sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Concordia

Witam

Mam pytanie odnośnie tej restauracji na Poznańskiej Concordia kiedy otwierają w niej bar? Przejeżdżam codziennie tą ulicą i wczoraj w nocy zauważyłem, że na do tej pory dotąd pustym banerze pojawiła się reklama tego lokalu czyżby to miało jakiś związek z otwarciem?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Concordia

co to za nazwa Concordia? mi się kojarzy z Knurowem, mają tam taki klub Concordia Knurów

Concordia – w mitologii rzymskiej bogini zgody i harmonii, która panowała nad ładem w państwie i stosunkami wewnętrznymi w nim. Przedstawiana jako kobieta trzymająca róg obfitości w jednej ręce i gałąź oliwną w drugiej.

PS Z tego co słyszałam to właśnie o tą boginią zgody i harmonii chodziło właścicielowi tej restauracji.

ostroznie ostatnio wszystko co ma w nazwie Concordia to albo tonie albo się pali.

Santreo

Nie sądzę, że właściciele chcieliby być kojarzeni z tą katastrofą u wybrzeży Toskanii , to raczej jakiś sentyment do Hiszpanii, coś z hiszpańskiego : concordia = harmonia, zgoda.

Po prostu to niefortunny zbieg okoliczności , a nazwę mieli już wcześniej wymyśloną, może nawet i logo na reklamę czy też np na zastawie stołowej , serwety , obrusy itp .

Mam tylko nadzieję, że ten lokal nie pójdzie na dno jak włoski wycieczkowiec.
Od przybytku głowa nie boli i należy się tylko cieszyć , że coś nowego tu powstało.
Czas pokaże jak to będzie.

ja się pytam kiedy tam bar otwierają mnie tam nazwa mało obchodzi aby jedzenie mi smakowało a wy mi tu o nazwie heh no nic ale już z pewnych źródeł wiem że bar otwierają dziś, muszę jechać i sprawdzić osobiście

No i widzisz jakie to proste , w niecałą godzinę sam sobie odpowiedziałeś,

dziwi mnie tylko to Wasze niezdecydowanie , otwierać dziś , czy może jeszcze poczekać ?

chyba w podjęciu decyzji pomógł Ci iBOX ?

jak już tak Cię ciekawi skąd wiem to powiem Ci, że odwożąc żonę do pracy, przejeżdżając w pobliżu Lidla zobaczyłem reklamę na telebimie obok Polbanku i to właśnie na nim było, że 1 marca otwierają a jak chcesz się upewnić to proponuje ustać pod tym telebimem i czekać na ich reklamę

a dużo Was ta reklama kosztowała ?

@dokumenty: Zastanawiajace jest ze masz doporo 4 posty na forum z czego 3 w tym temacie. czy nie prosciej bylo by zaprosic wszystkich na jedzenie, powiedzmy w dniu otwarcia jakies rabaty, a nie robienie z siebie idioty i udawanie ze zone jiby wiozles.

Dziwne , gdzie ta żona pracę rozpoczyna o 8:30 ?

o 8:08 jeszcze byłeś w domu ( z żoną ) i nic nie wiedziałeś ,
zawiozłeś żonę do pracy , zostawiłeś i zdążyłeś wrócić do domu, by JUŻ o 8:51 na forum napisać post ,

biura raczej tak nie pracują , sklepy , gastronomia , usługi , produkcja ? ??

To za kółkiem zamiast uważać na to co się dzieje na drodze , to Ty czytasz bilbordy ?

dobrze Benny że chociaż do mnie nic nie masz za to że wytłumaczyłem co znaczy nazwa Concordia heh chociaż ja już można powiedzieć, że jestem starym forumowiczem

ależ to dobrze, że mamy tu strażników, którzy wychwytują każdego zamaskowanego autopromowicza! :)

Gdyby lokal napisał post we własnym imieniu to pewnie obrzucilibyście go obelgami za to że nie płaci za reklamę, a KORZYSTA w Waszego forum!

Może ustalmy jakieś zasady. Jeżeli dział ogłoszeń jest taki jaki jest to może założyć jeden temat OGŁOSZENIA, albo jak ktoś ma coś do zaoferowania to MUSI w tytule dodać "OGŁOSZENIE" z dopiskiem czego dotyczy, żeby wchodzili tylko zainteresowani. Nowych tematów tworzy się miliony, a najbardziej mnie denerwuje tytuł typu "szukam" "pytanko" "gdzie" itp. Co to są za tytuły???
Czy komuś jeszcze to przeszkadza?

----------------------
Wszyscy są w stanie sprawić, żeby w pomieszczeniu stało się jaśniej - jedni jak wchodzą inni jak wychodzą.

iBOX , miałeś TYLKO 30 postów , co Cię nie wyklucza , że teraz to Ty jesteś osobą związaną z tematem - taka szybka reakcja na w/w temat , do tej pory miałeś raczej mało do powiedzenia w innych ...

i ta " przypadkowa "zbieżność adresu IP ?

dokumenty (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
iBOX (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)

Haha ,Zezola chciał przechytrzyć-:)

napisał : Autor: iBOX (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 01-03-12 08:20

Concordia – w mitologii rzymskiej bogini zgody i harmonii, która panowała nad ładem w państwie i stosunkami wewnętrznymi w nim. Przedstawiana jako kobieta trzymająca róg obfitości w jednej ręce i gałąź oliwną w drugiej.

PS Z tego co słyszałam to właśnie o tą boginią zgody i harmonii chodziło właścicielowi tej restauracji.

iBOX ,
Ładna wklejka z sieci , no i aż CAŁE zdanie komentarza z Twojej strony , gratuluję tym razem się przyłożyłeś ,

a GDZIE to tak słyszałeś , że właśnie właścicielowi o to chodziło ?

Zdemaskator :)
Zezol, jak taki dobry jesteś to możesz zarobić ;p
Powiedz kto samochody na parkingach powoli rozbiera

Wadolek mam już swoje typy , to taki jeden z tego forum , pewnie mu za skórę zalazłeś

Wyjaw ten sekret. Pomyśl ilu ludzi się ucieszy a na pewno ja :D

Niech otwierają ciekawe tylko kto w tych wszystkich restauracjach będzie jadał;)

wads nie zupełnie tak jest jak myślisz. Swego czasu na forum zawitał pewien chińczyk co uruchamiał bar dyskutował tu około miesiąca konkretnie i szczerze i nikt mu złego słowa nie powiedział że reklama czy coś takiego. Ot po prostu wykładał kawę na ławę jak to się mówi.

fanka bocianka , i o TO właśnie chodzi

WADS PAMIETAMY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org