piątek, 18 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Po proteście

http://www.mylomza.pl/home/lomza/item/1877-kierowcy.html

A jak reszta łomzyniaków się czuje ?
Zadowoleni ????

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Po proteście

Czekamy na pozostałe relacje innych mediów, chcę zebrac wszystko w całośc i wysłac, gdzie trzeba.

coś mało było tam tych aut,
szkoda , pogoda dopisała, słoneczko sprzyjało , a odzew w Łomży raczej mizerny,

maruda dobrze :)))

http://www.youtube.com/watch?v=s8hSBU7qz6g

mag:)
Ty się nie odzywaj :)
Bo twoje ACTA są czyste :):)

Łomża to chyba cały czas jest blokowana przez L

Maruda Meg też była :)))

http://www.youtube.com/watch?v=U82GludosnQ&feature=related

biess:):)
Prześwietlałem i wiem że była :)

Się ma swoich ludzi wszędzie :):)

maruda, Ty już moją ł-ACT(A)-óweczkę odstaw na półeczkę odznacz łodpowiednio :))

Już jest oznaczona [PRZEFILTROWANA i stoi tam gdzie trza :)

wydaje mi się , że od strony organizacji , to było dobrze zorganizowane : plakaty, regulamin , plan akcji, itd ....
może tylko cała akcja była ZA MAŁO nagłośniona, choćby ostatnio na Forum,

Gdzieś tu czytałem ;) Wyjdźmy bez samochodów zablokujmy wloty do miasta ;) Nowogrodzką, zjazd, nowy most, szosę zambrowską, Aleję legionów obok bp, Wojska polskiego przy fadomie, I to chyba wszystko.. Niech wiedzą że jest protest.. Przy okazji można by było zablokować stację.. Informujmy wszystkich w mieście o strajku, wiele ludzi nic o nim nie wiadomo, porozwieszajmy jakieś plakaty. Zróbmy jakieś hasła do machania na płytach czy jakoś tak ;) Bo w końcu wszyscy się przerzucą na rowery ;P

...

Unicode :)
Bez samochodów też byli :)
Ale tylko ci którzy nie bali się zmoczenia dup.y :):):)

ale jedyny sposób na obniżenie cen to zmniejszenie akcyzy. Dlaczego w naszym kraju jest tak że ludzie w żadzie robią to co chcą a nie robią tego co chcą ludzie? Czasem mam ochotę powystrzelać ich wszystkich.. ;0

...

A byłeś dziś na proteście ??

Dziś niestety nie mogłem Praca :(

...

A na poprzednim byłeś ??

O poprzednim nie wiedziałem, dowiedziałem się dopiero po wyświetleniu na głównej tekstu i zdjęć ;P

...

A to szkoda :):)
Ale zablokować ulicę zawsze możesz ja się z chęcią dołączę i inni też :):)
Nawet transparenty przygotuję :):)

Tak że masz pole do działania , organizuj blokadę ulic a zobaczysz ilu uczestników będziesz miał :):)

Musimy nagłośnić cały protest, ;) na następnym proteście na pewno będę ;) Mówmy o tym znajomym ;) Wykrzykujmy to nawet jak idziemy przez miasto ;0

...

To bierz się do dzieła bo czasu niewiele pozostało do następnego :):)
Mogą nie usłyszeć wszyscy twojego wołania :)

A tak żeby wykupić reklamę na telebimie?? ;) Zrobic zbiórkę i wgl ;)

...

A po co ?
Skoro chcesz być naszą tubą to żadna reklama nie potrzebna będzie :):)

hehe no aż tak głośno nie krzyczę ;0

...

Najlepszy teks dzisiejszej akcji:
-Pani chyba z jakiegoś radia : Dzień dobry czy Pan też przyszedł zaprotestować??
-Nie nie ja myślałem ze to giełda ^ ^
hahah rozbił mnie gościu :D

Damy ci megafon :):):)
Będziesz dobrze słyszalny :):)
Wyraź tylko chęć szczerą :):)

Skonczcie juz z tymi zalosnymi protestami, majacymi na celu pokazanie siebie i swojego samochodu na zdjeciach. Zacznijmy protestowac w kazdej sprawie, bo przeciez wszystko drozeje, a pozatym zablokujmy Stokorotke, Kaufland itd., bo to obcy kapitał i pewnie szkodzi nam bardziej niz drogie paliwo. Tylko, ze w ten sposob utrudniamy zycie tylko sobie nawzajem..... celujac w mieszkancow. Wes sie jeden z drugim za nauke i jesli naprawde chcesz cos zrobic dla spolecznosci to zaangazuj sie w polityke czy to samorzadowa czy centralna(gdzie bedziecie mogli cos zdzialac), bo jesli naprawde macie w sobie tyle pasji i ochoty do dzialania to znalezienie sie tam nie bedzie dla was zadnym problemem. Liczebnosc ludzi powinna wam pokazac najlepiej, ze to do niczego nie prowadzi.

Konkrety, a nie pier******.

Oczywiście mogę krzyczeć bardzo głośno ;)

...

To krzycz :)
Nie żałuj gardła a sukces odniesiesz murowany :)

Kolego Sir, sieć stokrotka jest polską siecią z polskim kapitałem jeżeli mamy być skrupulatni. Jeżeli nie masz ochoty wspomagać kapitałów zachodnich to proste, ze możesz omijać szerokim łukiem sklepy, sieciówki z których podatek nie pozostanie w mieście lub w kraju.
Wzrost kosztów usług, cen, zależny jest od wielu czynników, a jednym z nich, istotnym jest paliwo. Cena paliw, to nie tylko kolego transport, ale wiekszość produktów na rynku.\
Nie rozumiem zatem Twojego podejścia do tematu, bo o ile w przypadku zakupów, mamy wybór gdzie pójdziemy do sklepu, w przypadku cen paliw, wyboru raczej brak!!!!!

maruda , bo bez szaliczka się nosisz ,
grzane piwko z cukrem i gożdzikami, odrobina cynamonu i do łóżeczka

Megan w 100 % racja, najlepiej siedzieć w domu marudzić jak to źle ale spróbować coś z tym zrobić to już nie bardzo.

Szukam osoby lub firmy która zrobi dach na domu.

telefon: 509439887
ogłoszenie dodane 2012-02-08

To Gość który zleca prace i nie płaci póżniej kasy lub płaci tak jak uważa. jego drugi nr tel: 600588666

A ja dziś nie byłem bo wyżej wymieniony gość nie zapłacił mi kasy i nie miałem za co zatankować auta...

zezuś :)
W rozmowach nocą pogadamy o szaliczkach i grzańcach :):):)
Teraz muszę ziółka zarzyć i siódme poty wylać z siebie :):)

kuruj się, kuruj
zdrówka życzę !

Ok...oficjalnie tak, wiec na temat Stokrotki sprzeczac sie nie bede. Ja to wszystko rozumiem, ale odpowiedz sobie na jedno pytanie czy sam wierzysz w to, ze ta akcja jest wstanie przyniesc jakies pozytywne skutki? Czemu nie masz wyboru? Samochod jest tylko jednym z rozwiazan, skoro paliwo jest za drogie zostaje jeszcze komunikacja miejska i inni przewoznicy....to napewno rowniez zniweluje wydatki. Juz widze jak BP, Orlen i Statoil jutro zajda na 4zł/l bo na ich stacjach w Łomży pojawiło sie pare samochodow. Oczywiscie kazdy tak samo jak i ja z miła checia placilby za paliwo mniej, ale akcje tego typu nic nie wniosa. Poza utrudnianiem zycia ludziom, ktorzy placa za paliwo tyle co wy a do tego musza jeszcze tracic czas.
Jesli madziqqq przeczytasz moj post wyzej to zobaczysz, ze nie marudze tylko proponuje konkretne rozwiazanie, wszyscy mamy otwarta droge do polityki, a co za tym idzie mozliwosc decydowania. Zapraszam.

Sir nie powiedziałam konkretnie o Tobie tylko ogólnie więc się nie unoś ;)

Ależ Ty jesteś myślący Sir!
Autobusy na wodę jeżdżą ?
Płacę za bilety autobusowe córki i świadoma jestem kosztów!
Ty wciąż pijesz do ceny paliwa, do transportu do przemieszczania się.
W jakim stopniu Tobie jako zjadaczowi chleba został utrudniony dostęp do dystrybutora ile roboczych godzin utraciłeś?
Czytaj uważnie, cena paliwa = cena chleba, mleka, wody, wódki tyż!
Cena buta, m2, czy wiadra prądu.
Co wniesie :
Być może nic, ale jesteś jednym z wielu, którzy poza tym, że wypowiedzą się niepochlebnie, nie wniosą nic!!

Spoko spoko droga Pani, nie ma spiny;)

A spinaj się, spinaj, najlepiej klamerkami :))

Wydaje mi sie, ze jak juz masz bilet autobusowy to nie musisz, autobusu tankowac.....a wspomnialem a nim w kontekscie zniwelowania kosztów, bo chyba o to wam wszystkim chodzi? Poprzez zmniejszenie ceny paliwa(bo zaraz napiszesz ze o to konkretnie wam chodzi). Łatwiej by sie dyskutowalo jak bys czytala mnie uwazniej. Pozstaje mi tylko podziekowac ze ten wspanialy wyklad czystej ekonomii. Starasz sie mi wmowic, ze jestem przeciwko wam. Nie jest tak. Ja jestem przeciwko formie w jakiej to robicie.

Akurat post o spinaniu sie był do madziqqq, pzdr;)

Każda forma jest dobra, ważna jest inicjatywa, więcej znaczy poparcie niż samo bycie, a wyrażanie formy jako żałosnej stawia Cie w pozycji opozycjonisty.
Nikt nie wymaga od Ciebie byś był za, byś przyklaskiwał, ale nie podważaj tego co ktoś inny robi, a przynajmniej próbuje.

"Samochod jest tylko jednym z rozwiazan, skoro paliwo jest za drogie ( - to korzystajcie z taksówek , tu nie musicie tankować i ) - zostaje jeszcze" zaangażowanie "sie w polityke czy to samorzadowa czy centralna" ( gdzie będziecie mogli mieć służbową furę i szofera)

ZS ja juz mam bileta na aftobus i tyz tankowac jusz nie muszem, a propo, czy aby nie podrozejom jeszcze te bilety?

wy chyba niepowazni jestescie?Myslicie ze takie protesty cos dadza?Pan premier sie przestraszy i obnizy akcyze?Puknijcie sie w czolo.Mamy tak upartego i nieugietego premiera ze nawet rewolucja by na nim nie zrobila wrazenia,a po za tym gdyby rzad sie ugial swiadczylo by to jego slabosci.To tyle machajcie szabelkami dalej.

a czemu boicie się zablokować prywatnych stacji bo Was pałami przegonią

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuullllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllLLLLllllllloooooooooLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLllllllllllllLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A kto powiedział, że boimy się blokowac prywatne stacje? Widac nie masz zbyt dużego pojęcia o łomżyńskich stacjach to podpowiem Ci, że np. Orlen na Piłsudskiego jest stacją prywatną, a Orlen w Piątnicy sieciówką :)

Co do malutkich stacji nie ma sensu jechac, idea protestu zakładała tankowanie na głównych stacjach w Łomży, a takie to niewątpliwie Statoil, Orlen czy BP.

Ja z tego miejsca chciałbym wszystkim jeszcze raz serdecznie podziękowac za udział w dzisiejszym proteście, fajnie, że znowu wspólnie razem mogliśmy spróbowac coś zrobic w słusznej sprawie. Jeszcze raz dzięki.

Odnośnie następnego protestu z ramienia Inicjatywy Obywatelskiej to ma się on odbyc 20.02.2012, tj. poniedziałek, w godzinach porannych, u nas niestety taka akcja nie przejdzie, natomiast planujemy własną inicjatywę, nie patrząc na resztę kraju. Tym razem będzie to coś zupełnie nowego i innego od tego, co mogliśmy zobaczyc dzisiaj czy 28-go stycznia. Narazie więcej szczegółów nie podam :)

Na pewno na tym nie poprzestaniemy, a kolejna forma protestu będzie mocno zaostrzona.

Aha, zapomniałbym również wielkie podziękowania za wsparcie medialne, przede wszystkim dla portalu 4lomza.pl, Radia Nadzieja, które w znacznym stopniu po piątkowych audycjach przyczyniło się do większego rozgłosu naszego protestu, portalowi lomzynskie24.pl, mylomza.pl i narew.info za miłą współpracę i wsparcie.

P.S. Nie zdziwią mnie już telefony nawet w środku nocy "Dobry wieczór, dzwonię z gazety/radia/telewizji ..." hehe

protest na poziomie imbecyla malpowatego

BRAK NICKA Poczytaj sobie szczególnie koniec tego artykułu. Już tego nie zatrzymasz....

Łomżyński ekonomista pochwala protest
- Akcja protestacyjna kierowców jest bardzo ważna i potrzebna, ponieważ rządzący nie kwapią się do zajęcia stale rosnącymi cenami benzyny i oleju napędowego – twierdzi znany ekonomista dr Zbigniew Piotrowski, rektor Wyższej Szkoły Zarządzania i Przedsiębiorczości w Łomży. - Pierwsze moje skojarzenie, jeszcze przed protestami, było takie: kiedy zobaczymy tablice z ceną za litr benzyny lub oleju napędowego po 10 zł. Jednak prosta ekstrapolacja dynamiki przyrostu cen za paliwa pokazuje, że za dwa lata, o ile rząd nie podejmie zdecydowanych działań, ceny przekroczą 8 zł. W porównaniu z mało zauważalną dynamiką wzrostu wynagrodzeń to bardzo szybki i wysoki skok cen. Państwo poszukuje w cenie litra benzyny sposobu na łatanie dziury budżetowej i nie zważa na kłopoty Kowalskiego. ale odnoszę wrażenie, że nikt nad tym nie panuje. Benzyna jest dobrem jak każde inne, więc na wolnym rynku wskutek gry popytu i podaży powinno działać prawo: im większy popyt tym mniejsza cena. W przypadku paliw nie zauważamy tego od ponad 20 lat w demokratycznej Polsce! Można powiedzieć, że na tym rynku panuje konkurencja monopolistyczna. Ma to związek z lobby światowych producentów ropy naftowej, zakręcających kurek, gdy spada jej cena. Argument rządu, że w Europie paliwa są znacznie droższe niż w jest bałamutna: wystarczy porównać wynagrodzenia w Polsce z tymi w Niemczech czy w Szwajcarii.

Czas na tańsze substytuty benzyny
Zdaniem dr. Zbigniewa Piotrowskiego, polityka rządu Donalda Tuska to chowanie głowy w piasek, które już się mści i zemści się jeszcze bardziej. Oprócz narastającego niezadowolenia społecznego, rosnąć będzie nieufność do władzy, bo „ludzie nie pozwolą sobie na okrągło wciskać kitu”. Kolejnym skutkiem będzie, że kreatywni i przedsiębiorczy wymyślą sposoby na obejście tankowania w stacjach: będą jeździć na tańszych substytutach benzyny o tej samej funkcjonalności.
- Skala protestu internautów przeciwko wprowadzeniu przepisów ACTA jest nieporównywalnie większa – konkluduje łomżyński ekonomista. - Protesty kierowców powinny być bardziej spektakularne, tym bardziej, że są mało dokuczliwe dla rządu. Na oburzenie obywateli oraz szum medialny wokół ACTA rząd zareagował zdecydowanie i błyskawicznie, mimo że zapisy ACTA nie przekładają się bezpośrednio na finanse publiczne. Dlatego forma protestu kierowców powinna być bardziej spektakularna, żeby wywołać uciążliwość w oczach i uszach władzy. A na polityków rządowych i sejmowych działa najsilniej uciążliwość wizerunkowa.

http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=27844

W dalszym ciągu masz zamiar gardłować i próbować w ten nieudolny sposób zatrzymać te protesty??
POZDRAWIAM WSZYSTKICH PROTESTUJĄCYCH I SOLIDARYZUJĄCYCH SIĘ Z PROTESTEM!!!

Autor: BRAK NICKA (---.lomza.vectranet.pl)
Data: 08-02-12 08:02

skoncz dzieco ten przykry kabaret bo znowu sie skonczy ze pan policjant przyjedzie i wszyscy pouciekacie bo przeciez to jest protest a nie rozroba buhahahhahahah chcesz zadzialac z glowa to podziel ludzi na 2 grupy jednych wyslij bez samochodow bo po co palic paliwo skoro sie protestuje przeciwko temu ze nie stac ludzi na kupowanie ich to lepiej chyba zebrac sie i puscic jedno grupe na przejscie przy wordzie a druga przy nowym moscie zablokujecie wtedy wjazd do miasta i dopiero utworzy sie gigantyczny korek tvn24 gwarantowany wtedy zostaniecie zauwazeni a nie wy pojedziecie na stacje i co zaczniecie tankowac po 10groszy i kupowac kanapki i kawy to tylko na reke wlascicielom bo z tego maja najwieksze zyski przeanalizujcie sobie najpierw kto ile bierze z ceny litra paliwa i zobaczycie ze wasz protest jest na poziomie dziecka z przedszkola albo i nizej

moja wypowiedz z 08,02,2012
teraz jeszcze raz przstudiuj wypowiedz ekonomisty na ktorego sie powolujesz przeanalizuj fakty i przyznja mi racje moim skromnym zdaniem jak zablokujesz cala lomze da to o wiele wiekszy rozglos i korzysci niz lansowanie sie swoim samochodzikiem i robienie z siebie balwana bo dzis tankujesz za 10gr w ramach protestu przy czym spalasz paliwa za 50zl a jutro jak ten gamon pojedziesz na ta sama stacje i zatankujesz za 50zl bo spaliles je dzien wczesniej na protescie a jezdzic przeciez trzeba wiec nie wpieraj ze forma protestu jest dobra jak nie jest

http://www.iph.lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=481857&t=481849

a ja tym linkiem zacytuję Ci cały wątek tego postu na forum a nie wygodny tylko dla Ciebie kawałek wypowiedzi.
A że zatankuję za 50 zł to co przejeździłem to i owszem ale staram się bym nie musiał tankować tylko za 50 zł ale by paliwo spadło z ceny dzięki protestom.By każdego kierowcę było stać zalać auto do pełna nie skrobiąc się w głowę i wyliczając każdą złotówkę na paliwo czy też opłaty.A to na pewno przyniesie korzyść i Twej stacji.Bo nie ceną nadrobisz ale ilością zatankowanego u Ciebie paliwa.Czyli w sumie wyjdziesz na swoje.A też kierowcy będą zadowoleni.To wszystko co mam Ci do powiedzenia.I zwróć uwagę na to że nie używam tak jak Ty określeń obrażających większość osób z tego forum. Jak już wspomniałem nie warto reagować na Twe zaczepki.Więc jeśli masz coś do nas protestujących to zjaw się na następnym proteście i powiedz to wszystkim prosto w twarz a nie kryjesz się za anonimowością forum.

BRAK NICKA ty chyba jakis nieulomny jestes. I pewnie podczas powstania warszwskiego tłumaczyles ludziom ze po co walczyc skoro mozna stracic zycie? lepiej zyc jak zyc i sie nie odzywac.... tak??? o to chodzi??? a moze ty jakis (bez)radny PełO?? To wytlumacz mi jedno to moze i zaczne cie szanowac. Mianowicie... Statoil Białystok Gaz - 2,79
Statoil Łomża Gaz - 2,90
Było to pare dni temu... Podczas mojej podróży po naszym biednym województwie... Można taniej?? MOŻNA?? prosze konkrety... Bo ja tu widze jedno. Mówi Ci coś ZMOWA CENOWA?? i mysle ze jednak akcje protestacyjne w koncu cos przyniosa.... zobaczysz..

widzisz brak ci argumentow wiec wytlumacze tobie pare rzeczy:
po pierwsze kazdy chce tankowac taniej w tym celu ludzie musza zaczac protestowac by pokazac wladzy ze sie nie zgadzamy z tymi cenami
po drugie protest ten musi byc dokuczliwy dla jak najwiekszej liczby obywateli by wqrwienie ludnosci siegnelo zenitu wtedy tylko rzad jest w stanie cokolwiek zmienic bo gdy wqrwienie ludzi nie osiagnie zenitu jedynie jestes skazany na wybrechtanie wlasnej osoby przez rzadzacych przy butelce wodki
po trzecie robicie protest juz drugi raz i poza tym ze 4lomza i mylomza ma o czym pisac nic sie nie zmieni
po czwarte ta forma protestu jest tak glupia jak branie nauk od goscia ktory nigdy nie ruchal chyba juz ci to wytlumaczylem pare postow wyzej ze to co spalisz na protescie zatankujesz za dwa dni
i moglbym tak pisac i pisac ale i tak mam ta swiadomosc ze za wiele sie nie zmieni bo jak tu przyznac racje gosciowi skoro raz sie powiedzialo ze ma glupie pomysly a moja forma jest the best przyznalbym sie wtedy ze jestem wiekszym kretynem od niego niestety taka jest prawda i na koniec jeszcze jedno zeby wasi dziadkowie pradziadkowie tak samo bronili polski jak wy strajkujecie dzis gadalibyscie wszycy po rusku a moze to i lepiej widzac co teraz sie dzieje tak wiec proponuje krotko ankiete jaka forme protestu wybieram A forme biess(pieczny) czy B moja glosowanie czas zaczac

Brawo Azmolek!!!!

BRAK NICKA taki dobroduszny martwi się o bezrobotnych...
http://www.iph.lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=480020&t=480020
napastujących parkujących pod kościołem.....
http://www.pg9.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=245122&t=245122
a także protestujący....
http://www.pg9.4lomza.pl/doczworki/forum/read.php?f=1&i=140821&t=140821

pozostawiam Osobom przeglądającym te forum osąd Twej Osoby

nie tankować u nas w Łomży to ceny spadną same .... :)

odnosnie azmolka niewiem czy was nie uczyli czytac ze zrozumieniem czy co jestem jak najbardziej za protestem ale nie w tak durnej formie przeczytaj najpierw wszystkie posty i dopiero zabieraj zdanie

BRAK NICKA w takim razie do dzieła organizuj,przedstaw swój plan działania.Chyba nie brak Ci odwagi?Jeśli zgodzę się z nim będziesz miał mnie pierwszego na liście w tym głosowaniu!!!

Tu proszę link do materiałów TVN 24:

http://www.tvn24.pl/0,1732965,0,1,polska-zakorkowana-protest-przeciw-wysokim-cenom-paliw,wiadomosc.html

powiedz mi kolego jaka ty szkole konczyles czy wogole jakas skonczyles dajesz linki i potwierdzasz moje slowa jakw widac niektorzy mysla tak jak ja a ty dalej swoje ze bedziesz blokowal stacje blokada autostrady jak najbardziej jestem za zauwazyli zauwazyli a ty jedz dalej i se tankuj za 10 groszy

To jest te Twoje głosowanie kolego??Umiesz tylko dużo kłapać a nic nie zrobisz sam!!!
Pytanie jaką Ty szkołę kończyłeś???Zwróć uwagę że to co jest tam zamieszczone działo się w całej Polsce!!!

WOGÓLE, to on SE jakąś szkołę skończył ?

Zezuś pewnie nie.... a jeszcze i kolegów szuka :) pies mu ciekł czy co?? ;)

biess(pieczny)
Biess gratuluję inicjatywy i samozaparcia w realizacji celu :) TAK TRZYMAJ ! :)

biess(pieczny),
dołączam się do dziadka_kalesony

Dzięki Dziadka_Kalesony :) Ale to nie tylko moja zasługa :)

Dzięki Zezuś :) Ale jak wspomniałem to nie tylko moja zasługa :)

wiem,

pozdrowienia dla makmarc i innych zaangażowanych !

biess(pieczny)
Wszystkim współorganizatorom i biorącym udział należą się gratulacje ,ale Tobie szczególnie :)

Aj tam nie przesadzajmy Dziadka_Kalesony, bo co ja....ja sam to mógłbym se postać...a tak to dzięki ludziom biorącym udział i Makmarc jest to możliwe :)

ROBCIU,ze ty swojemu konioju owsa w Łomży nie kupujesz to nie znaczy ze my w Łomży nie bedziemy tankowac swoich aut:)

Baśka obserwuje rynek paliwowy w POlsce:)

http://www.youtube.com/watch?v=DRHhIQKpKZk&feature=player_embedded

Ja to w ogóle nie wdaje się w dyskusję z niektórymi osobami tutaj, bo to bez sensu. Zawsze najwięcej do gadania mają Ci, co najmniej robią, co albo nie byli w ogóle na wyborach, a teraz narzekają, albo Ci, którzy sami zgotowali i nam i sobie taki los głosując na PO?

Ja mam 24lata, jak zauważyliście nie kryłem się ze swoimi danymi od początku, i tak samo mogę powiedziec, że głosuję zawsze i jeszcze ani razu nie zagłosowałem na PO, tak jak reszta ludzi czy moich znajomych, którzy uwierzyli w cud D. Tuska i w drugą Irlandię w naszym kraju. POgratulowac wyboru i decyzji, to właśnie dzięki Wam jest jak jest i jeszcze k**** macie coś do powiedzenia? Że drogi zablokowane? Że nie macie jak zatankowac? Mądry Polak po szkodzie ... Teraz może sięgniecie po rozum do głowy

Na następną blokadę wlejcie sobie w kanisterki i nie będziecie musieli na stacjach w kolejce czekac:):)

Kto z sobą nosi nikogo nie prosi :):)
Znacie to ?????

Makmarc i Maruda

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org