Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Gdzie byla Inspekcja sanitarna??? |
chocby w Lomzy ---w doopie???!!!to za co biora kase? Pod sciane inspektorow sanitarnych a dopiero potem producentow! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Gdzie byla Inspekcja sanitarna??? |
Rzeczpospolita Urzędnicza .. a to oznacza że papiery się liczą. W workach mógł być piasek... a kogo to obchodzi. Papiery mieli w porzadku. Takie podejście jest wszędzie. Do czego doszliśmy w tym kraju .... . Mnożenie papierów, certyfikatów itd ..a w gruncie rzeczy nic to nie daje. ... ale na papierze... jest rewelacyjnie smacznie zdrowo i kolorowo
|
|
te papierki to nie jest nawet wina kontrolujących. To wina systemu. Ich tez kontrolują i wszędzie czczą papierki. Mamy 2 nowe religie: Ocieplenie klimatu i Papierki ... ile to kosztuje? Dzieci w szkole moge niedojadać, marznąć na dworcach, ale niech jakiegoś certyfikatu nie ma, albo .... nie utylizuje popiołu ... przestępcy. Kara. Dlatego gmina zapłaci za utylizację ...popiołu bo jakaś inspekcja będzie karała ... a kto sprawdzi żołądki dzieci? .. jeszcze nie ma takiej inspekcji. Rodzice, ale oni ... nie licza się .. głosują tak jak TV każe. Chiny mają przegonić zachód .. i zrobią to , bo u nich te religie nie znalazły jeszcze wyznawców.
|
|
panie z sanepidu zajmuja się pierdołami reszta im zwyczajnie umuka. Ta firma tkwi w głebokim PRL. Budzą się z tego letargu dopiero jak sie coś wydarzy wtedy ruszaja w teren z probówkami ha ha. Santreo
|
|
a w wiekoszsci jest tak, ze to pieniadz rzadzi, a nie inspekcje. Jeden drugiemu po cichu w kieszen i takie cuda sie dzieja. Swiat sie za bardzo przyzwyczail do tego, ze daje sie w lape. Dasz lekarzowi to ci operacje zalatwi, znieczulenie do porodu...dasz urzednikowi to raz dwa zalatwi ci srawy zwiazane z dokumentami, dasz adwokatowi, sedziemu wyrok ci umorza i tak jest ze wszystkim. Kiedy zacznie sie liczyc ogolne dobro a nie kasa? W papiery to mozna byle co wpisac, ale sprawdzac powini nie papiery a towar...
|
|
niestety mamy w sobie dużo chemi bo większość produktów to chemia tusk chce żebyśmy dłużej pracowali a kto dożyje tej emerytury jak tyle chemi w produktach zesramy się a nie dożyjemy w dzień zmarłych szedłem postwić świeczkie na grobie dosyć daleko i zerkałem na inne groby ile ludzie żyli dwóch na dziesięciu dożyło 70 roku i dlatego ,,lauracrow1'' dobrze napisałaś o naszej służbie zdrowia jak nieposmarujesz idziesz do piachu gitara gra
|
|
antek szczera prawda! Podobnie inspekcja pracy sprawdza tylko papierki które ni jak się mają do żeczywistości bo przeważnie są sfałszowane i w wyniku tego tracą pracownicy bo mię są naliczane np. godziny nadliczbowe!!! Wejdź zobacz warto: www.abantonino.blog.onet.pl http://www.20dollars2surf.com/?ref=480529
|
|
napewno z nas kazdy zna komedie "Graczykowie Bula i spola" A GLOWNY AKTOR Wawrzecki jest synem Wawrzeckiego , ktory zostal starcony za machlojki miesem w sklepach na terenie W-wy! wiec ilu jest takich "wawrzeckich"???! a ja GDZIE BYLA INSPECJA SANITARNA Z LOMZY???!!!!!!!!!!!!!! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
był slynny reportaz o aferze miesnej z lat 60 Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Jedyny wyrok wykonany w PRL za przestępstwo gospodarcze
|
|
teraz wykonuja wyroki inaczej. czyt. Roman kluska Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
proceder był niby łatwy ale w swej prostocie trudny do wykrycia. Taka sól nie zabija ani nie powoduje zaraz po uzyciu choroby chyba ,że wystąpią jakies ekstremalne sytuacje ale i tak nikomu do głowy nie wpadnie co było tego przyczyną. Szkodliwośc tej soli pojawia sie w perspektywie długotrwałego jej uzywania i to podejrzewam ,że powazne. Z jednej strony odpowiednim sluzbom cięzko byłoby na to wpaśc z drugiej strony były już wczesniejsze sygnały o takim procederze które zwyczajnie olano a mogły juz wczesniej ten proceder ujawnić . Santreo
|
|
Ale ile jest pie*dolenia, że Polska żywność najlepsza, bo przecież taka zdrowa! A na półkach sklepowych mało nie świeci od tej chemii.
|
|
wy to chyba tylko udajecie naiwnych przeciez te inspekcje to wiedza kiedy maja byc w zakładzie i jaka partie towaru pobrac do badan. tylko pomatoł wierzy ze to proces sprawiedliwy sam w sobie. Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
$$$$ Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
krotko mowiac - jebal to pies! jestesmy zombi nie tylko od soli ! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
a ja mysle ze ta sol byla ok tylko papiery w kopalni byly tak dorobione zeby cena byla dobra ................ Carpe Diem
|
|
kobieta888 gdyby tak bylo -nie byloby afery!! i na "deser" mialabys wszystkie firmy ,ze produkuja "ok" ---------ale tego nie widac!!:)))) tylko na gazecie "Fakt" podano , ktore nie maja soli przemyslowej ,czy wiec sie schytrzyly ? teraz nie wiadomo co kupujesz??!!!!!!!! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
ja tu rozumiem nie których bo pewnie pracują dla JBB, ale nie wciśniecie mi że sól czyli chlorek sodu powstający jako produkt uboczny przy produkcji polichlorku winylu (PCV - produkcja okien) może nie być szkodliwy?
|
|
JEDNO JEST PEWNE , PRZEZ DŁUGIE LATA BYLIŚMY PODTRUWANI SOLĄ PRZEMYSŁOWĄ ! Kto zawinił ? - na pewno odpowiednie PAŃSTWOWE służby kontroli : od Sanepidu , PIHu po Urząd Skarbowy , - również i właściciele dużych , renomowanych zakładów przetwórczych np JBB , którzy mają odpowiednie możliwości - laboratoria , gdzie od czasu do czasu mogli skontrolować wyrywkowo jakąś partię towaru-surowców , a swą beztroską narazili konsumentów na uszczerbek na zdrowiu . Musimy jednak wziąć pod uwagę że : Czy wierzycie w to , że właściciele zakładów przetwórstwa spożywczego wiedzieli CO kupują od HURTOWNIKA , który fałszował dokumenty , faktury itp ? To był przektęt i oszustwo pewnej grupy ludzi " mafii solnej " , oni nie oszczędzali tylko kombinowali , sól przemysłowa przed przepakowaniem była cztery razy tańsza niż po przepakowaniu i zafakturowaniu jako sól spożywcza, to są grosze na 1 kg , ale pomnożyć to przez tysiące ton rocznie ? Ludzie , zastanówcie się jakie głupoty wypisujecie , jak nawet SANEPID w standardowych kontrolach nie miał możliwości tego skontrolować . Wystarczy , że producent przedstawi im ATEST wydany przez : Instytut Żywności i Żywienia , lub Państwowy Zakład Higieny , lub Instytut Roślin i Przetworów Zielarskich . INSPEKCJA SANITARNA Z ŁOMŻY , też nie wiele mogła , podczas kontroli podstawiano im DOKUMENTY - ATESTY i FAKTURY , wiecie ile i jakie składniki są używane do produkcji począwszy od wody ? Teoretycznie mogą coś zbadać dziś , a jutro , zmiana surowca . Wg Was mają siedzieć całe dnie na produkcji ? I badać każdorazowo , każdy składnik , dodatek itp ? Paranoja ! Wiecie ile takich zakładów przetwórstwa spożywczego jest w Łomży i okolicach ? a np piekarnie , tam sytuacja podobna , badać każdy worek mąki ? Inna sprawa : takie dokumenty , faktury i ich obieg powinien kontrolować US , skąd nagle w HURTOWNI która zakupiła w zakładach chemicznych sól przemysłową , pojawia się w ofercie sprzedaży sól spożywcza ? W dokumentach są faktury zakupu , od kogo i jakie ilości , jak się wytłumaczą co z tym zrobili , gdzie to jest , czy gdzie to zostało zutylizowane ? Są biegli sądowi , eksperci w tej branży , są normy technologiczne . Jeżeli nie używali TEJ soli , to muszą przedstawić żródło zakupu i faktury na sól spożywczą . Produkowali bez ? Można to obliczyć orientacyjnie i dołożyć domiar . Są odpowiednie służby i instytucje .
|
|
wiec ponawiam -gdzie kuva byla inspekcja sanitarna z LOMZY???? TO JEST PYTANIE - ZA CO BIERZECIE KASE KUVAA????!!! (TO MY WAS UTRZYMUJEMY SMIERDZACE , PRZEKUPNE LENIE )Poki co nie widze ani jednego wpisu z SANEPIDU!!!!!!!!! GDZIE SIE PODZIALI -WSIAKLI???!!!!!!PRZEKUPNE LENIE! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |