Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Retoryczne..? |
Dlaczego niektórzy zachowują się jak przysłowiowy pies ogrodnika? Dlaczego?? Pomóżcie mi zrozumieć to zjawisko, bo jestem zdecydowanie za tępa, aby to pojąć! Jantar
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Retoryczne..? |
Być może to zależy od tego jakie doświadczenia wpłynęły na ukształtowanie się takiej postawy owego "psa" ... Zranione zwierzę w potrzasku potrafi kąsać nawet w stanie przedagonalnym Z drugiej strony wszystkim znane jest pojęcie egoizmu. Z psami jak z ludźmi nie dwóch takich samych ;) T i g e r
|
|
Jantar, znowu problemy w rodzinie? ;) -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
:/
|
|
To się nazywa "polskie piekiełko" (Sam nie mam i drugiemu nie dam). Nasz naród powinien być poddany jakiejś totalnej resocjalizacji bo dziczejemy z dnia na dzień. A mamy za sobą już tysiąclecie chrześcijaństwa i co dalej? Zbych
|
|
To co robić? Pozwolić się kąsać zranionemu zwierzęciu w potrzasku przez wzgląd na jego doświadczenia przeszłe? Jantar
|
|
Uwolnić zwierzę i poddać procesowi oswojenia, by zostało naszym najlepszym przyjacielem. HAU HAU!
|
|
Niech się zatem tym problemem zajmą odpowiednie, stworzone w tym celu instytucje. Jantar
|
|
a są takie ? daj namiary, może kiedyś mi się przydadzą :) T i g e r
|
|
Psychologów w każdym mieście pełno...:)) Jantar
|