Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ustawienie kąta wtrysku tdi |
witam, gdzie w Łomży lub okolicy, można tanio i dobrze ustawić kat wtrysku, gdyż podejrzewam, ze jest źle ustawiony, bo słabo pali na zimnym, wymieniałem rozrząd i podejrzewam ze przy wymianie kąt został zmieniony? czekam na rady
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ustawienie kąta wtrysku tdi |
nie o kąt tu bedzie chodziło Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
czytałem na forach i piszą ze to o to, bo na ciepłym pali na dotyk.
|
|
no to go nie gaś.
|
|
no ale pewnie po ok 4 godz juz słabo kreci Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
po godzinie już słabo. który warsztat może vagiem zmierzyć kąt?
|
|
a bucha ci chmura dymy jak odpalisz rano? Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Po co Ci VAG? wystarczy kątomiwrz i mocna nić.
|
|
ja bym jeszcze najpierw świece sprawdził bo miałem podobnie tylko po wymianie uszczelki pod głowicą, lipiec-sierpień a ja go musiałem po 5-6 razy kręcić żeby odpalił a po odpaleniu czarny dym z tłumika już myślałem nad ustawieniem rozrządu albo kąta wtrysku a okazało się, że świece były spalone wymiana i po problemie od razu przestrzegam przed zakupem jakiś tanich np. iskra mi podziałały 3 mies i znowu musiałem zmieniać. Kupuj jak coś np. NGK ja mam je już 2 lata i bez problemu. Powodzenie.
|
|
Jakieś półtora roku temu sprowadzone zostały kontenery ze świecami z Chin, podróbki NGK, albo odrzuty z produkcji. Za cholere to nie pasowało albo właśnie się rozpadało. Świece bardzo szybko rozchodziły się po hurtowniach, sklepach i serwisach bo cena była wyjątkowo atrakcyjna. Warunek atrakcyjnej ceny, gotówka. Oczywiście sprzedający na te świece wystawiał fakturkę, wszystko niby ok. Jak zaczęły się reklamacje to się okazało że firma, która widniała na fakturze zakupu nie zajmuje się wogóle motoryzacją i nie wiedzą o co chodzi :shock: , generalnie nie mają z tym nic wspólnego. A sprzedający znikał z gotóweczką...
|
|
http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/78640-swiece-ngk-mala-przestroga/
|
|
o to chodzi ze swiecie grzeja jak jest ponizej zera to odpala, ale gorzej jak powyzej nie pali, swiecie wymienialem
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |