Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Concordia |
Witam Mam pytanie odnośnie tej restauracji na Poznańskiej Concordia kiedy otwierają w niej bar? Przejeżdżam codziennie tą ulicą i wczoraj w nocy zauważyłem, że na do tej pory dotąd pustym banerze pojawiła się reklama tego lokalu czyżby to miało jakiś związek z otwarciem?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Concordia |
co to za nazwa Concordia? mi się kojarzy z Knurowem, mają tam taki klub Concordia Knurów
|
|
Concordia – w mitologii rzymskiej bogini zgody i harmonii, która panowała nad ładem w państwie i stosunkami wewnętrznymi w nim. Przedstawiana jako kobieta trzymająca róg obfitości w jednej ręce i gałąź oliwną w drugiej. PS Z tego co słyszałam to właśnie o tą boginią zgody i harmonii chodziło właścicielowi tej restauracji.
|
|
ostroznie ostatnio wszystko co ma w nazwie Concordia to albo tonie albo się pali. Santreo
|
|
Nie sądzę, że właściciele chcieliby być kojarzeni z tą katastrofą u wybrzeży Toskanii , to raczej jakiś sentyment do Hiszpanii, coś z hiszpańskiego : concordia = harmonia, zgoda. Po prostu to niefortunny zbieg okoliczności , a nazwę mieli już wcześniej wymyśloną, może nawet i logo na reklamę czy też np na zastawie stołowej , serwety , obrusy itp . Mam tylko nadzieję, że ten lokal nie pójdzie na dno jak włoski wycieczkowiec. Od przybytku głowa nie boli i należy się tylko cieszyć , że coś nowego tu powstało. Czas pokaże jak to będzie.
|
|
ja się pytam kiedy tam bar otwierają mnie tam nazwa mało obchodzi aby jedzenie mi smakowało a wy mi tu o nazwie heh no nic ale już z pewnych źródeł wiem że bar otwierają dziś, muszę jechać i sprawdzić osobiście
|
|
No i widzisz jakie to proste , w niecałą godzinę sam sobie odpowiedziałeś, dziwi mnie tylko to Wasze niezdecydowanie , otwierać dziś , czy może jeszcze poczekać ? chyba w podjęciu decyzji pomógł Ci iBOX ?
|
|
jak już tak Cię ciekawi skąd wiem to powiem Ci, że odwożąc żonę do pracy, przejeżdżając w pobliżu Lidla zobaczyłem reklamę na telebimie obok Polbanku i to właśnie na nim było, że 1 marca otwierają a jak chcesz się upewnić to proponuje ustać pod tym telebimem i czekać na ich reklamę
|
|
a dużo Was ta reklama kosztowała ?
|
|
@dokumenty: Zastanawiajace jest ze masz doporo 4 posty na forum z czego 3 w tym temacie. czy nie prosciej bylo by zaprosic wszystkich na jedzenie, powiedzmy w dniu otwarcia jakies rabaty, a nie robienie z siebie idioty i udawanie ze zone jiby wiozles.
|
|
Dziwne , gdzie ta żona pracę rozpoczyna o 8:30 ? o 8:08 jeszcze byłeś w domu ( z żoną ) i nic nie wiedziałeś , zawiozłeś żonę do pracy , zostawiłeś i zdążyłeś wrócić do domu, by JUŻ o 8:51 na forum napisać post , biura raczej tak nie pracują , sklepy , gastronomia , usługi , produkcja ? ?? To za kółkiem zamiast uważać na to co się dzieje na drodze , to Ty czytasz bilbordy ?
|
|
dobrze Benny że chociaż do mnie nic nie masz za to że wytłumaczyłem co znaczy nazwa Concordia heh chociaż ja już można powiedzieć, że jestem starym forumowiczem
|
|
ależ to dobrze, że mamy tu strażników, którzy wychwytują każdego zamaskowanego autopromowicza! :) Gdyby lokal napisał post we własnym imieniu to pewnie obrzucilibyście go obelgami za to że nie płaci za reklamę, a KORZYSTA w Waszego forum! Może ustalmy jakieś zasady. Jeżeli dział ogłoszeń jest taki jaki jest to może założyć jeden temat OGŁOSZENIA, albo jak ktoś ma coś do zaoferowania to MUSI w tytule dodać "OGŁOSZENIE" z dopiskiem czego dotyczy, żeby wchodzili tylko zainteresowani. Nowych tematów tworzy się miliony, a najbardziej mnie denerwuje tytuł typu "szukam" "pytanko" "gdzie" itp. Co to są za tytuły??? Czy komuś jeszcze to przeszkadza? ---------------------- Wszyscy są w stanie sprawić, żeby w pomieszczeniu stało się jaśniej - jedni jak wchodzą inni jak wychodzą.
|
|
iBOX , miałeś TYLKO 30 postów , co Cię nie wyklucza , że teraz to Ty jesteś osobą związaną z tematem - taka szybka reakcja na w/w temat , do tej pory miałeś raczej mało do powiedzenia w innych ...
|
|
i ta " przypadkowa "zbieżność adresu IP ? dokumenty (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) iBOX (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
|
|
Haha ,Zezola chciał przechytrzyć-:)
|
|
napisał : Autor: iBOX (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 01-03-12 08:20 Concordia – w mitologii rzymskiej bogini zgody i harmonii, która panowała nad ładem w państwie i stosunkami wewnętrznymi w nim. Przedstawiana jako kobieta trzymająca róg obfitości w jednej ręce i gałąź oliwną w drugiej. PS Z tego co słyszałam to właśnie o tą boginią zgody i harmonii chodziło właścicielowi tej restauracji. iBOX , Ładna wklejka z sieci , no i aż CAŁE zdanie komentarza z Twojej strony , gratuluję tym razem się przyłożyłeś , a GDZIE to tak słyszałeś , że właśnie właścicielowi o to chodziło ?
|
|
Zdemaskator :) Zezol, jak taki dobry jesteś to możesz zarobić ;p Powiedz kto samochody na parkingach powoli rozbiera
|
|
Wadolek mam już swoje typy , to taki jeden z tego forum , pewnie mu za skórę zalazłeś
|
|
Wyjaw ten sekret. Pomyśl ilu ludzi się ucieszy a na pewno ja :D
|
|
Niech otwierają ciekawe tylko kto w tych wszystkich restauracjach będzie jadał;)
|
|
wads nie zupełnie tak jest jak myślisz. Swego czasu na forum zawitał pewien chińczyk co uruchamiał bar dyskutował tu około miesiąca konkretnie i szczerze i nikt mu złego słowa nie powiedział że reklama czy coś takiego. Ot po prostu wykładał kawę na ławę jak to się mówi.
|
|
fanka bocianka , i o TO właśnie chodzi
|
|
WADS PAMIETAMY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |