysterna widzialem uderzenie wyciagalem czlowieka ktory siedzial z tylu w oplu i uwarzam ze to straszna tragedia . To by bylo na tyle . Pozdrawiam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org