Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Do tych co lubią ludzi |
Wątek założony w prezencie dla Nico, cyt:Autor: Katie84 (---.lomza.vectranet.pl) Data: 20-11-11 21:33 Niko - ty tu nikomu nie doradzaj kim lub czym ma się zająć. Jeśli uważasz, że ludziom trzeba bardziej pomagać to proszę bardzo załóż oddzielny post i tam udzielaj rad w jaki sposób pomagasz ludziom, nie krytykuj dobrych intencji forumowiczów - patrz tytuł postu: Do tych, co lubią zwierzęta. Poza tym myślę, że jak ktoś jest dobrym człowiekiem to pomaga zarówno ludziom jak i zwierzętom. Odnośnie tematu: na moim osiedlu mieszka czarna, drobna suczka, która godzinami biega miedzy blokami. Ludzie litują się nad nią i dokarmiają. Suczka ma właścicieli, ale oni nie chcą za bardzo się nią opiekować. Dziś wieczorem suczka piszczała w ogródku tych państwa, żeby wpuścili ją do mieszkania. Szkoda mi zarówno zwierząt mieszkających na wsi na łańcuchu jak i tych w mieście, które nie mają odpowiedniej opieki. Teraz mamy oddzielny wątek a moderatorem niech będzie Nico.Prosimy o pomysły jak pomagać ludziom w zimie,
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Do tych co lubią ludzi |
Rok temu przed świętami chciałem wspomóc dzieciaki z domu dziecka. Swego czasu trenowałem Freestyle Football, triki z piłką, efektowny sport. Chciałem po prostu wyjść na ulicę dając pokazy, mając przy sobie jakiś transparent z napisem wyjaśniającym na jaki cel zbieram. W pomysł chciałem zaangażować jeszcze kilku ludzi mających jakieś tam ciekawie wyglądające zdolności, ludzie się znaleźli jednak okazało się, że dom dziecka nie przyjmie pieniędzy ani prezentów bo trzeba mieć jakieś tam papiery itp. itd. Paranoja, jeśli ktoś ma pomysł jak to załatwić w tym roku chętnie to zorganizuję, zbliżają się święta. W Łomży mieszka ponad 60000 tysięcy ludzi, gdyby choć mały procent mieszkańców wrzucił przysłowiową złotówkę można by pomóc dzieciakom lub potrzebującym rodzinom.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |