Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
AGD z internetu |
chcialem sie was spytac czy macie jakies doswiadczenia z zakupem wiekszego sprzetu AGD przez internet rozgladam sie za sprzetem typu pralka lodowka oraz zmywarka ale lomzynske sklepy nie kusza tanimi i sprzetami :( przegladajac oferty w sieci oraz modele ktore mnie interesuja takie same AGD co w sklepie mozna kupic kolo 300zl taniej na sztuce ( wiec 900zl to naprawde duzo ) i wogole jakie firmy mozecie polecic zalezy mi na bezawaryjnym dzialaniu w rozsadnej cenie jakie strony smialo mozecie polecic na takie zakupy? orientuje sie ktos jak sie przedstawia sprawa z gwarancja na taki sprzet czy lomzynskie serwisy AGD uznaja karty gwarancyjne sprzetu zakupionego w sieci bo czytajac oferty to wszedzie obowiazuje gwarancja producenta+paragon faktura, a wiadomo np. pralki raczej nie bede odsylal na drugi koniec polski do sklepu :/ i dzieki za wszelkie pomysly :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: AGD z internetu |
Jeśli serwis AGD jest autoryzowany, wtedy przyjmuje sprzęt obojętnie gdzie został kupiony. A najwygodniej będzie jeśli kupisz taki, który ma gwarancję door-to-door - wtedy przy ewentualnej usterce powiadamiasz serwis, który na swój koszt zabierze ci sprzęt z domu a po naprawie go odwiezie. Co do sprzętu mogę powiedzieć tylko tyle, że pralki marki Candy nie polecam w żadnym wypadku.
|
|
Kolezka moj ostatnio zamawial lodowke,piekarnik,zmywarke i pralke to wyszlo mu taniej 2600 niz w sklepie
|
|
Z gwarancją nie powinno być problemu bo lokalne serwisy też obsługują taki sprzęt. Co do zakupów często kupuję na www.agito.pl Legends may sleep, but NEVER die ...
|
|
Bez problemu, tak tylko robię "większe" zakupy AGD. obecnie rozglądam się za jakimś tv. Ostatnia wizyta w EuroAgd w Białymstoku niestety mnie rozczarowała.
|
|
WEszystko ładnie pięknie tylko schody sie zaczynają gdy coś trzeba serwisować. Kupiłem Kartę graficzną na agito i niestety już karta zosytła drugi raz do nich wysłana. Półtora miesiąca już bez kompa. Za pierwszym razem przysłali mi kartę po 3 tyg. w takim samym stanie jak do nich wysłałem. Nawet nie było żadnej informacji, więc może nawet pudełka nie otwierali :)
|
|
wiec co do oplacalnosci takiego interesu to nie ma wogole o czym gadac a mozesz sie dowiedziec z jakiej strony bral sprzet i czy ogolnie zadowolony jest z tej uslugi ( szybkosc wysylki, gwarancja itp. itd)
|
|
Kupowałam w internecie pralkę Whirpool ładowaną z góry, z dowozem (60zł), wyszło mi taniej o 300 zł niż w hurtowni AGD. Z serwisem nie było zadnych problemów (serwis na Starym Rynku).
|
|
Jakieś 3 lata temu kupiliśmy lodówkę Ariston w sieci. Jasne, że była obawa, że przyjdzie porysowana, uszkodzona itd. bo to duże rozmiary, 2m wysoka, po 70 cm szeroka. Przesyłka kosztowała do 100zł, a mimo to w porównaniu z cena tego samego modelu w łomżyńskich sklepach oszczędzaliśmy ok. 500-700zł. Okazało się, że sprzęt przysłali w kilka dni, był zapakowany oryginalnie we Włoszech, tak, że przetrwałby podróż nawet do Chin. Jedyne co trzeba pamiętać przy zamawianiu dużego, ciężkiego sprzętu, że kurier podjeżdża pod dom, blok, a my musimy sami wnosić nasz zakup. Jeśli okaże się coś nie tak, to mamy prawo w ciągu 10 dni, nawet bez podawania przyczyn do zwrotu towaru.
|
|
www.skapiec.pl oraz www.ceneo.pl :) w ostatecznosci allegro ale tylko ze sklepow bigi2004
|
|
Ja kupiłem lodowke Wirhlpool side by side w sklepie internetowym na allegro. U nas ta sama lodowka kosztowala 3690 ja w tym sklepie wraz z przesylka (120zl) zaplacilem 2810. Kalkulacja bardzo prosta. Jestem zadowolony i to bardzo. Teraz bede zamawial inne sprzety w tym samym sklepie. Obsluga super wysylka za pobraniem bez problemu.
|
|
bylem ostatnio w euro w białym , przy stoisku z czajnikami zaatakowala mnie hostessa, i zaoferowała promocję. teraz usiądzcie, za zakupy na kwote 800 zł zaoferowała mi słuchawki douszne gratis! a do zakupu za 1200 zł pamieć pen drive! nosz kurde ale okazja! hahaha żal.pl polecam serwis allegro.pl
|
|
no i zamowione, AGD zakupilem za posrednictwem allegro ale ze sklepu www.agito.pl tak jak sugerowaliscie a nie przez czyjes prywatne rece teraz tylko poczekamy zobaczymy co to mi wysla i jak sie bedzie sprzet sprawowal oby dlugo i bezawaryjnie :) no i jedna z wazniejszych rzeczy ze kilkaset!!! zl w kieszeni zostaje na inne wydatki :) dzieki wszystkim za pomoc
|
|
Kupowałem w tym sklepie, wszystko było ok. Inna sprawa, że ten sam produkt kupowany przez Allegr, a bezpośrednio w sklepie ma różne ceny. Przykład pralka Bosch WAE20441PL z agito.pl. kupiona na Allegro z tego sklepu kosztuje: 1646 zł kupiona z wyszukiwarki skąpiec.pl w tym sklepie kosztuje:1496.00 różnica to haracz Alledrogo 153 zł pozdrawiam :)
|
|
a wiesz co o dziwo w moim przypadku jest odwrotnie na allegro ceny byly te same a w przypadku lodowki cena nizsza o 50zl niz na ich stronie :/
|
|
no to za poradę powinieneś chyba coś odpalić ;)
|
|
No w dużym stopniu sklep internetowy Agito jak i wiele innych z renomowanych sklepów internetowych, sprzęt bierze wlasnie z Łomzy, co do cen wygląda to tak, ze utrzymanie lokalu i pensje dla pracowników kosztują. Sklep internetowy zawsze będzie korzystniejszy, niż sklep lokalny. Ryzyko zakupu sprzętu wadliwego jest nie duże jeśli zadbamy o to. W obecności kuriera sprawdzamy opakowanie, ew. nieścisłości opisujemy w protokole szkody. 10 dni daje nam prawo polskie na sprawdzenie i ewentualny zwrot. Moim zdaniem zakupy przez internet są dużo bardziej na plus. Minus to logistyka 'sprzętu białego', która niestety trwa. Serwis w przypadku w/w sprzętu - zawsze ale to zawsze pojawi się u Nas bez potrzeby dbania o inne sprawy. Nie musimy wysyłać pralki jeśli sie popsuje :D Nie toleruje głupoty ...
|
|
no i lipa agito nie byl jednak najlepszym wyborem towar wystawili, napewno jest i niedlugo trafi do domu itp. itd. a co do czego okazalo sie ze nie moga wyslac kompletnego zamowienia bo towar jest uszkodzony i nie wiadomo kiedy bedzie nowa dostawa wiec podziekowalem za takie uslugi cale szczescie ze zawsze zamawiam za pobraniem no i druga sprawa czy sa jeszcze jakies inne sklepy, strony godne zaufania i sprawdzone przez Was?
|
|
Jak towar jest uszkodzony to znaczy, że mają tylko 1 sztukę albo wszystkie wadliwe. Raczej nie mają tego wcale na stanach więc mówią , że uszkodzony, bo tak lepiej brzmi dla klienta.
|
|
to fakt klienta trzeba jakos zbyc, ale w takiej sytuacji jaki sklep mozecie polecic bo z uslug agito dziekuje a czas mnie goni
|
|
to fakt klienta trzeba jakos zbyc, ale w takiej sytuacji jaki inny sklep mozecie polecic bo z uslug agito chwilowo dziekuje a czas mnie goni i nie usmiecha mi sie przeplacac w lomzynskich sklepach RTV AGD zawsze troche w kieszeni zostanie
|
|
Napisali, że nie mogą zapewnić tego towaru, a to czy uszkodzony, czy nie mają, to mniej ważna sprawa. Jest wiele sklepów, które kręciłyby miesiąc jak nie dłużej. Agito to dobry sklep, kupowałem u nich, wszystko załatwili błyskawicznie. Pewnie nawet jakbyś wpłacił pieniądze, to także zwróciliby. Najlepszym doradcą są opinie o sklepie przykład opinii o Agito: http://www.opineo.pl/index.php?sklep=8 Wchodzisz na porównywarkę cen typu skąpiec.pl lub ceneo.pl. szukasz wybranego produktu i najlepszych ofert. Potem czytasz opinie o sklepie, gdzie ludzie piszą jak ich obsłużono, jeśli jest dużo pozytywów to warto kupować w takim sklepie. Zawsze mogą zdarzyć się przypadki, że towaru brak lub inne zdarzenie, ale podchodząc w ten sposób nikt nie powinien jeździć samochodem, bo co tydzień w Polsce ginie kilkadziesiąt osób. Znajdź inną dobrą cenowo ofertę, sklep dobrze oceniany przez klientów i kupuj.
|
|
ja osobiście korzystałem z www.max24.pl www.ulubiony.pl itd. kupiłem m.in. pralkę Bosch WAE24461PL około 500 zł taniej niż w innych sklepach, i dużo innego drobniejszego sprzętu AGD i RTV. Wyszukuje na np. ceneo sprawdzam najniższe ceny oraz zwracam uwagę na opinie klientów na temat danego sklepu. Towar zamawiają po otrzymaniu mojego zamówienia, w hurtowniach, jeżeli nie ma lub długi czas realizacji to ustalamy zamianę, rezygnację etc
|
|
a ten sklep ktos zna : http://www.2w1.pl/index.html maja niby dostepne to co chce rowniez w niezlej cenie wszystko ladnie pieknie sa zarowno opinie dobre jak i zle myslicie ze mozna z tym zaryzykowac?
|
|
Ok, tylko powiedz mi jeszcze, jaki jest zakres cenowy tego sprzętu, który użytkujesz? Ja w tej chwili szykuję się do zakupu piekarnika, ale bardzo dużo osób radziło mi, żeby kupować od whirlpool piekarniki bo ponoć są bardzo wytrzymałe i rzadko się psują. Teraz sam nie wiem co zrobić, bo w sumie najbardziej zależy mi chyba na tym, żeby ten sprzęt faktycznie rzadko się psuł. Jak radzisz, w co zainwestować? Gwardia umiera, ale się nie poddaje
|
|
www.multum.com.pl www.nazakupy.com.pl Zamawiasz i płacisz w necie lub osobiście w ich biurze w Łomzy. Odbierasz osobiście także w Łomży,na Poznańskiej. Dobre ceny,duży wybór.Polecam.
|
|
Ja robie zakupy w ELEKTROPL. najtańszy i solidny sklep. Towar dostarczają solidnie zabezpieczony, i w ciągu 24 godzin. Kilkanaście moich znajomych to potwierdza .Polecam.
|
|
Kupowaliśmy ( ja i znajomi) w http://www.euro.com.pl/?gclid=CPnZ_ufU3qsCFQMYzQod7CS2Ow , było nie tylko dużo taniej, ale zasadą, o której stale uprzedzani są kupujący, jest, że kurier ma obowiązek nie tylko wnieść (do większych gabarytów jeżdzi dwóch) ale także rozpakować paczkę i sprawdzić kompletność oraz brak uszkodzeń. rudy błazen z druhem
|
|
Ja ostatnio kupiłem do domu piekarnik Whirlpool przez sklep Zadowolenie.pl – to jest dokładnie to samo, co MixElectronics, jeżeli kojarzycie taką sieć – tylko przez Internet.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |