poniedziałek, 03 marca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Śp. Krzysztof Choiński jak Steve Jobs.

Pewnie większość oszołomów mnie zjedzie, ale z pełną świadomością zamieszczam poniższy tekst jako moje własne, prywatne zdanie.

Krzysztof Choiński jako osoba publiczna nie zrobił nic dobrego dla miasta Łomży. Tułał się od krzesła do stołka przez prawie 10 lat.
W degeneracji miasta przez okres kure.wsko miernych rządów Jerzego Brzezińskiego (tak, tego od czarnego paska na oczach w mainstreamowych mediach) nie uczestniczył "palec boży", tylko palce jego zastępców - w tym Sroczyńskiego i Choińskiego.
Ja w tym okresie nie widziałem zastoju. Widziałem wręcz uwstecznienie i bezpowrotną stratę czasu dla miasta. Takich ludzi, jakimi w Urzędzie Miejskim byli Pan Choiński i Brzeziński, uważam za szkodników.

Nie chcę się rozpisywać, ale dla mnie Śp. K. Choiński jest jak Steve Jobs (ten od iPhona) dla Richarda Stallmana (ten od otwartego oprogramowania, o którym wioska zwana Łomżą w 99% nie ma pojęcia).

Richard Stallman, uznając żal i ból po śmierci Steve'a Jobsa, powiedział jednocześnie, że to dobrze, że już go nie ma w świecie IT.

Tak samo ja chciałbym powiedzieć i wszystkim uświadomić, że mimo szczerego bólu i trwogi związanej z zabójstwem i śmiercią Wiceprezydenta, z całym szacunkiem i naprawdę szczerymi kondolencjami dla jego rodziny uważam, że to dobrze, iż nie ma go już w życiu publicznym Łomży.

P.S. Jako część uzasadnia i podporę mojego postu zamieszczam wycinek z bieżącego forum datowany na rok 2006.

"
Autor: Grek_Zorba (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 03-05-06 12:33

po wątku o prezydencie miasta pozwalam sobie załozyć kolejne dwa o osobach pomagajacych prezydentowi realizować jego pomysły na Łomżę - tutaj ZASTĘPCA PREZYDENTA MIASTA PAN KRZYSZTOF CHOIŃSKI proszę o głosy oceniające jego działalność

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Osoba publiczna - Krzysztof Choiński
Autor: koniu (---.range86-132.btcentralplus.com)
Data: 03-05-06 18:44

do bani z nim.

Autor: szary (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 03-05-06 20:45

Może i mierny, ale za to wierny.

Autor: MrS (---.lom.vectranet.pl)
Data: 04-05-06 02:19

Człowiek na takim stanowisku powinien przynajmniej umieć się poprawnie wysłowić. ON NIE UMIE.

W jaki sposób on się tam w ogóle wkręcił???

Pozdrawiam

Autor: zawisza176 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 04-05-06 17:13

wierny???????????????????

Autor: degreg. (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 04-05-06 20:50

z tą wiernością to bym się kłócił, łakomy na kasę i tyle! z tego co wiem to startował pod innym szyldem niż jest teraz dostał się a jak Brzeziński zaproponował mu posadke, odwrócił sie od swoich, bo co zarobki vice prezydenta to nie dieta radnego. Łapczywy na kase i tyle... NIGDY WIĘCEJ!

...:::A gdy odejdę,

gdy kiedyś zamknę oczy swe...

Zawsze, z Tobą będe...

Autor: Marcin_23 (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 05-05-06 21:54

za taką kasę jaką biorą powinni działać na korzyść naszego miasta, a oni przez 4 lata moim zdaniem cofnęli miasto w rozwoju o kilka lat

Autor: Angel (---.lomza.mm.pl)
Data: 05-05-06 22:57

Urząd prezydenta to powinen być bezpłatny urząd. Czyli, ze brak zarobków. Wtedy ciekawe kto by sie zgłosił, a dobro miasta/państwa byłoby nad dobrem własnym! :o

...

Autor: MrS (---.lom.vectranet.pl)
Data: 06-05-06 02:07

Poruszałem już niejednokrotnie na tym forum jedną, zasadniczą kwestię, mianowicie: zwróćcie uwagę, kto zajmuje się polityką w krajach bogatych, a kto zajmuje się nią u nas? Różnica jest prosta: w Stanach Zjednoczonych za politkę zabierają się ludzie bogaci, wykształceni, patrioci, którzy chcą zrobić coś dobrego dla kraju. U nas jest niestety zupełnie odwrotnie...

Pozdrawiam

Autor: MIROSŁAW ZAGŁOBA (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 06-05-06 10:08

Jaki człowiek jest każdy widzi, wystarczy porozmawiać z nim 2 minuty aby wyrobić sobie zdanie. Trzeba jednak przyznać że o interesy rodziny potrafi zadbać, klasyczny nepotyzm w środowisku małomiasteczkowym przy sporym bezrobociu.a z taką nepotyczną mentalnością trudno o patrzenie na perspektywę miasta z innych pozycji jak tylko korzyści własnych

Mnie osobiście bardziej interesuje, jak ten pan otrzymał to stanowisko i kto go poparł? Przecież w wyborach samorządowych startował z innej listy niż JB i popierał innego kandydata na prezydenta.
W ciągu tygodnia opuścił LPR i przeszedł do grupy JB, a ten go przyjął z otwartymi ramionami jak syna marnotrawnego.
Może któryś z forumowiczów zna okoliczności tego nagłego przypływu uczuć ?
Proszę o rozjaśnienie

Autor: Carmello (---.elomza.pl)
Data: 06-05-06 12:50

MrS: masz racje, przykladem jest nasz obecny Nikoś Dyzma - A. Leppper. Od zera do bohatera (lub antybohatera jak kto woli) :)

Autor: kamcio (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 06-05-06 13:46

**** mu w dupę za jego działalność. Dzczególne dzięki za zjebanie atmosfery w PG 3.

Data: 07-05-06 10:47

wg strony internetowej http://um.lomza.pl/bip/index.php?k=23
Pan Krzysztof Choiński nadzoruje:
a/ zadania rozwiązywania kompleksowych problemów z zakresu oświaty, kultury i kultury fizycznej, zdrowia, pomocy społecznej
1. Wydział Oświaty, Kultury i Sportu
2. Wydział Polityki Społecznej
3. Powiatowy Zespół ds. Orzekania o Niepełnosprawności
4. Przedszkola Publiczne
5. Szkoły Podstawowe
6. Gimnazja Publiczne
7. Licea Ogólnokształcące i Zespoły Szkół
8. Bursy szkolne
9. Zespół Centrów Kształcenia Praktycznego i Ustawicznego
10. Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
11. Dom Pomocy Społecznej
12. Ośrodek Adopcyjny
13. Zespół Placówek Opiekuńczo- Wychowawczych
14. Poradnia Psychologiczno – Pedagogiczna
15. Miejski Dom Kultury – Dom Środowisk Twórczych
16. Teatr Lalki i Aktora
17. Łomżyńska Orkiestra Kameralna
18. Miejska Biblioteka Publiczna
19. Muzeum Północno – Mazowieckie

czy potrafimy wskazać w tych obszarach sukcesy i porażki wiceprezydenta?

Data: 14-05-06 10:49

tydzień ciszy ... to chyba wymiar ... nijakości ...
niniejszym wątek uważam za zamknięty. przynajmniej z mojej perspektywy

Autor: MIROSŁAW ZAGŁOBA (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 15-05-06 16:15

ciho wszędzie, głucho wszędzie
co to będzie...............
co to będzie...............

PSY SZCZEKAJĄ A KARAWANA IDZIE DALEJ

Autor: MarCo (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 15-05-06 18:25

I niech tak zostanie. Mniej wyrządzi szkody jako vice niż ucząc fizyki.

Autor: prawda (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 21-05-06 22:11

Zdradził Jana Jarotę - oszust polityczny szedł z LPR a wylądował w sz----e czyli PO lub teraz zapisze się do pis-u

pani

Autor: goostav (---.introlan.pl)
Data: 23-05-06 00:03

On sie podobno szykuje na dyrektora jednej ze szkól bo wie ze jesienia koniec tego dobrego.
Biedni uczniowe i biedni nauczyciele tam gdzie go koledzy wsadzą to znaczy tam gdzie "wygra konkurs" na dyrektora.

"

http://4lomza.pl/forum/read.php?f=1&i=20908&t=20908[/ur]

Re: Śp. Krzysztof Choiński jak Steve Jobs.

Mogłeś poczekać parę dni z podsumowaniem.

Autor: nie.dotyczy (---.adsl.inetia.pl)
Data: 22-10-11 19:45

Mogłeś poczekać parę dni z podsumowaniem.

mogłem i myślałem o tym, ale uznałem, że odczekanie byłoby dla mnie hipokryzją.

Ciszej nad tą trumną...

Investor78

Żebyś się w trunmnie zesrał.

nie rozumiem w jakim celu to nam uświadamiasz ziaaam ...?
dlaczego na siłę doszukujesz się jakichś negatywnych cech tego tak tragicznie zmarłego człowieka..?
czy ktoś musi być "prawie bogiem" aby zasłużył na twój szacunek i abyś nie szargał jego imienia po śmierci..?
o co ci chodzi człowieku i po co to robisz..?
moze poprostu sprawia ci to przyjemność....

moze ciebie spotka w życiu coś podobnego - to napewno będzie sprawiedliwe :)

ziaaam . Nie jestes lepszy od tych morderców - bydlaków. Pastwisz się nad tymi, którzy go szanowali, lubili, kochali. Te prymitywy katowały Go fizycznie, ty (nie wiem jak cię nazwać bo najgorsze obelgi nie oddadzą tego co o tobie mysle) znecasz się nad jego bliskimi psychicznie. Obym nigdy nie spotkała Cię na żywo bo plunęłabym Ci w twarz. Takie zachowanie nie świadczy o wielkości czlowieka.

justyna_o bardzo możliwe że ziaaam to jakiś znajomy ŚP Krzysztofa, może przyjaciel rodziny....sieje zamęt na forum - anonimowo oczywiście - z zazdrosci że sam do niczego w życiu nie doszedł..

Wiesz co.. normalnie żal mi jego rodziny, która być może to teraz czyta... Zastanowiłbyś się człowieku nad tym, co piszesz, bo do samego zainteresowanego na pewno ta wiadomość nie dotrze ! Sprawiasz w tym momencie ból Jego rodzinie, nikomu więcej. A o poglądach się nie dyskutuje, bo każdy ma swoje. Jest jeszcze jedno powiedzenie, które mówi, że po śmierci się nic złego o danym człowieku nie mówi. Ciekawe czy byłbyś zadowolony czytając coś takiego o swoim ojcu/wujku czy dziadku...

Autor: ziaaam (---.elomza.pl)
Data: 22-10-11 19:47 pisałeś o mnie że ja bzdury piszę , wiesz ty co weź ty się ogarnij he ...... i spójrz o czym ty piszesz .......

Z Poważaniem pozdrawiam i mam nadzieję że zmądrzejesz ,,,, :)
bez odbioru !

Nikt nie ma prawa dręczyć innych, nawet WYRAŻAJĄC TYLKO SWOJE ZDANIE. jest wtedy po prostu ludzką gnidą. niczym więcej.

Napisałem, że wyrażam szczery ból i żal z powodu śmierci, ale pozostańmy szczerzy, bez zakłamanych epitafiów.
Mam nadziej, że bydlaków, którzy zabili, czeka najgorsze.
A już pisanie, że "nie jestem lepszy od tych morderców" uważam za karygodne, niesprawiedliwe i nierozumiejące mojej opinii.

skończ juz ziaaam

święte oburzenie, cholera.
a miasto zdycha.

kończę, bo widzę, że gadam do stada owiec.
dobrej nocy, Łomżanie.

Powtórzę raz jeszcze.. postaw się na miejscu rodziny czytającej Twój post ! Nie bądź człowiekiem pozbawionym jakichkolwiek emocji.. przede wszystkim współczucia...

Data: 22-10-11 19:40

Pewnie większość oszołomów mnie zjedzie, ale z pełną świadomością zamieszczam poniższy tekst jako moje własne, prywatne zdanie.

Krzysztof Choiński jako osoba publiczna nie zrobił nic dobrego dla miasta Łomży. Tułał się od krzesła do stołka przez prawie 10 lat.
W degeneracji miasta przez okres kure.wsko miernych rządów Jerzego Brzezińskiego (tak, tego od czarnego paska na oczach w mainstreamowych mediach) nie uczestniczył "palec boży", tylko palce jego zastępców - w tym Sroczyńskiego i Choińskiego.
Ja w tym okresie nie widziałem zastoju. Widziałem wręcz uwstecznienie i bezpowrotną stratę czasu dla miasta. Takich ludzi, jakimi w Urzędzie Miejskim byli Pan Choiński i Brzeziński, uważam za szkodników.

Nie chcę się rozpisywać, ale dla mnie Śp. K. Choiński jest jak Steve Jobs (ten od iPhona) dla Richarda Stallmana (ten od otwartego oprogramowania, o którym wioska zwana Łomżą w 99% nie ma pojęcia).

Richard Stallman, uznając żal i ból po śmierci Steve'a Jobsa, powiedział jednocześnie, że to dobrze, że już go nie ma w świecie IT.

Tak samo ja chciałbym powiedzieć i wszystkim uświadomić, że mimo szczerego bólu i trwogi związanej z zabójstwem i śmiercią Wiceprezydenta, z całym szacunkiem i naprawdę szczerymi kondolencjami dla jego rodziny uważam, że to dobrze, iż nie ma go już w życiu publicznym Łomży.

a teraz ....

Data: 22-10-11 20:25

Napisałem, że wyrażam szczery ból i żal z powodu śmierci, ale pozostańmy szczerzy, bez zakłamanych epitafiów.
Mam nadziej, że bydlaków, którzy zabili, czeka najgorsze.
A już pisanie, że "nie jestem lepszy od tych morderców" uważam za karygodne, niesprawiedliwe i nierozumiejące mojej opinii.

o czym ty pieprzysz człowieku zastanów się ......

powtórzę: Nie jestes lepszy od tych bydlakow, skoro nie jestes w stanie uszanowac uczuc innych, bo jedyne co sie dla ciebie liczy to wyrazenie swojego zdania. Albo jestes malym dzieckiem ktore jest po prostu glupie i nie wiele rozumie, albo , powtorze po raz trzeci, nie jestes lepszy od tych mordercow.

a karygodne to jest twoje zachowanie.

idź spać ziaaam, zaśnij bez wyrzutów sumienia....:/hehe

lepiej być owcą niż gnidą.

nie wiem, palancie, co lansuje się czyjąś czerwoną bryką na tle czyjegoś czerwonego wejścia od hacjedny, ale dla mnie "uznając żal i ból po śmierci" rowna sie "wyrażam szczery ból i żal z powodu śmierci".
doczytaj kur.wa, zanim podejmiesz dyspute, Robercie....

I o jakim szacunku Ty mówisz ziaaam ? Nie potrafisz nawet wysilić się i zjechać kogoś w sposób kulturalny(oczywiście nikogo nie urażając).

ziaaam
Pamiętaj, że nawet Kaczyński po śmierci był święty.
Osobiście uważam, że trochę za wcześnie na takie retrospekcje. Mogłeś/aś odczekać z tydzień.
Choć z drugiej strony, jak pewnie zauważyłeś spora rzesza ludzi wierzy w zabobony. Jak mówić o zmarłym to tylko dobrze. Dlaczego?... Choć nikt z sensem na to pytanie nie odpowie, to tak jest i już!
Podoba mi się, że brzydzisz się hipokryzją, też tak mam. Założę się, że wśród żałobników znaleźlibyśmy tuzin takich, co gdyby pan wiceprezydent jeszcze żył to nie szczędzili by jemu "dobrego" słowa.
Ja ze swej strony, daruję Ci ten drobny nietakt za Twą szczerość. Taki łaskawy dzisiaj jestem, a co! :)

Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.

Ziaaam, twierdzisz ze nie jestes hipokryta? Podaj swoje imie i nazwisko. Mow o tym wszystkim o czym mowisz i sie pod tym podpisz. Wtedy i tak stwierdze, ze nie jestes lepszy od tych mordercow, ale przynajmniej bedziesz mial satysfakcje, ze my łomżynskie owce nie oskarzymy cie o hipokryzje. Jestes gotowy? Czy po prostu jestes kolejnym maluczkim, ktory sika w majtki, jak ma pokazac wlasna twarz? ktory dręczy innych i obraza ich zza monitora swojego komputera, bo tylko wtedy ma pewnosc ze nikt go nie zlinczuje, opluje , pobije itp za to co mowi?

idź spać człowieku bo sam nie wiesz co piszesz z zazdrości , widać prostak jesteś i tyle mam do powiedzenia , a i jeszcze jedno DEBILU BEZ SZKOŁY !! ja ciebie nie wyzywam więc i z twojej strony tego oczekuje , to jest forum do wyrażania zdania a nie wyzywania się .. !!!

a może ty zazdrościsz mi tej bryki ???
Dobranoc Panu .... Pozdrawiam

ziaaam: Jesteś człowiekiem któremu nie wpojono kultury osobistej, dlatego nie zrozumiesz dlaczego zrobiłeś źle.

Pod pewnym względem jesteś gorszy od tych morderców, ponieważ twoje działanie było w pełni zamierzone i wynika z niego tylko zło.

Autor: justyna_o (---.rtr.bait.pl)
Data: 22-10-11 20:33

lepiej być owcą niż gnidą.

lepiej być gnidą ze swoim zdaniem, niż owcą w stadzie pod władzą baranów.

Autor: green (---.elomza.pl)

idź spać ziaaam, zaśnij bez wyrzutów sumienia.

nie mam wyrzutów,. bo niby za przez co? jesteś o krok od przyznania mi racji, tylko się boisz. ja się nie boję.

Autor: ona91 (---.adsl.inetia.pl)
Data: 22-10-11 20:31

Powtórzę raz jeszcze.. postaw się na miejscu rodziny czytającej Twój post ! Nie bądź człowiekiem pozbawionym jakichkolwiek emocji.. przede wszystkim współczucia...

nie jestem martwy w środku. mam emocje. to głownie one napisały ten topic. uwierz - napisały go również z myślą o tobie i w twojej sprawie. wszyscy jesteśmy mieszkańcami.

@Cleric
W pewnym sensie - dzięki.

Autor: justyna_o (---.rtr.bait.pl)
Data: 22-10-11 20:43

obraza ich zza monitora swojego komputera, bo tylko wtedy ma pewnosc ze nikt go nie zlinczuje, opluje , pobije itp za to co mowi?

więc gdybyśmy rozmawiali "live", to zrobiłabyś (a raczej chciałabyś zrobić) to, co zrobiły z wiceprezydentem te bydlaki? "zlinczować", "opluć", "pobić" ? i to ja jestem "taki, jak oni" ?

"ziaaam . Nie jestes lepszy od tych morderców - bydlaków."
Nie jesteś !

Autor: MaYkel (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 22-10-11 20:44

ziaaam: Jesteś człowiekiem któremu nie wpojono kultury osobistej, dlatego nie zrozumiesz dlaczego zrobiłeś źle.

wytłumacz mi.
piszę w zgodzie ze swoim sumieniem.

Ja Ci wytłumaczę. Wyróżniasz się z tłumu. Dlatego stado chcę Cię sprowadzić na ziemię i wyrównać poziom. Spróbuj mieć inne zdanie, wyglądać inaczej bądź wierzyć w coś innego to Ci się oberwie. Proste.

Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.

ziaaam, walka z kobieta z pewnoscia skonczylaby sie twoim zwyciestwem- nie rob z siebie mieczaka...... ;///// Ale tak, gdybym cie dzis spotkala i gdybys powiedzial mi dzis to samo co teraz piszesz, plunelabym ci w twarz. bo nie przedstawiasz dla mnie zadnej wartosci.

Wystarczylo poczeka pare tygodni z tym swoim zalosnym komentarzem i pewnie nie byloby tak duzego echa. Ale w dniu pogrzebu takie rzeczy pisze , powtorze sie po raz nie wiem ktory, ktos kto wcale nie jest lepszy od tych mordercow.

dno

ziaaam: nie wytłumaczę ci, nie mam ochoty wchodzić z takim człowiekiem jak ty w dyskusje. Myślę, że najlepiej będzie zakończyć ten wątek.

NIE KARMIĆ TROLA

Moim zdaniem nie chodzi o to, aby wszyscy musieli wielbić po tragicznej śmierci czy to ś.p. K. Choińskiego czy jakiegokolwiek innego człowieka, bo każdy ma prawo mieć własne zdanie, w tym również prawo do konstruktywnej krytyki,

ALE

ziaaam to, że zamieściłeś taki post zaledwie kilka dni po śmierci, w dodatku w dniu pogrzebu, na prawdę stawia Ciebie jako człowieka (mówiąc delikatnie) w złym świetle... .

Może po prostu bez zastanowienia napisałeś ten post... a jeśli tak jest to przyznaj się do błędu zamiast obstawać twardo przy swoim.

Ci meliniarze rowniez wyrozniali sie z tlumu. I co? Krzysztof Choinski chcial z nimi walczyc to go zabili. Więc ja tez rezygnuje. Nie bede walczyc z kims kto "wyroznia sie z tlumu" bo moze ten ktos za chwile poczuje sie "niezrozumiany i niesprawiedliwie oceniony" i mnie tez zabije?

Koniec. Nie bylo tematu. Boje sie.

po ziaaam siejesz jakieś afery. Dzisiaj wszyscy chcielibyśmy w spokoju pomodlić się , porozmyślać o zmarłym po pogrzebie.
Nie rozumiem takich ludzi nie lubią kogoś , nie szanują a wchodzą tu i oczerniają, w dzień pogrzebu?zero wychowania z domu , wartości, pokory, inteligencji.Takie gnidy jak ty powinno się zdeptać.Czemu niektórzy z ludzi przepełnieni są taką zawiścia, nienawiścia??????????Ziaaam zastanów się nad tym , bo pewnie jesteś zakompleksionym człowiekim, próbującym zwrócić na siebie uwagę , poprzez obrzucaniem błotem na kogoś kto był twoim zupełnym przeciwienstwem. Przypominam Śp. Krzysztof był człowiekiem łagodnym , miłym , wartościowym, inteligentnym i pokój Jego duszy...

NIE KARMIĆ TROLA !!!!!!!

idź spać ziaaam, zaśnij bez wyrzutów sumienia.

nie mam wyrzutów,. bo niby za przez co? jesteś o krok od przyznania mi racji, tylko się boisz. ja się nie boję

nie mam zamiaru przyznawać ci racji..bo nie jest ona zgodna z moją racją. Nie boisz się? Bo siedzisz przed kompem i dlatego, pff wielka mi odwaga..

nie miałem zamiaru o tym pisać, ale widocznie muszę.
mnie też kiedyś napadnięto na ulicy. w biały dzień w samym środku osiedla południe. okradziono mnie skacząc znienacka na plecy, bijąc po twarzy i kopiąc po głowie.
ludzie, którzy to widzieli (bo było kilku przechodniów), przyspieszali kroku i wręcz biegnąc oddalali się od zaistniałego rozboju na mojej osobie.
to, co w tej chwili mogę napisać rodzinie zmarłego, to to, iż nigdy, gdybym był świadkiem ataku na pana Choińskiego, nie pozwoliłbym bandytom na dokonanie tej zbrodni:
od chwili napadu ręce mocno zaciskają mi się w pięść a umysł gotowy jest do obrony.

piszących tutaj, obrażających mnie, którzy nie rozumieją przesłania tematu i porównania zmarłego do Śp. Jobsa rozgrzeszam, bo wiem, że Łomżyniacy są aktualnie przerażeni i skonsternowani dokonaną zbrodnią.
A ja, wyrażający swoją opinię, jestem namacalnym obiektem, który można za to wszystko dotknąć, zaatakować i zwymyślać; porównać do oprawców i trochę odreagować stres.

to wszystko zrozumiałe, ale też mocno żenujące...

dzisiaj wszelkiem maści mierni politycy ,samorządowcy, posłowie i lokalni działacze mieli wyjąkową okazję nadymać się swym ego oraz udowodnić potrzebę swego istnienia i trwania nad trumną śp. byłego prezydenta miasta. Toż to niebywała okazja do teatralnego odegrania porządanych ról a kir żałoby wykorzystać do ukrycia ich śmieszności.

Riposta

Emocje pozwoliłyby Tobie postawić się na czyimś miejscu i zachować to co sądzisz przynajmniej na tydzień... Nie krytykuję Twoich poglądów, bo nie mam do tego prawa. Jednak to, że umieściłeś to właśnie tego dnia dobrze o Tobie nie świadczy... Przykro mi to pisać, ale tak to wygląda.

a za zmarłego pomodlę się - obiecuję.
może faktycznie przedwcześnie napisałem ten post, ale miałem go napisać już parę dni temu - nie wytrzymałem.
zdania na temat udziału zmarłego w "rozwoju miasta" nie zmienię i podtrzymuję swoją druzgocącą innych opinię.

to w takim razie ziaaam o co ci tak właściwie chodziło..? do czego zmierzasz tak naprawdę, napisz w kilka słowach..spowodowałeś tu niemałe zamieszanie swoją postawą...

ps. rację ci mogę przyznać co do jednego cyt. : ludzie, którzy to widzieli (bo było kilku przechodniów), przyspieszali kroku i wręcz biegnąc oddalali się od zaistniałego rozboju na mojej osobie... - też kiedyś tego doświadczyłam...

Był taki czy owaki ...
był dobrym czy złym wiceprezydentem - już nie był (dobrze czy nie - ocenili wyborcy), to nie ma związku ze sprawą, ale

jakim prawem ktokolwiek podniósł na niego rękę !!!

masz coś - przywal w ryja, połam rekę ale bez przesady ...

żyjemy w po... kraju
ja bym ich nie zamykał tylko podał ich dane (morderców) do publicznej wiadomości
wkońcu oni będą siedzieć za moje podatki a 4 * 2 mb liny wyszło by taniej !
dopółki ni ewyeliminujemy takich jednostek ze społeczeństwa nie bedzie tu dobrze ..
przecierz Grzesiu niecały miesiąc temu wyszedł z paki (dlaczego ja mam płacić za jego "wikt i opierunek" ponownie
NA SZAFOT ... syna

a jaki był Śp. Choiński, to naprawde w tej sprawie jest drugorzędne
jeśli zwracał uwagę np. policji że tam sie dzieję coś złego (ja tez nie chciałbym mieszkać w oklicach meliny) to chwała mu !!!

Najszczersze wyrazy współczucia dla rodziny

darek

"parę" w sensie w dniu pierwszych doniesień...

Data: 22-10-11 21:17

to w takim razie ziaaam o co ci tak właściwie chodziło..?

chodziło o to, o czym napisałem, cytując luźno za Stallmanem:

"uznając żal i ból po śmierci Krzysztofa Choińskiego mówię jednocześnie, że to dobrze, że już go nie ma w łomżyńskim życiu publicznym."

Słuchajcie może już skończmy z linczowaniem ziaaama.

Napisał przecież, że faktycznie POŚPIESZYŁ SIĘ Z ZAMIESZCZENIEM POSTU i chyba o to większości chodziło - nie podobało się Wam (mi również), że w takim dniu i tak szybko po śmierci to napisał I SIĘ DO TEGO PRZYZNAŁ, za co mimo wszystko należy się plus. A że ma zdanie jakie ma o pełnieniu funkcji publicznej przez ś.p. Pana K.Choińskiego to już ma prawo do takiej oceny.

ludzie proponuję trochę ochłonąć i mniej emocji a trochę więcej dystansu do życia, przynajmniej napisał szczerze swoje zdanie o kimś a że ktoś nie żyje to nie znaczy, że już jest święty i nie można o nim złego zdania powiedzieć, nie jedna że tak powiem szuja pięknie mydli oczy a za plecami życzy najgorzej, mało takich ludzi? inna sprawa, że nietakt to na pewno, po za tym, jeżeli napisał o wykonanej pracy która np naprawdę była taka jak opisał to nie jest to żadne oczernianie a mówienie prawdy

Ziaaam, wydaje mi się, że większość z nas po prostu odebrała Twój cytat:

"... że to dobrze, że już go nie ma w łomżyńskim życiu publicznym."

jako właśnie celebrowanie śmierci Pana Choińskiego... szczerze mówiąc, gdy przeczytałem to po raz pierwszy to też tak pomyślałem, a dopiero po chwili zrozumiałem.

TAK CZY SIAK, tak jak wspomniałem, zachowałeś się źle pisząc to właśnie dziś, ale to już zakończmy ten wątek, przyznałeś się do winy i to dobrze o Tobie świadczy.

ziaam powiem tak,nie umiesz sie zachowac czlowieku!!!!jak poczje sie jego zona czy dzieci gdy przeczytaja twoje zdania.miej w sobie resztki godnosci ludzkiej i szacunku do zmarlego i napisz przepraszam za ten post i wyjdz z forum.brak mi slow!!!malo ta rodzina przezyla,malo zadali mordercy im cierpienia???ty jeszcze musisz podsycic?!!

nie masz serca i przedewszystkim uwazam ze czegos zmarlemu zazdrosciles.odezwala sie twoja zawisc!!!!!!

najwazniejsze NIE NAUCZYLI CIE RODZCE DOBREGO ZACHOWANIA-kazdy normalny czlowiek wie ja sie zachowac w takiej sytuacjity nie potrafisz-zal mi ciebie nedzny czlowieczku!!!chciales chyba zwrocic na siebie uwage

"ziaam" - twoja analiza osoby zmarłego została dokonana w momencie najmniej na to stosownym.
Z treścią nie polemizuję ale moment zamieszczenia twego komentarza świadczy iż jesteś wyjątkową kanalią i stawiasz siebie na równi z tymi mentami, które w takich okolicznościach pozbawiły życia tego człowieka ...

ja już wszystko napisałem.
nie czytać szybko i po łebkach, to może wtedy nabierzecie obiektywności do tematu.

ziaaam to imbecylu to co robisz to jest ponizej wszelkiej godnosci czlowieka, Cialo nie zdazylo dobtrze ostygnac a ty juz na niego gromy ciskasz? Na co ci to? Podnosi to twoje ego? Ten czlowiek jest martwy rozumiesz? Bylo wydawac o nim swoje osady gdy zyl, a teraz...on byl tez po prostu czlowiek umarla nie jego praca ajego cialo umarl po prostu czlowiek, ktory mial serce, rodzine, przyjaciol, w tym momencie jego zawod i dokonania i osiagniecia nie maja nic do rzeczy, bo on nie odszedl ze stolka on odszedl z tego siwata i piszac, ze dobrze ze go nie ma zastanao sie czlowieku co ty robisz na tym swiecie? gdybym mogla ujrzec twoja parszywa gebe naplulabym ci na nia...uszana=uj kretynie pamiec o zmarlym czlowieku i przestan zakladac te tematy do niczego nieprowadzace

Przyznam szczerze, że jeszcze wczoraj przemyślałem swoją postawę i doszedłem do wniosku, iż nie powinienem był pisać w ten sposób o zmarłym, mimo iż pisałem o polityku, a nie o człowieku jako takim.
Nie powinienem pisać w dniu pogrzebu, dzień po, a nawet nie powinienem pisać tydzień później.
Zmarli nie mogą się bronić, a jeżeli faktycznie zrobili coś nie tak - nie jest już im dane zrehabilitować się za błędy.

Na swoją obronę dodam tylko, że nie śledziłem tego dnia doniesień prasowych a o pogrzebie dowiedziałem się z któregoś z postów w tym temacie.

Nie znałem zmarłego osobiście. Cała moja wiedza oparta była na tym, co słyszałem lub co mogłem przeczytać w mediach.
Prawdą jest, że rzeczywistość często bywa diametralnie różna od tego, co można usłyszeć od osób trzecich. Nikt nie ma patentu na rację.

Podsumowując...
Nie był moim celem atak na kogoś. Sytuacja skojarzyła mi się po prostu z przypadkiem Steva Jobsa i tym, co powiedział o nim Stallman.
Mimo tego, przyznaję się do błędu i przepraszam wszystkich tych, którzy poczuli się urażeni. Przepraszam również wszystkich, których moje słowa mogły w jakikolwiek inny sposób dotknąć.

Nie mogę skasować tego tematu, ale mam nadzieję, że będzie on nauczką (i to nie tylko dla mnie), aby dwa raz przeczytać i przemyśleć to - co się napisało, zanim kliknie się "Wyślij".

To tyle.

P.S. Temat uważam za zamknięty. Nie ma sensu tu już nic pisać i najlepiej nie podbijać go do góry. Każde podbicie, mimo, że zapewne wyrażać będzie dezaprobatę dla topiku, przysłuży się tylko dalszemu niepotrzebnemu roztrząsaniu tego tematu.

Dziękuję.

POPROS GAMONIU ADMINA O WYKASOWANIE TEGO TEMATU NIM KTOS ZNOW ZACZNIE CZYTAC I WYPISYWAC CI SAME ,POCHLEBNE WIAZANKI'.
Az chce sie zygac jak czyta sie ten temat!!!!!!!!!!!!!!!

do wszystkich z wyjątkiem ziaaama i osób Go popierających. Sami się zastanówcie co piszecie i zanim zaczniecie ziaaama znów obrzucać wyzwiskami typu "imbecylu" czy "niedouczony" poczytajcie najpierw Jego posty. On z pewnością nie jest prostakiem, a wg mnie raczej człowiekiem wykształconym. Polszczyzna ziaaama i Wasza to dwa różne światy. Tak na marginesie - w wolnym kraju każdy ma prawo do wyrażania własnych opinii.

ciekawa jestem chick jak bys zareagowal wchodzac na forum w dniu smierci czy pogrzebu swojej matki czy ojca i przeczytal, ze dobrze ze ich juz nie ma. Jakbys zareagowal? przybilbys zapewne piatke wszystim piszacym, bo przeciez tylko wyrazili swoje zdanie w wolnym kraju, jak ci matke zwyzywaja od najgorszych to tez bedzie przeciez tyko wyrazenie swoijego wolnego zdania, bo przeciez nikt jej nie pobil tylko slownie sie wyrazil. Jesli jestes na tyle opanowana osoba aby taka sytuacje przyjac ze stoickim spokojem to klaniam ci sie po same stopy z podziwu

Jest piąty zatrzymany!!!! To było ich więcej niż czterech!

fakt faktem miernym był prezydentem miasta . Te peany na cześc miernego prezydenta są zwyczajnie śmieszne, nie na miejscu i świadczą o poziomie moralnym i intelektualnym ich autorów. W tej sytuacji odpowiednia jest godna cisza i milczenie i to w zupełności wystarczy by oddać szacunek zmarłemu. Jednak niektórym nie i dlatego tworza te wirtulane bajki prowokując tym dyskusje.

Riposta

Nie każdy urodził się ,by być prezydentem . Ale moze śp.K Choiński był dobrym człowiekiem ,mężem i ojcem ? Zresztą zgadzam się ,że O ZMARŁYM NALEŻY MÓWIĆ DOBRZE ALBO WCALE !

Marlen:

O ZMARŁYM NALEŻY MÓWIĆ DOBRZE ALBO WCALE !

wiec dlaczego wcale o nim nie mowiono?????????? wpis ziama byla reakcja na akcje mitologizowania czlowieka ktorego dzialalnosc byla oceniana jednoznacznie za zycia. Riposta ma racje.

lauracrow1:

ciekawa jestem chick jak bys zareagowal wchodzac na forum w dniu smierci czy pogrzebu swojej matki czy ojca

chyba nikt normalny tego by nie zrobil akurat w tym dniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
_________________________________________-

... & vice versa!

widzę, że jest jednak paru tutaj myślących;)

Twoja prośba, MilczenieZłotem, o zaprzestanie linczowania ziaaam - bardzo mi pasuje...

Ziaaam napisał, jak czuł...może coś źle wyraził?, za wcześnie?...ale próba kasowania go, niewybredne ataki na niego - też mi ewidentnie się nie podobają.
Zgadzam się jednocześnie z ziaaam, że człowiek w każdej chwili życia powinien być szczery i zgodny ze swoimi uczuciami - inaczej będzie człowiekiem obłudnym, fałszywym (w ten także sposób: złym, grzesznym)...
choć dla uczuć innych też w takim opisie rzeczywistości czy faktów: powinno być miejsce.

Jednocześnie pytanie: JAKA pora jest dobra na mówienie o trudnych sprawach (także: bolesnych, urażających czyjeś uczucia czy podobnie drażliwych)?
Tak naprawdę: ŻADNA!...albo: KAŻDA!...ta ocena jest, jak myślę, bardzo indywidualna...
Tylko jeśli ktoś odpowie "żadna" - to będzie to fałsz, zakłamywanie prawdy lub historii...a nie na tym chyba rzecz polega, żeby nie mówić - tylko żeby to robić z pewnym taktem, roztropnością...

Jestem więc za mówieniem prawdy...a ziaaam przecież wyraża jakąś opinię o sposobie SPRAWOWANIA URZĘDU przez pana prezydenta (zgodną zresztą z opinią wielu ludzi)...nie o CZŁOWIEKU!

A o faktach, choćby i bolesnych: NALEŻY mówić (czasem wręcz: trzeba)...

I jeśli nie fakty i rzeczywistość budzą czyjeś oburzenie, tylko ich interpretacja, sposób wyrażenia bądź doznawane przy tym odczucia - to jest to już dla mnie: hipokryzja...

Nie wszystko na tym świecie może się toczyć bez Twojego udziału.

zgłosiłem ten temat do odpowiednich służb już oni zrobią z Tobą porządek

I dobrze a tego ziaaam do Choroszczy trzeba zgłosić

Legendarny_Obywatel...
strach się bać... normalnie spódnica drgawek dostała...
P.S. Ogarniesz sie kiedykolwiek? Czy też do dni swych ostatnich pozostaniesz beznadziejnym trollem?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org