środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Budowa Hipermarketu ruszyła ;(

Dzis rano buldożery i dźwigi, no może troche przesadzam ale koparka i paru ludzi zabrało sie do ogradzanie terenu dookoła przyszłego hipermarketu na Górce Zawdzkiej, przy kościele. Może mi ktoś powie czemu buduje się hipermarket w samym centrum osiedla; jakby nie można go było zbudować kilometr od tego miejsca na uboczu, w miejscu w którym by nie przeszkadzał dobrym obywatelom. Władze łomzyńskie w ogóle nie myślą o mieszkańcach tego pieknego jak narazie miasta, niestety w przysżłości nie bedzie ono już tak ładne ;(

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Budowa Hipermarketu ruszyła ;(

> Może mi ktoś powie czemu buduje się hipermarket w samym centrum osiedla

Przepraszam, gdzie ty widzisz to centrum? Tam się zaczynają pola uprawne...

> Władze łomzyńskie w ogóle nie myślą o mieszkańcach tego pieknego jak narazie miasta, niestety w przysżłości nie bedzie ono już tak ładne ;(

Więc twierdzisz, że pasące się krowy przy jednym z głównych skrzyżowań i wydeptane ścieżki, gdzie po każdym deszczu jest ogromne błoto to ładniejszy krajobraz niz zagospodarowany teren (chociażby pod sklep)?

Mała dygresja: tam będzie co najwyżej supermarket, hipermarkety są trochę większe :)

Ciekawe jaka firma będzie miała ten supermarket i jak rozwiążą problemy komunukacyjne

Mi to by wielce pasiło jakby tam drugiego Lider Szajsa postawili i wszyscy hipermarkeciarzoentuzjastom gęby by pozamykali:))

Ja mieszkam obok i się całkiem cieszę. Centrum miasta to faktycznie raczej nie jest... Nie wiecie tylko jaki supermarket powstanie na Górce?? Chciałbym wiedzieć, co powstanie niedaleko ode mnie.

A ja proponuje wybudowanie jeszcze jednego kosciola, ewentualnie jakiegos centrum katolickiego zeby mozna bylo jeszcze bardziej sterowac ludzmi naiwnymi jacy mieszkaja w naszym miescie. Bedziesz mial tansze artykuly o jakies 30% niz w sklepikach ludzi ktorzy sadza ze sa ok dla innych, a tak naprawde zeruja na nieszczesciu i biedzie swych "bliznich".

Freek

Bedzie tam na 99% "Stokrotka". Bardzo slabej jakosci sklep lubelskiej firmy "Eldorado".
Nie bedzie to Lider P...., ale tez zadna nowa jakosc w łomżyńskim handlu.
Ja sie nie ciesze :(

A ja bym chciał, aby w Łomży wybudowano nie jeden, a parę hiper i supermarketów, jeszcze z dziesięć stacji paliw, by wznoszono ekskluzywne hotele i restauracje, uniwersytety i inne uczelnie, budowano mosty i obwodnice, pola golfowe i lądowiska dla samolotów.

Tylko nie wiem, gdzie by się wtedy pasły krowy.

Eeee MarCo.... a co powiesz na kosmodrom??

JA BARDZO BYM CHCIAL ABY W łOMŻY POBUDOWANO KOSMODROM

sabat

pobudujmy.....

METRO, METRO METRO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W ŁOMZY, W ŁOMZY W ŁOMZY!!!!!!

Fajnie by było jakby z hipermarketów można było wyjść wprost nad morze.... piasek, słońce... kobiety w bikini... Morze!! Morza nam trzeba w Łomży, panowie!! Morza!!

Re: pobudujmy.....

W sumie to w Łomży przydało by się jeszcze jakieś kino porządne, bo te nasze to... szkoda gadać. Chiałbym jeszcze "Picca Chat", "Kentaki" [:)] i dużo dużo więcej. A supermarkety nadal popieram, bo mogą się okazać pierwszym krokiem do w/w (może nawet i kiedys zbudują nam kosmodrom - w AD 2637 :) )

Jak to jest?

Dzisiaj słuchajac radia dowiedzialem sie ,że architekt tego kosciola jest przeciwny lokalizacji w tym miejscu sklepu wielkopowierzchniowego.
Wiecej !!!Wystosowal nawet list otwarty do prezydenta miasta.Jest to wedlug niego sprzeczne z jego wizją!!!A co koscioł na to?Nabrał wody w usta?
A może wizja mamony okazała sie większa?

michal

czyli tak. licząc od wschodu : Chiny, Polska, Łomża, kosmodrom, drugi kosmodrom, metro do hipermarketu z tamtąd kolejką górską na stację paliw potem tramwajem do Lidera, tam już czekają dorożki, jadąc taka koło lotniska mija się kolejne 22 markety jeszcze kawałek nad morzem Łomżyńskim i już jesteśmy przy elektrowni atomowej "Kursk", a tam spokojnie pasą się świecące krowy.

pozdrawiam grzesiek

ale bredzicie..

sayra

wielki architekt Przeździecki niech tak się nie obraża, jego architektoniczne gnioty nie komponują się z niczym i nikt nie robi o to szumu - o terminowości woelkiego pana architekta nie wspomnę - pewnie jest zły, że to nie on projektował ten sklep [jakby on to robił to termin oddania 2010 rok zapewniony]

michal a moze idz do kościoła posłuchaj - może tam się wypowiadaja. Ale czy On graniczy z tym terenem? A jaka może być tu wizja mamony - dla tcyh co to budują to napewno muszą miec a my wszyscy bedziemy im dawali

I tak się stanie, położenie na to wskazuje, to będzie kolejny obiekt z cyklu : "liderobiedronkorema" czyli jak ktos tam wczesniej powiedział w 99%jakaś stokrotka ( lepiące wózki, zarzygana posadzka, kupa śmieci = brud smród i ubustwo) a nie żaden hipermarket......to jest fakt, daleko nam jeszcze do hipermarketu.
A może trzeba by było wpierw uświadomić sobie co to jest supermarket i hipermarket, bo mi się wydaje że to są rózne pojęcia, a jak na razie widze, że wszyscy to wrzucają do jednego worka.
Pozdrawiam

uwaga.na temat super i hiper moim zdaniem mogą wypowiadać się tylko łomżyniacy 3 pokolenia wstecz.Reszta won na swoją wieś.

Ooooo też jestem za tym aby przybyszewo posłać skąd przyjechało..... różne tz, XtraVert itd.....

Popieram:)))

Niech w swoich rodzinnych wsiach budują gigamarkety!!

angelika, bardzo ładne imię

szalenie popularne na wszekich wsiach. W ksiegach okolicznych parafii łomzynskich aż się zaroiło od andżelik we wczesnych latach osiemdziesiątych, potem ta moda poszła na wieś, robiąc istna furorę. Andżeliki słodko mnożyły się w kurpiowskich chatach, na przykład, co widac na załaczonym przykładku.

Z drugiej strony każdy mający szlacheckie korzenie osobnik doskonale zna pisownię słowa WONT. Prostacy do dzis powtarzają je w formie fonetycznej WON, budząc usmiech politowania u ludzi bardziej światłych

"won [ze wsi - przyp. jacko] na wieś". A przyjmiesz???

a hipermarketów z prawdziwego zdarzenia może byc jak psów.... bodaj w każdej wsi, pażałujsta. Aby nie w centrum miast. Bo wsie nie maja centrów. A jak mają to stoją na nich bezrobotni Pegeerowcy. Więc nie ma gdzie pobudowac, bo taki Pegeerowiec to i przyłozyć potrafi, ho ho!! i mówi, powiada, "gdzie mi tu zarazo kapitalistyczna, balcerowiczowe chołoctwo- powiada - leziesz???Masz- powiada- chęć bym cie wyjechał LPR? Lewym PRostym ??"tak że tylko światły naród miast puszcza markety do swych centrów za odpowiednio wysoką łapówkę...

Budowa małego sklepiku to ostatnio jeden z głównych tematów? To jest śmieszne!!!! Trzeba sobie zadać pytanie co to za wiocha lub kto tu rządzi, że w 2003 roku nie ma w tym mieście normalnego sklepu. Ale to Wasz Szanowni postowicze wybór, że dajecie swoją zgodę na decyzje dla pseudo radnych, którzy wygodę robienia zakupów przedkładają nad własne interesy lub garstki kupców. Czy kogoś obchodziło ponad tysiąc ludzi zwolnionych z Bawełny? Czy ktoś w sklepiku zarabia ponad tysiąc netto? Czy to są wybrańcy, aby się nimi zajmowało miasto? Ktoś zapomniał o prawach rynku i klienta. Patrząc na to wszystko co się dzieje, przy bierności klientów, Wam zostanie chyba robienie zakupów w sklepikach pokroju lider czy biedronka, mimo, że na to nie zasługujecie.
Piszę Wam, gdyż od 3 lat nie nabijam kabzy miejscowym "KUP(c)om".

Normalny sklep tzn.jaki?
To jak Ty się utrzymujesz (jezeli mieszkasz w Łomży)?Jestes samowystarczalny?

michal

Pewnie siedzi w Grądach w ZK.Oni sami się utrzymują.

zx

Michal, normalny sklep to taki w którym możesz dokonywać wyborów i nie stoi dyżurny towar na półkach, ale kładę to na karb twojej niewiedzy. Zakupy robię 2-3 razy w tygodniu w M1. Wystarczy, w Łomży nie muszę nic kupować - oprócz prasy.

Co do komentarza zx - siedziałeś tam? Albo jesteś na przepustce? Ty to jesteś poinformowany!

Hornet
Niewiedza jest to ,że i tak przepłacasz (jazda 2-3 razy) to się opłaca?Wątpię.Powiedz jeszcze jak smakuje 3 dniowe Pieczywo? :) chyba ze mrozisz. A co ze świezymi owocami i warzywami? Juz wolę ,,moj ,, osiedlowy sklepik, jest super zaopatrzony,a sprzedawczyni znajoma:)))

michal

Hornet
Niewiedza jest to ,że i tak przepłacasz (jazda 2-3 razy) to się opłaca?Wątpię.Powiedz jeszcze jak smakuje 3 dniowe Pieczywo? :) chyba ze mrozisz. A co ze świezymi owocami i warzywami? Jadasz? Juz wolę ,,moj ,, osiedlowy sklepik, jest super zaopatrzony,a sprzedawczyni znajoma:)))

michal

Dziś rozmawiałem z pracownikami pracującymi na budowie. Inwestycja ma trwać ok. 3 miesięcy. Pewnie zdążą przed świętami. Wcześniej taki obiekt budowali w Suwałkach. Ma to być obiekt o wymiarach 60x120 m.

Michal, nie mam nic przeciwko twojemu sklepikowi osiedlowemu, nie popadajmy w skrajność. Chciałem tylko oddać swój głos na ciągłe blokowanie wszystkiego przez jedną grupę zawodową.
Poza tym nie przepłacam, bo wówczas wracam z pracy, a warzywka 2-dniowe dają się zjeść.
Pozdrawiam!

tak jak myślałem, chcą jeszcze zarobic przed Bożym Narodzeniem... sensowne - ludzie nie będą wieidzieli co to jest, będą chcieli zobaczyc, a jak juz wejdą to od razu kupią - i do tego więcej niż zwykle, bo na święta....

czysta forma

---
PGG

Jacko.tylko jedno małe pytanie.Ile lat ty i twoja rodzina mieszkacie w Łomży?

CV

Nie wiem doprawdy na jakiej podstawie wnioskujesz waćpanna, iż mieszkam w Łomży, mało tego, iż czynię to z rodziną moją. Otóż śpiesze poinformowac iż dziecięciem jestem nieznaego pochodzenia, prawdopodobnie synem księżniczki cygańskiej Prunasiferoidy oraz islandzkiego szejka naftowego Haakalanda III. W nieznaych mi okolicznosciach zostałem wyłowiony na miedzynarodowych wodach terytorialnych (stąd moja kosmopolityczność wrodzona), dryfując na krze lodowej samotnie nieomal, bo tylko z jednym lwem morskim i z telefonem komórkowym Nokia (stąd moja także wrodzona miłośc do zwierząt i zamiłowanie do smsów). Byłem naonczas w wieku lat 6 zaledwie. W wieku późniejszym miałem zaszczyt być zatrudnionym w Łomzy na wspaniałym stanowisku pracy segregatora odpadów, czego pokłosie można dziś przeczytac na tym oto forum w wątku "Byzness". Może odzielałem twoje pieluchy od butelek po soczku Kefasa??? czyż to nie ponadczasowe, och...

niemniej jednak...

BALCEROWICZ MUSI ODEJŚĆ !!!

jacko napisał(a):
> niemniej jednak...

> BALCEROWICZ MUSI ODEJŚĆ !!!
:)))))))))
po drugie :
BALCEROWICZ MUSI ODEJŚĆ !!!!

hahahaha

sayra

Ledwo XtraVert napisał: czysta forma, a ta od razu objawiła się w Waszych postach... Czy może raczej absurd?
Wszystko jedno- chyba czas zmienić temat...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org